Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przedogródek pod dębem 23:20, 25 lip 2019

Do góry
pojedyncze roślinki, z bliska jakoś sie prezentuja

Tę roślinkę lubię

W dole dziura do jamy. Chyba piżmaka. Na grobli pojawił się kret i ryje w łące. Ja mu dam!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:18, 25 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne miejsce

Cudowne, choć mieliśmy pietra bo 11.07 w necie ukazał się taki artykuł:

,,Na północy Grecji na Półwyspie Chalcydyckim sześciu turystów padło ofiarą silnego sztormu, deszczu i gradu w okręgu administracyjnym Chalkidiki, donosi Reuters. Wśród ofiar są turyści z Czech, Rumunii i Rosji. Ponad 100 osób zostało rannych."

Byliśmy tam tydzien później, terany ogarnięte ale ślady tej katastrofy były ciągle usuwane... Wyrywało i łamało wiekowe sosny, szok jaka to musiała być siła...
Takie widoki przy naszym hotelu...
Przedogródek pod dębem 23:14, 25 lip 2019

Do góry
słoneczniki dają radę jakby suszy nie było. Zarówno te miniaturowe jak i zwykłe, wysokie.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:14, 25 lip 2019

Do góry
Bogactwo fauny i flory - to najmniej zagospodarowana cześć Chalkidiki
Na plaży pełno muszli

W wodzie na skałach jest nieco jeżowców - mniej niż w Chorwacji ale trzeba uważać...

Ukwiały

Po drodze na spacerze spotkaliśmy żółwia
Przedogródek pod dębem 23:10, 25 lip 2019

Do góry
nad stawem łąka mocno ucierpiała.

daleko jej do kondycji z 2018 r.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:08, 25 lip 2019

Do góry
Wyjazd zaliczony - to najpiekniejszy rejon w Grecji na jakim byliśmy...
Chalkidiki Sithonia - codziennie po kolacji zaliczalismy trasy wzdłuż lini brzegowej

Przedogródek pod dębem 23:06, 25 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Ciekawa jestem co teraz w trawie piszczy nad Waszym stawem? ☺

Doroto, zmobilizowałem się i pojechałem nad staw.
Niby spodziewałem się widoków ale to co zobaczyłem przygnębia.
W rzece - bardzo niski poziom wody. To powoduje obniżenie lustra wody w stawie. Ciepła woda dała doskonałe warunki rzęsie która całkowicie opanowała wodę. Tam gdzie wyżej czyli na grobli i wokół stawu trawnik wygląda tak;

i tak:

róże wyglądają tak:

Potrzebny deszcz którego w czerwcu i lipcu praktycznie nie było
Wśród brzóz i dębów 22:59, 25 lip 2019

Do góry
Dziękuję wszystkim zaglądającym za odwiedziny. Ostatnio jestem pochłonięta wieloma obowiązkami, stąd moja chwlowa nieobecność na forum. Ale postaram się nadrobić zaległości.

Aniu, witam Cię w moim ogrodzie i zawsze zapraszam. Kocham brzozy i jest ich u mnie całkiem sporo. Najbardziej lubię te dwupienne.

Aniu (Anabuko), Izabelko, i mnie co roku zachwycają pysznogłówki. Staram się, żeby było ich u mnie coraz więcej, w różnych kolorach i wysokościach.

Grzesiu, Danusiu, susza u mnie straszna, mam sporo strat, walczę o przetrwanie najcenniejszych roślin, bo całości nie jestem w stanie co dzień podlewać.

Dorotko,

Gosieńko, moja Majesty w tym roku też bardzo marnie startowała, dopiero w gruncie przyśpieszyła i zdążyła zakwitnąć.

Hortensjowo 22:53, 25 lip 2019

Do góry
Nieczasowa jestem, dlatego wrzucę tylko kilka zdjęć nowej rabatki
Jeżówki blade są super

Tajemniczy Ogród 22:45, 25 lip 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Wzięło mnie dziś na lipcowe podsumowania Mimo trudnego osobiście miesiąca, coś tam powoli przybywało, choć bez zwykłego dla mnie entuzjazmu

Agatka, różowe kwiatuchy to penstemony czy coś innego?
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:38, 25 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Cieszy mnie to, że Ci się spodobały. Kiedyś miały dodatki biało liliowe z fioletem, ale co jakiś czas trzeba coś zmienić.

