Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 11:14, 02 lip 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Hortka od Mireczki.Mirkka/. Dziękuję Jest przepiękna Zdziwiona jestem że tak urosła i ma tyle kwiatów.

Brzydkie zdjęcie coś nie mogę ustawić aparatu od pewnego czasuale następne zrobię ładniejsze

Halinko, bardzo się cieszę,że tak pięknie urosła i zakwitła Az nie mogę uwierzyć że to ta moja U mnie są ogromne, potfory Porobię zdjęcia i wstawię.
A Ty dostałaś też ode mnie You and Me ? Bo ta na zdjęciu to chyba ta NN.
Dwa ogrody 11:09, 02 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Patrząc na twoją Arabelę pomyślałam sobie że najwyższa pora przesadzić moją ledwie wegetującą. To jedna roślina?
Ogród z rzeźbą 10:20, 02 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Dziewczyny wrzucę resztę zdjęć co mi jeszcze zostały.

Ruderowa częściowo korą zasypana

Bardzo fajne miejsce - akurat lubię takie klimaty. Moje tawułki rosną pod ścianą może dlatego to południowe słońce im jeszcze bardziej nie służy. Posadzilam bo miejsce raczej cieniste i chciałam dodać trochę koloru i wysokości ale zobaczymy, może jak się rozrosną (w tym roku sadzone) to będą dawały radę w południe - potem już mają cień.

Jeszcze co do fotek (już nie chcę być nudna ) to zdecydowania masz to "coś" więc rób jak najwięcej zdjęć i wrzucaj - niech cieszą oczy dobrego dnia
Choroby i szkodniki platanów, platan - Platanus 10:15, 02 lip 2019

Do góry
U mnie platany posadzone wiosną tego roku w stanie bezlistnym pięknie się zazieleniły i tak było do początków zeszłego tygodnie, kiedy najpierw jednemu z nich zaczęły żółknąć a następnie opadać liście.

Metodą dedukcji wyeliminowałem choroby od nadmiaru wody w korzeniu, ponieważ:
1) kora nie ma żadnych ubytków, spękań
2) mimo iż platany rosną na trawniku to podlewanie jest oszczędne - ok. 10 minut nastawy zraszaczy o 5 rano i koniec (deszcz w tym regionie nie pada prawie wcale - ostatni raz 20minutowa burza 10 dni temu)

W piątek zastosowałem discus. Zabieg nieco spóźniony bo diagnozowanie trwało 2 dni. Niestety ale już wczoraj wieczorem w poniedziałek widziałem, że opadanie i żółknięcie liści postępuje dlatego dzisiaj zamierzam odpalić Topcin bo niedługo niewiele zostanie z tych platanów.

W odwodzie mam jeszcze Amistar który świetnie się spisał miesiąc temu, gdy sąsiadujące z platanem sosny limby zaatakowała osutka. Wyeliminował ją po 1szym oprysku.

Zastanawiam się zatem co lepsze: Amistar (niby ta sama grupa co Discus, który sie nie spisał) czy Topcin dla szerszego ataku na ten grzyb? Zdjęcia z czwartku 27.06 jeszcze SPRZED zastosowania Discus.

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:00, 02 lip 2019

Do góry
Rozplenice BB w nóżkach ambrowca, ładnie się rozrosła
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:58, 02 lip 2019

Do góry
Stipa mi się panoszy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:45, 02 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

co to? mam od Ciebie i nie wiem. Miało być wysokie piętro jest całe nic Ogród to jakaś masakra.. z chcęcią wykopałabym całą rabatę I trojeść marna.. gdzie ją przesadzić?
Paradise czyli mój kawałek raju 08:18, 02 lip 2019

Do góry
Zdjęcie lilii po deszczu Ta pod nią (logo trochę zasłania) jest jakaś dziwna, może przez to że była przesadzana. Ściółkuję trocinami, zrębkami i korą. Moja kuzynka ma "mini" tartak więc mam tego bardzo dużo, korę z worków chyba rozsypię na te całe trociny jak już rabata będzie gotowa w całości.

I kłącze(?) piwonii które kupiłem wraz z cebulkami lili które mi przyszły bardzo późno. Czy ta piwonia ma pączek kwiatowy? Czy ona jeszcze zakwitnie czy nie rozwinie się ten pączek? Sadzona była jakieś 2/3 tygodnie temu.

Borde Hill Garden - Anglia 08:09, 02 lip 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitko, to pnącze to może kiwi? Pięknie tu wygląda
Borde Hill Garden - Anglia 08:06, 02 lip 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Tak, te schodki są magiczne...
Borde Hill Garden - Anglia 08:03, 02 lip 2019

Do góry

Były też takie, które mnie rozczarowały. Przepraszam wszystkich zwolenników tej róży, ale mnie nikt do niej nie przekona. Muntead Wood.

Anitko, popieram Twoje zdanie, w moim ogrodzie też te róże mocno mnie rozczarowują...

Odkrywam tutaj piękno róż o jasno-żółtawych barwach i bieli w połączeniu z lawendą. Bardzo mi się podoba
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 07:34, 02 lip 2019

Do góry
Dzisiejszy poranek po pierwszym deszczu od dwóch miesięcy:

Europa

Nikko Blue

Renate Steiniger

Hopcorn

Bodensee

Madame Emile Mouillere
Podmiejski ogródek 07:15, 02 lip 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Aaaa, najważniejsze: pergola w końcu zmieniła kolor i zasłużyła na zmianę imienia
jest:

no i czemu to tak długo trwało? ktoś może mi wyjaśnić?
Bo czekałaś aż eM dojrzeje do decyzji o wzięciu się do pracy zamiast samej pomalować przecież wiesz, że pomysł musi ale to musi się odleżeć urzędowo w przypadku naszych eMów u mojego to terminy min. roczne są. Prawie jak w sądzie.

Pergola teraz idealnie do ławki pasuje. Bardzo dobry wybór to był.

U mnie ostatnio Młodego zaganianiam do pracy. Przecież wakacje są krzepę trzeba ćwiczyć. Pomógł mi opróżnić przyczepę z 700 kg kostki. Dzielny był bardzo.
Ogród z rzeźbą 05:39, 02 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Helen, rabaty nie są perfekcyjne, tylko kadry ładne.

I takie miejsca "w budowie". Jak widać do perfekcji daleko, kwestia odpowiedniego kadrowania

Nawet miejsca w budowie bardzo urocze. Faktycznie Vision in red dodają niezwykłego uroku hostom i trawkom
A wątku wczoraj nie zdołałam nadrobić - taki był galop
RODOS - trochę inaczej 01:46, 02 lip 2019

Do góry
Moje pierwsze w życiu kulki Bałam się bardziej ciachać. Następnym razem będzie lepiej. W zeszłym roku ciął ojciec mojego byłego zięcia. W tym roku nie mogłam się go doprosić więc sama wzięłam sekator....może być?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies