Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 08:33, 06 sie 2015

jazzy napisał(a)
A miały być zdjęcia trafki po 3-cim koszeniu Co prawda dla Waldusia, ale sama chętnie też popacze

To będą po czwartym
Nie wiem jak Ty ... ale ja tak mam, że w ten upał to nic mi się nie chce
Kasya 08:38, 06 sie 2015

ren133 napisał(a)

To będą po czwartym

jak to dobrze ze nie tylko ja tak mam
ren133 08:43, 06 sie 2015

siakowa napisał(a)
widziałm że u Oli pytasz o przerwy miedzy płytami? Ucz się na błędach innych czyli na moich....im mniejsza przerwa tym lepiej...bo jak za duża to kamyki się wysypują i cokolwie postawisz typu krzessło musisz celowac powodzenia

Kasiu ... to zaraz dzwonię do eMa ... bo on to narwany już dzisiaj chce zacząć to robić ... i jeszcze gotów zrobić jak mu wyjdzie Muszę podejrzeć u Ciebie te płyty
Dziękuję za cenną radę
ren133 08:44, 06 sie 2015

Kasya napisał(a)

jak to dobrze ze nie tylko ja tak mam

Witaj w klubie, Kasiu
Iwk4 09:15, 06 sie 2015

ren133 napisał(a)

Właśnie zastanawiam się nad kolorem rozchodników, które mogłabym dosadzić do rozplenicy Ostatnio będąc w co widziałam bordowego rozchodnika Chocolate Drop, ale nie widziałam go u nikogo wcześniej, nie wiem czy to dobra sprawdzona odmiana czy jakaś nowość? ...
Może podpowiecie

Odwiedziłam ogród Ewy Bacowej, fotki znajdziesz u mnie kilka dni temu wstawiałam. Zauroczyła mnie rabata rozchodnikowa. Rosły rozchodniki koloru blady róż, taki zupełnie pastelowy i tworzyły plamę. Porządek zaburzyły dwa rozchodniki w kolorze bordowym i dwie matrony. Do tego rozplenice. Fajnie to wyglądało. Teraz piszę z telefonu, potem ci fotkę zalinkuję, jak nie znajdziesz.
EDIT:
rozplenice
szemusia 09:26, 06 sie 2015

ren133 napisał(a)

Kasiu ... to zaraz dzwonię do eMa ... bo on to narwany już dzisiaj chce zacząć to robić ... i jeszcze gotów zrobić jak mu wyjdzie Muszę podejrzeć u Ciebie te płyty
Dziękuję za cenną radę

Czytam, że eMa już zdążyłaś pasją zarazić Świetnie - jest się kim wyręczyć w cięższych pracach

W sprawie rozchodnika nie pomogę. Mam inną odmianę. Ale rozchodniki to łatwe w uprawie roślinki, więc jeśli jest ładny, to nie ma się co zastanawiać - tylko brać
Margarete 09:45, 06 sie 2015

ren133 napisał(a)

Właśnie zastanawiam się nad kolorem rozchodników, które mogłabym dosadzić do rozplenicy Ostatnio będąc w co widziałam bordowego rozchodnika Chocolate Drop, ale nie widziałam go u nikogo wcześniej, nie wiem czy to dobra sprawdzona odmiana czy jakaś nowość? ...
Może podpowiecie

Nie wiem jak zachowuje sie konkretnie ta odmiana ale wiem od naszej różanej ANitki i od innych tu na O że te ciemne rozchodniki nie zawsze i nie wszędzie chca ładnie rosnąc.....mimo tej wiedzy w ub roku tez kupiłam sobie w Wojsławicach tego ciemnegowięc dobrze cię rozumiem...
Margarete 09:48, 06 sie 2015

ren133 napisał(a)

To będą po czwartym

Nie tylko ty, ja tez tak mam, wracam do domu po pracy i nawet jeśc mi sie nie chce, nie mówiąc juz o przygotowniu jedzenia.........leże na lezaku albo łaże bez sensu i czas przecieka mi miedzy palcami...potem podlewanie i tyle
rozark 11:09, 06 sie 2015

otrzymałaś dostawę Pastelli?
odezwałam się do rozarium z bardzo małym zamówieniem i utrzymali mi rabat z zeszłorocznych zamówień - dostałaś od nich rabat?
jak nie za późno to możemy połączyć zamówcie
ren133 11:33, 06 sie 2015

rozark napisał(a)
otrzymałaś dostawę Pastelli?
odezwałam się do rozarium z bardzo małym zamówieniem i utrzymali mi rabat z zeszłorocznych zamówień - dostałaś od nich rabat?
jak nie za późno to możemy połączyć zamówcie

Ja już mam pastellę na rabacie
Jakiś rabat mi dali