Dorotko u ciebie widzę pięknie Hak zawsze.
I bardzo kolorowo jak i ja lubię
Śliczne masz róże i lilie.
I ten powojnik Ci kwitnie. Ja też bo mam. Rozrosł się u mnie bardzo.
Ala i cieszy .
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:34, 25 lip 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Krwiściąg lekarski - na razie tylko wsadzony w rabatę w doniczce, ale wyjątkowo mi w tym miejscu się podoba i chyba tam zostanie
Mini sesję mu zrobiłam

i ciut bliżej

Bardzo mi się podobają krwiściągi. Dzisiaj zamówiłam w ogrodniczym. Cudne ażurowe kwiatuchy.
Mam już w doniczce maleńką odmianę krwiściąga little angel. Fajna roślinka
I mieczyki cudne
Ogród zapachów u Jasi 22:27, 25 lip 2019

Do góry
Poziomka napisał(a)

I kto mi teraz uwierzy że rabata w czerwcu wygląda tak
5.06.2019

To jest genialny sposób na to żeby mieć bogactwo kolorów w ogrodzie .
Ogród z uśmiechem 22:26, 25 lip 2019

Do góry
jolanka napisał(a)

Jeżówki masz cudowne i lilie też. Ogólnie cały ogród bujny.
Co to za gatunek tych jeżówek ? Pięknie się krzewią. U mnie rozrastają się tylko te zwykłe nieodmianowe. A u ciebie takie piękne kępy odmianowych. Jak ty to robisz Jolu ?
I jeszcze jedno pytanie-jak się mają u ciebie te nowe miskanty kupione rok temu w Rykach ?
W ogródku emerytki 22:13, 25 lip 2019

Do góry
Dzisiaj udało mi się kupić bardzo okazyjnie jeżówki
Mam 6 doniczek po 15 zł, a w każdej po 3 sadzonki
Są w różnych kolorach i te zwykłe, ale pogrupuję kolory, żeby nie było miszmaszu.
Taki zrobiłam w ubiegłym roku, sadząc obok siebie różne kolory, ale po jednej sztuce.
Nie ma takiego efektu jak u Was, czyli dużych plam i mogę to zmienić
Zdobyłam też hostę Rainforest Sunrise i sadziec Capri o białozielonych liściach, rosnący do wysokości ok. 60 cm.
A w gratisie dostałam niebieski rozwar
Rośliny nie są wsadzone, bo w upale nie dałam rady.

Tu widać 3 sadzonki, wcale nie są małe
Rozpoznawanie chwastów 22:05, 25 lip 2019

Do góry
Witam. Po suszy trawnik na szczescie wstaje. Martwi mnie to ze trawnik przykrywa okropny chwat. Mam tego mnostwo. Cale plamy sie tego tworza i nie rosbie pod nim trawa

Czy na trawniku zalozonym w tym rkku moge pryskac starane? Czy leoiej wykopac lopata i siac na nowo? Miejscowo wyrywac nie ma szans- zbyt duzo tego
Tajemniczy Ogród 22:05, 25 lip 2019

Do góry
No i na koniec oczywiście - takie tamy

Jednak muszę przerzedzić te ogniste jeżówki - za bardzo mi dają po oczach - Mama się ucieszy

Tajemniczy Ogród 21:58, 25 lip 2019

Do góry
Kwartecikowa rabata na froncie niemal cała gotowa, ale na efekty trzeba jeszcze trochę poczekać - tak to jest jak trzeba w ciemno robić zakupy przez internet. Ja już ją widzę oczami wyobraźni - będzie pięknie, mówię Wam

Rzut okiem na drugą stronę Ta siatka na borówkach niestety niezbyt urodziwa, ale jeszcze chwila i chłopaki pożrą resztę owoców - pięknie owocowały w tym roku. Pożałowałam kosom

Tajemniczy Ogród 21:53, 25 lip 2019

Do góry
Wzięło mnie dziś na lipcowe podsumowania Mimo trudnego osobiście miesiąca, coś tam powoli przybywało, choć bez zwykłego dla mnie entuzjazmu

Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:44, 25 lip 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Megi, aktualne fotki moich rozplenic dla Ciebie (spalone słońcem graby w gratisie )

Grabki biedne, ale cała reszta się obłędnie prezentuje! bardzo mi się podoba klimat jaki stworzyłaś

Ja bardzo czekam na moje rozplenice, które sadziłam na jesieni - w miarę fajnie bujnęły, więc liczę, że ładnie się okocą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies