Fajnie to wyszło!
Teraz polecam dużo podlewać cisy bo dzięki temu będą szybciej rosły i jak tylko pojawią się nowe przyrosty to nożyczki i tnij wszystko co nowe. Wiem, że będzie boleć ale dzięki temu będą szybciej się zagęsczać.
Na pewno to nie jest sesleria Hameln raczej też nie, może to być karłowa odmiana rozplenicy ale z całą pewnością będzie to można stwierdzić pod koniec sezonu.
Ewa, czy mogłabyś mi podpowiedzieć co zrobić z taką róża? O warunkach w jakich rośnie się nie chce wypowiadać bo miała słoneczne miejsce... miała.teraz to co rośnie wokół jest parę razy wyższe. Na jesieni znowu będzie miała więcej światła i dostęp bedzie swobodniejszy
Drugiej widziałam, że liście od dołu zżółkły. Nie wszystkie,ale na samym dole.
2.Moja Baronessa powtarzać będzie kwitnienie- czy można jeszcze róże zasilić teraz jak kwiaty są w pąkach?
Najlepsze cebulowe to takie, które wcześnie kwitną i na dodatek same powiększają swoją ilość Np. Anemone blanda White Splendour, Chionodoxa luciliae, Crocus chrysanthus, Crocus tommasinianus, Leucojum vernum, Narcissus 'Thalia', Ornithogalum umbellatum, Puschkinia scilloides var. libanotic, Scilla. To wybór na całą wiosnę, nie tylko w czasie kwitnienia barwinka
A teraz pare migawek dla orgodomaniaków
Świetny łuczek
Opuncje - zerwałam jedną, cholera ile to ma małych kolców, pół wieczora wyjmowałam pęsetą..
Agawy i świetny letni barak (zamieszkany na weekendy)