Dziś temperatura w okolicy 20 stopni -aż zimno się wydaje mimo słońca , ale dodatkowo przez zimny wiatr.Trochę odpoczywają od upału ...rośliny i my
Aspirynka
Ja właściwie też Bo dalię miałam tylko jedną,dokupiłam ok 20szt. ,a liliowce ze trzy!?Ale tych kwiatów to też chcę więcej Lilii kilka miałam ,ale po trochu będzie więcej
Nie chciałabym przysłaniać nią (druga pergolą ) całego romantycznego kącika z fotelem
Zobaczymy co w przyszłym roku róża pokaże ,a właściwie już w tym ...jakie pędy puści i ile
Różnych kwitnień u mnie sporo i na szczęście jest nawadnianie kropelkowe w rabatach i zraszacze na trawniku ,bo marnie by było ze wszystkim.A tak to mój ogród(ten przed płotem)wygląda teraz jak oaza na pustyni Wystarczy zerknąć za siatkę...
Tak pięknie rozrosły się też posadzone do guntu trawy Myesty siane z nasionek od Basi i Zawitki ,maja się o wiele lepiej niż te w donicach
Aniu z tych dalii co kupowałyśmy dwie zaczynają kwitnąć.Maja ciężko ,bo ta rabata mało podlewana.
A takie to moje liliowcowe początki...od ciebie się nimi zaraziłam. Mam też tych kilka od ciebie ,ale jeszcze na wiosnę je przesadzałam w inne miejsce i nie wiem czy zakwitną.A tego żółtego pająka mamy od Agapant
Za to pysznogłówki od Ciebie kwitną
Lilie na pewno będę sukcesywnie dokupować