Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:45, 06 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie zastanawiam się nad kolorem rozchodników, które mogłabym dosadzić do rozplenicy Ostatnio będąc w co widziałam bordowego rozchodnika Chocolate Drop, ale nie widziałam go u nikogo wcześniej, nie wiem czy to dobra sprawdzona odmiana czy jakaś nowość? ...
Może podpowiecie

Nie wiem jak zachowuje sie konkretnie ta odmiana ale wiem od naszej różanej ANitki i od innych tu na O że te ciemne rozchodniki nie zawsze i nie wszędzie chca ładnie rosnąc.....mimo tej wiedzy w ub roku tez kupiłam sobie w Wojsławicach tego ciemnegowięc dobrze cię rozumiem...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:26, 06 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Kasiu ... to zaraz dzwonię do eMa ... bo on to narwany już dzisiaj chce zacząć to robić ... i jeszcze gotów zrobić jak mu wyjdzie Muszę podejrzeć u Ciebie te płyty
Dziękuję za cenną radę

Czytam, że eMa już zdążyłaś pasją zarazić Świetnie - jest się kim wyręczyć w cięższych pracach

W sprawie rozchodnika nie pomogę. Mam inną odmianę. Ale rozchodniki to łatwe w uprawie roślinki, więc jeśli jest ładny, to nie ma się co zastanawiać - tylko brać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:15, 06 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie zastanawiam się nad kolorem rozchodników, które mogłabym dosadzić do rozplenicy Ostatnio będąc w co widziałam bordowego rozchodnika Chocolate Drop, ale nie widziałam go u nikogo wcześniej, nie wiem czy to dobra sprawdzona odmiana czy jakaś nowość? ...
Może podpowiecie

Odwiedziłam ogród Ewy Bacowej, fotki znajdziesz u mnie kilka dni temu wstawiałam. Zauroczyła mnie rabata rozchodnikowa. Rosły rozchodniki koloru blady róż, taki zupełnie pastelowy i tworzyły plamę. Porządek zaburzyły dwa rozchodniki w kolorze bordowym i dwie matrony. Do tego rozplenice. Fajnie to wyglądało. Teraz piszę z telefonu, potem ci fotkę zalinkuję, jak nie znajdziesz.
EDIT:
rozplenice
Ogród w Puszczykowie 08:53, 06 sie 2015

Do góry
Asiu
Czy jesteś zadowolona ze swojej aspirynki? jaka ona duża rośnie? czy ciągle powtarza kwitnienie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:44, 06 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

jak to dobrze ze nie tylko ja tak mam

Witaj w klubie, Kasiu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:43, 06 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
widziałm że u Oli pytasz o przerwy miedzy płytami? Ucz się na błędach innych czyli na moich....im mniejsza przerwa tym lepiej...bo jak za duża to kamyki się wysypują i cokolwie postawisz typu krzessło musisz celowac powodzenia

Kasiu ... to zaraz dzwonię do eMa ... bo on to narwany już dzisiaj chce zacząć to robić ... i jeszcze gotów zrobić jak mu wyjdzie Muszę podejrzeć u Ciebie te płyty
Dziękuję za cenną radę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:38, 06 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

To będą po czwartym
Nie wiem jak Ty ... ale ja tak mam, że w ten upał to nic mi się nie chce

jak to dobrze ze nie tylko ja tak mam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:33, 06 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
A miały być zdjęcia trafki po 3-cim koszeniu Co prawda dla Waldusia, ale sama chętnie też popacze

To będą po czwartym
Nie wiem jak Ty ... ale ja tak mam, że w ten upał to nic mi się nie chce
Moja codzienność - ogród Oli 00:09, 06 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Chyba najlepiej położyć i obejrzeć z każdej strony. W zależności od powierzchni tarasu/placu/podjazdu przerwa między płytami może różnie wyglądać. Dobrze jest dobrać ją indywidualnie, by zachować proporcje całości.

