Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

waldek727 18:59, 03 sie 2015

ren133 napisał(a)

Mam Gardenę ... ale średnio byłam zadowolona ... a może nie wychodzi mi po prostu ... a na który stopień trzeba ustawić siewnik?

Reniu. Z wydajnością siewników i wysokością noży kosiarek bywa różnie, dlatego nic Ci nie będę sugerował. Najlepiej spytać się fachowca w sklepie ogrodniczym. Który wybrać stopień, aby pokryć 100m2 trawnika 3 kg nawozu.
ren133 15:25, 05 sie 2015

Margarete napisał(a)

Ten do rozmnażania mamzwykły , klasyczny o liściach szmaragdowych i kwiatostanach ciemnorózowych, zraz poszukam fotki i zalinkuje do mnie na mój wątek to sobie zobaczysz : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=318

Właśnie zastanawiam się nad kolorem rozchodników, które mogłabym dosadzić do rozplenicy Ostatnio będąc w co widziałam bordowego rozchodnika Chocolate Drop, ale nie widziałam go u nikogo wcześniej, nie wiem czy to dobra sprawdzona odmiana czy jakaś nowość? ...
Może podpowiecie
ren133 15:28, 05 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Reniu. Z wydajnością siewników i wysokością noży kosiarek bywa różnie, dlatego nic Ci nie będę sugerował. Najlepiej spytać się fachowca w sklepie ogrodniczym. Który wybrać stopień, aby pokryć 100m2 trawnika 3 kg nawozu.

Ok
Sebek 15:42, 05 sie 2015

Reniu, miałem siewnik chyba Scotts'a i wywaliłem... Nawóz go blokował i w ogóle nie chciał działać... U mnie najlepiej działa ręka albo... doniczka Wsypujesz do małej doniczki szkółkarskiej nawóz i potrząsasz - efekt jest wg mnie w porządku
ana_art 16:40, 05 sie 2015

nie wiem jaką odmianę ale ciemnego rozchodnika widziałam w górach przy hotelu, fajnie wyglądał, nawet ostatnio się zastanawiałam czy takiego nie posadzić przy cisach i rozplenicach Tylko u nas nie było takiego...
ren133 22:55, 05 sie 2015

Sebek napisał(a)
Reniu, miałem siewnik chyba Scotts'a i wywaliłem... Nawóz go blokował i w ogóle nie chciał działać... U mnie najlepiej działa ręka albo... doniczka Wsypujesz do małej doniczki szkółkarskiej nawóz i potrząsasz - efekt jest wg mnie w porządku

A myślałam, że tylko ja mam takie opory przed siewnikami
Siarczan rozsypałam dzisiaj na dwóch trawnikach i ... włączyłam nawadnianie.
Zobaczymy jaki będzie efekt ... za kilka dni
ren133 22:59, 05 sie 2015

ana_art napisał(a)
nie wiem jaką odmianę ale ciemnego rozchodnika widziałam w górach przy hotelu, fajnie wyglądał, nawet ostatnio się zastanawiałam czy takiego nie posadzić przy cisach i rozplenicach Tylko u nas nie było takiego...

Dzięki Ana
Muszę sobie poczytać o tych bordowych rozchodnikach
ren133 23:15, 05 sie 2015

Przez kilka ostatnich dni poczyniłam zmiany na rabacie różanej - poszerzyłam ją do 1,20m i kupiłam jeden rodzaj róży, podobno niezawodny, Pastellę
A cuuuudna Queen of Sweden będzie posadzona w donicy

Trudno jej się oprzeć
jazzy 00:30, 06 sie 2015

A miały być zdjęcia trafki po 3-cim koszeniu Co prawda dla Waldusia, ale sama chętnie też popacze
siakowa 07:47, 06 sie 2015

widziałm że u Oli pytasz o przerwy miedzy płytami? Ucz się na błędach innych czyli na moich....im mniejsza przerwa tym lepiej...bo jak za duża to kamyki się wysypują i cokolwie postawisz typu krzessło musisz celowac powodzenia