Tak Aniu, to ta róża Excelsa , przesadzona z tej pergoli.
Tu będzie miała gdzie się rozrastać do woli
To prawda, wszystkie kwiatki, kwiatuszki, roślinki,, cieszą, i to bardzo
a jak te pysznogłówki ??Rosna u ciebie ??
byłam, kupiłam, dwie ostatnie, dostałam rabat więc na pocieszenie jeszcze wzięłam klona Odessanum, co to właśnie czytam o nim, że nie jest polecany, ale mi się podobał
Kasia, te moje też raczej chude i długie (choć kępki spore, na pewno dużo większe niż all goldy i aureole, które za tylko niewiele niższą cenę kupowałam w necie parę tygodni temu), zerknij proszę, to na pewno nicolasy? zdjęcie zaraz zabiorę
Sylwia, jak się rozmnaża tę roślinkę? Jest cudowna!
Całą masę cudów dzisiaj pokazałaś - te energetyczne, barwne niczym łąka rabaty! I kasztan jadalny - pierwszy raz widzę jak kwitnie. To ciepłolubna roślina, ciekawa jestem, jak się u Ciebie zaaklimatyzuje. Naprawdę, masz zjawiskowy ogród
Mam też prośbę - kojarzę Ciebie jako znawczynię różnych łąkowych roślinek, dlatego zajrzyj do mnie na str. 124 na samą górę - może rozpoznasz co to za jedna przybłęda?
Jestem zachwycona dereniem Milky Way. Kupiłam go w połowie maja, już kwitł zielonymi przylistkami, które stopniowo zmieniały barwę na białą. Minęło półtora miesiąca i dopiero teraz dereń zaczyna przekwitać
Małe zmiany w ogrodzie. 20-letnie tuje Woodwardii za bardzo się rozrosły a mocne cięcie nie wiele już pomoże bo widać "brąz". Ich miejsce zajęły 2 cisy stożki ok.1,5m i otworzył się widok na cały ogród.
Tak, to już też wspomnienie - początek czerwca. Tak długo na ten czas czekaliśmy, a potem skwar w bardzo krótkim czasie przypiekł i zniszczył kwiaty ... Dobrze, że są na zdjęciach.