Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 22:26, 07 sie 2019

Do góry
April napisał(a)

Aniu, przykro mi bardzo. Ogrodem się nie przejmuj, poradzi sobie, masz inne priorytety. Ogrodowi czasem takie "zostawienie i nie wtrącanie się" też dobrze robi. Vide ogród Izy. Trzymam kciuki.

Cmok!

Ogród w Tarnowie 22:25, 07 sie 2019

Do góry
Hortensje teraz dominują w ogrodzie.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:24, 07 sie 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Cudne ujęcie, zakupu fajne, dzielżan sliczny
Ogród z rzeźbą 22:23, 07 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Wstaw zdjęcie z rutewką w gąszczu miliona innych, a
właśnie to zacytuję

Co mojej robię źle, że praktycznie nie kwitnie wszyscy mają obłędne kwiatostany, a moja marna aż żal patrzeć rok temu kwitła, a teraz zonk.

Dobrze, że już wróciłaś z solidną porcją genialnych fot fajnie będzie z nową ścieżką, a jeszcze jak dodatkowa rabata
dzięki temu powstanie, to już w ogóle bajka

Kasiu, no nie wiem co robisz źle. Na pocieszenie Ci powiem, że moja też d..y nie urywa. Mam tam trzy sadzonki, powinna być burza białych chmurek a jest, no... powiedzmy, że nader skromnie.
Troszkę bardziej rozwinięta

Dwa ogrody 22:22, 07 sie 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Rutewki w rabatach - wyglądają tak zjawiskowo w Twoim ogrodzie. Jeszcze trochę pracy mam by podobny efekt uzyskać. Znakomite różane podpory

A te rozchodniki... i w lejkach

Pergole dziękują A ja czytałam o innej rutewce, muszę się Ciebie dopytać

to samo miejsce

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:20, 07 sie 2019

Do góry
Świeże obrazki z dzisiaj

Pokój młodej z zewnątrz:

Moja sypialnia od środka. Okno 2.3 m jest wielkie!

Powyżej wejście do domu. Poniżej widok całości z zewnątrz.
Czubajkowy Ogród 22:19, 07 sie 2019

Do góry
Internet strajkuje od kilku dni więc nie mam jak zdjęć wrzucić. Przesyłam tylko pozdrowienia z ganku. Tak wyglądał 3 lata temu, gdy powstał Aj, co to była za radość. ☺

Moja działka na Dębowym Lesie 22:18, 07 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Zdjęcie Fiony w trawach cudne
Koty wiedzą co dobre
Dzięki za zdjęcia moich ulubionych roślin, czyli koleusów, traw i rojników, miód dla moich oczu
I na dodatek wśród kamieni

Dziękuję. bardzo
No tak może i koty wiedza, co dobre.Trawki widzę Fiona lubi.Ale kocimiętki nie.
Koleusy i ja lubię.Z trawkami to ja zaczynam.
Rojników troszeńkę ma.ale kamei ni to duuzo

U mnie dziś 2 razy była burza i solidnie popadało.Rano i wieczorem.
ciesze eis, bo wszystko zostało solidnie podlane.
a dzien sloneczny, parny, gorący..
Ogród z rzeźbą 22:18, 07 sie 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Anulko! No wróciłaś z przytupem Ale fotki! Cudo. Powzdychałam sobie do hostowej, hakonki poobserwowałam, bo zwykłej macry nie mogę znaleźć, to może by tą greenhills? Ścieżka cudo. Już Ci jej zazdroszczę! No podziwiam, że Ci się chce! Ściskam!!!

A wiesz, że ta ścieżka powstaje dzięki... kretowi. Tak ta cholera zryła wzdłuż murku po prawie całej długości zasypując opaskę z kamyków, tak mnie wnerwił, że nawet mi się tego wiosną sprzątać i czyścić nie chciało. Ścieżka była planowana, ale do zrobienia kiedyś. No, ale skoro gość tak nas urządził, to już poszłam za ciosem. Teraz pewnie będzie rył i zasypywał ścieżkę od strony rabaty.
Greenhills polecam. Ładnie rośnie. Fakt, że nałożyłam tam dobroci.