Wybacz, Olka, bo pytanie było do Ciebie, ale miałam kiedyś ten sam dylemat i wiem, że sugerowanie się zdjęciem nie zawsze jest dobre. Nawet jeśli u kogoś wygląda doskonale, u siebie warto przeanalizować inne opcje.

Też myślę, ze tak będzie najrozsądniej
Dzięki
Roztoczańskie klimaty 23:40, 05 sie 2015

Do góry
Mam pytanie w sprawie rozchodników skomponowanych z rozplenicą. Jak nazywa się ten ciemny rozchodnik?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:15, 05 sie 2015

Do góry
Przez kilka ostatnich dni poczyniłam zmiany na rabacie różanej - poszerzyłam ją do 1,20m i kupiłam jeden rodzaj róży, podobno niezawodny, Pastellę
A cuuuudna Queen of Sweden będzie posadzona w donicy

Trudno jej się oprzeć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:59, 05 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie wiem jaką odmianę ale ciemnego rozchodnika widziałam w górach przy hotelu, fajnie wyglądał, nawet ostatnio się zastanawiałam czy takiego nie posadzić przy cisach i rozplenicach Tylko u nas nie było takiego...

Dzięki Ana
Muszę sobie poczytać o tych bordowych rozchodnikach
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 05 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Reniu, miałem siewnik chyba Scotts'a i wywaliłem... Nawóz go blokował i w ogóle nie chciał działać... U mnie najlepiej działa ręka albo... doniczka Wsypujesz do małej doniczki szkółkarskiej nawóz i potrząsasz - efekt jest wg mnie w porządku

A myślałam, że tylko ja mam takie opory przed siewnikami
Siarczan rozsypałam dzisiaj na dwóch trawnikach i ... włączyłam nawadnianie.
Zobaczymy jaki będzie efekt ... za kilka dni
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 05 sie 2015

Do góry
Ana
A jaką żurawkę masz przy rozchodnikach ... no wiesz tych z nagrodzonego zdjęcia?
Moja codzienność - ogród Oli 22:14, 05 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A 5cm to na ile procent? ... bo jutro eM rozmierza płyty i nie wiem co mam mu poradzić

Chyba najlepiej położyć i obejrzeć z każdej strony. W zależności od powierzchni tarasu/placu/podjazdu przerwa między płytami może różnie wyglądać. Dobrze jest dobrać ją indywidualnie, by zachować proporcje całości.

Wybacz, Olka, bo pytanie było do Ciebie, ale miałam kiedyś ten sam dylemat i wiem, że sugerowanie się zdjęciem nie zawsze jest dobre. Nawet jeśli u kogoś wygląda doskonale, u siebie warto przeanalizować inne opcje.
Moja codzienność - ogród Oli 22:02, 05 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Reniu płyty mają 50x50 a przerwa chyba 5 cm

A 5cm to na ile procent? ... bo jutro eM rozmierza płyty i nie wiem co mam mu poradzić
Ogródek Iwony 16:22, 05 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A u mnie jeszcze nie kwitną
A powiedz mi Iwonko co to odmiana tego bordowego rozchodnika?

Ten rozchodnik to prawdopodobnie Purple Emperor, ale kupowałam bez nazwy
Moja codzienność - ogród Oli 16:06, 05 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu
Ja chciałam jeszcze zapytać o te płyty przed altaną ze żwirkiem pomiędzy. Jaki to rozmiar i jaka jest przerwa między nimi?

Reniu płyty mają 50x50 a przerwa chyba 5 cm
Ogródek Iwony 15:55, 05 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Rozchodniki - zaczynają kwitnąć

A u mnie jeszcze nie kwitną
A powiedz mi Iwonko co to odmiana tego bordowego rozchodnika?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:28, 05 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Reniu. Z wydajnością siewników i wysokością noży kosiarek bywa różnie, dlatego nic Ci nie będę sugerował. Najlepiej spytać się fachowca w sklepie ogrodniczym. Który wybrać stopień, aby pokryć 100m2 trawnika 3 kg nawozu.

Ok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies