Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 22:18, 07 sie 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Anulko! No wróciłaś z przytupem Ale fotki! Cudo. Powzdychałam sobie do hostowej, hakonki poobserwowałam, bo zwykłej macry nie mogę znaleźć, to może by tą greenhills? Ścieżka cudo. Już Ci jej zazdroszczę! No podziwiam, że Ci się chce! Ściskam!!!

A wiesz, że ta ścieżka powstaje dzięki... kretowi. Tak ta cholera zryła wzdłuż murku po prawie całej długości zasypując opaskę z kamyków, tak mnie wnerwił, że nawet mi się tego wiosną sprzątać i czyścić nie chciało. Ścieżka była planowana, ale do zrobienia kiedyś. No, ale skoro gość tak nas urządził, to już poszłam za ciosem. Teraz pewnie będzie rył i zasypywał ścieżkę od strony rabaty.
Greenhills polecam. Ładnie rośnie. Fakt, że nałożyłam tam dobroci.

Zana 22:23, 07 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)

Wstaw zdjęcie z rutewką w gąszczu miliona innych, a
właśnie to zacytuję

Co mojej robię źle, że praktycznie nie kwitnie wszyscy mają obłędne kwiatostany, a moja marna aż żal patrzeć rok temu kwitła, a teraz zonk.

Dobrze, że już wróciłaś z solidną porcją genialnych fot fajnie będzie z nową ścieżką, a jeszcze jak dodatkowa rabata
dzięki temu powstanie, to już w ogóle bajka

Kasiu, no nie wiem co robisz źle. Na pocieszenie Ci powiem, że moja też d..y nie urywa. Mam tam trzy sadzonki, powinna być burza białych chmurek a jest, no... powiedzmy, że nader skromnie.
Troszkę bardziej rozwinięta

Zana 22:26, 07 sie 2019

April napisał(a)

Aniu, przykro mi bardzo. Ogrodem się nie przejmuj, poradzi sobie, masz inne priorytety. Ogrodowi czasem takie "zostawienie i nie wtrącanie się" też dobrze robi. Vide ogród Izy. Trzymam kciuki.

Cmok!

Zana 22:33, 07 sie 2019

Helen napisał(a)
Uwielbiam zdjęcia i Twój ogród. Zaglądam i zaglądam i zaczął mi się podobać żółty kolor

Żółty? Ha, ha

No to jeszcze raz, nacykałam im trochę fotek

Zana 22:35, 07 sie 2019

Gosiek33 napisał(a)
Z westchnieniem oglądam Twój ogród

Oj, Gosiek, nie wzdychaj, to tylko fotki. Ja wzdycham i podziwiam Twoją wiedzę, zawsze coś ciekawego na Twoim wątku jest do przeczytania, nie wiem kiedy zaległości nadrobię.

Zadzierając obiektyw do góry

Zana 22:41, 07 sie 2019

inka74 napisał(a)
ha - takie samo mam połączenie! Perowskia z rudbekią. Tylko moje marne ilości
Perowskia za żyzno może mieć i za dużo wody.

Może być, że i jedno, i drugie. Trochę dobroci tam poszło. W tym miejscu był czysty suchy piach, sporo narzuciłam. I linie kroplujące tam akurat tak lecą, że ciężko przesunąć. Trzeba będzie przesadzić.

A to żółte zza płotu się wysiało.

Zana 22:44, 07 sie 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja nie przepadam za kostką granitową bo jest krzywa i wszystko w niej rośnie więc Twoje płyty mi się bardzo podobają .

No Eureka!. Dzięki Agato. Już ani złego słowa nie powiem na moje płyty. Kładłam je zresztą dosyć blisko siebie, żeby właśnie zminimalizować możliwość zachwaszczenia.

Szersze ujęcie chaosu na słonecznej

Zana 22:48, 07 sie 2019

tulucy napisał(a)
Anula zdjęcia to wiesz a z kwitnących wiosną to jeszcze masz wszelkiej maści prymulki... Ja uwielbiam i dosadzam ciągle po trochu.

A ja jakoś za prymulkami nie przepadam. Kuszą mnie raczej tylko te letnie, japońskie.

Vintage Wine z molinią w niestety ostrym słońcu

Zana 22:50, 07 sie 2019

Toszka napisał(a)
Tak, perovskia jesli ma zbyt bogato i wilgotno to się wykłada.

Wiem. Jak tam ten piach urabiałam, to jeszcze nie wiedziałam, że perowskię tam posadzę. Teraz trza jej jednak znaleźć inne miejsce, może się kobita usztywni.

Zana 22:55, 07 sie 2019

Margerytka40 napisał(a)
Zana widoczki u Ciebie jak zwykle, że oczu nie można oderwać. Uwielbiam takie klimaty. Jak patrzę na tę Twoją Raureif to wierzyć mi się nie chce, że u mnie taka może kiedyś będzie, bardzo się cieszę, że ją mam.
Ścieżka i otoczenie pięknie się spisują

Eeee, Kochana, jak u Ciebie te hektary rabat dojrzeją i buchną to nam po prostu gały od patrzenia spuchną.
Myślę, że Raureif już w przyszłym roku Cię pozytywnie zaskoczy. Ja swoją muszę już dzielić a na dodatek jakieś wiejskie kocury przyłażą i się na niej bezczelnie wylegują robiąc z niej naleśniki. No cholera mnie bierze, jedną kępę nawet bezczelnie obsrały. Draństwo i Chamstwo po prostu!

Limki mam wreszcie po wiosennym drastycznym cięciu przyzwoite