Skąpana w słońcu 22:17, 07 sie 2019

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ewo, dziękuję za odwiedziny, ale to samo mogę napisać o Twoim ogrodzie, który przecież młodziutki jest a tak pięknie już wygląda. Jeżówki cudne, zresztą inne roślinki też. Pozdrawiam

Iwonko, bardzo dziękuję. Faktycznie troszkę zmężniały te moje roślinki

Eglantyne, jej kwiaty bardzo mi się podobają

Ghita Renaissance

Chantal Merieux

Dwa ogrody 22:16, 07 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jak to są róże bez szaleństw to ja zamknę wątek

Ula, róże nadal kwitną pojedynczymi kiściami to tu, to tam, ale to nie to samo co w czerwcu
dla Ciebie z wiosenno/jesiennej rabatki, kolor teraz dają tylko hosty, dobrze, że kosmos czekoladowy posadziłam

Skąpana w słońcu 22:10, 07 sie 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

Te mi się szkoda było ptaka. Jednak postanowiliśmy, że zamiast kupować kilkanaście sztuk firanek to taniej wyjdzie kupić siatkę i rozłożyć jak na stelażu tak żeby dzieci mogły tam wchodzić.

A może ktoś ze znajomych ma stare firany

róże powtarzają kwitnienie

Paul Bocuse (Maspaujeu)

Haritage

Ogród z rzeźbą 22:10, 07 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Anabelki pięknie się kłaniają nowiuśkiej eleganckiej ścieżce Cudne tawułki, trawy i fajniutkie połączenia roślin!Fotki jak zwykle wyjątkowe

Aniu, dziękuję za tyle pochwał. Miło bardzo

Ogród z rzeźbą 22:05, 07 sie 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Anulka, a Ty gdzie kupiłaś swojego Jordana?

Stacjonarnie w W-wie.

A tu będzie kiedyś lekkie powiększenie rabatki. Dorównanie do ścieżki, która teraz wchodzi w trawnik. Na razie zalega darń zdjęta pod ścieżkę.

Ogród z rzeźbą 22:00, 07 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Ścieżka super. Ta rabatka to spora wyjdzie. Dobry pomysł z kulkami.

Rabatka będzie długa, wzdłuż całej ścieżki czyli ok. 8 metrów, ale niezbyt szeroka. W najszerszym miejscu jakoś chyba 1,5 m. Zaczynam się kulkować.

Pashminy nie przycięłam po 1-ym kwitnieniu, ciągle wyglądała jakoś jeszcze do rzeczy. Dopiero teraz ostrze sekatora ją dopadło.

Skąpana w słońcu 22:00, 07 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Oczywiście, rozumiem Cię w pełni. Ciągle jakiś wyborów dokonujemy. U mnie warzywniczek traktuję hobbystycznie zanim coś z niego będzie z powodu ziemiAle w czerwcu miałam truskawki, teraz w lipcu borówki. W sierpniu natomiast jem arbuzy bo lubię.
Jeśli chodzi o drzewa to śliwy mam do wycięcia, jabłek których nie jem co roku za dużo na drzewach a grusza w tym roku ma postuj na dodatek cała w miedzianych plamkach
Ogród roślin u mnie musi sobie radzić dlatego dobieram rośliny. W tym roku wykątkowo dużo podlewam bo małe sadzonki i nowe roślinki muszą się zakorzenić. Tymbardziej że susza letnia zaczęła się w czerwcu. Normalnie u mnie na brak wody w gruncie nie narzekam. Ale pogoda jest w tym roku przekorna. A szałwie na które nie mogłam patrzyć to po ścięciu odrosły i nawet szałwię przypominają za to ożanki i przetaczniki kończą kwitnienie.

Masz rację że ceny warzyw są obłędne. Mi najbardziej zależy na zieleninie której używam najwięcej. Pomidory już wiem że też muszę sobie darować, w kompostowniku wyrósł niedawno jeden i może będzie najlepszy i nawet ziemniak

U mnie pomidorki ładnie rosną i już cieszą podniebienie. Mam też troszkę śliwek i owoce derenia. Robię z nich nalewkę, podobnież jest pyszna. w tym roku sama będę miała okazję się przekonać. No i ciągle jemy borówki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies