Ja też potwierdzam, że widok na dom absolutnie rewelacyjny. W tym miejscu koniecznie zaaranzuj ławkę, koniecznie. A obok ławki -delikatna woda z kamienia.
I jak tak patrzę
to bym może walnęła jakąś rabatę wyspową z drzewem, żeby robiła fajną robotę w trawniku. Nie na środku, a lekko z boku.
A bo chłopaki to wbrew pozorom delikatniejsi i wrażliwsi a Grzesie to już szczególnie
Znakomitej formy i zdrowia Danusiu na kolejne niepoliczalne lata życzę.
Co forumowicze sądzą o nawozach do trawników zachwaszczonych? Nigdy takiego nie stosowałem i zastanawiam się co on ma takiego w sobie...??
Widziałem takie nawozy marki BIOPON i AGRECOL. Może Gardenarium coś o tym nawozie się wypowie?
Dziękuję, to akurat można zmienić i dosadzić pomiędzy kolejne tuje będzie w sam raz, tuje niskie bo sadzone w tamtym roku, teraz chce dokończyć tą rabatkę i mam dylemat
Witam
i dziękuje za odpowiedz
Nawóz rozsypany ręcznym siewnikiem dwa tygodnie temu i nie ma miejsc spalenia ani braku nawozu.
Mam juz kupiny siarczan amonu tylko czekałam na odpowiedx Pani czy nim sypnąć.
Mam ph 7,0 niby za wysokie -rozmawiałam z Pania firmy
barenburg odnośnie trawy że ph 7,0 to granica maximum aby trawa pobierała pierwiastki.
Powyżej nie pobiera i nie rośnie - niewiem czy to prawda ale w sumie ph powinno byc 5,5-6,5 więc dlatego mam zamiar sypnąc ten siarczan aby obniżyć ph .
" Nie miała baba co robić to se trawnik załozyła"
Pozdrawiam
Dziękuję. Ale jaka to może być sosna? Posadzone są w górach na wys. ok. 1100 m n.p.m., są niskie (na razie?), ale wyższe od człowieka, tak może z 2.5 m aktualnie.
Może coś na pniu,bo drzewa odpadają,jest tam oczyszczalnia ekologiczna.Kosodrzewina lub trzmieliny?A może wysokie trawy,tylko że nie będą zdobić cały..Ostatnia MAJA W OGRODZIE jest ciekawa,m.i.n dotyczy traw
Wyszłam z przekonania że tuje sąsiada będą tłem/choć może to naiwne bo siatkę będzie gdzieniegdzie widać/,nie chciałam powielać żywopłotu.Liczę,że hortki urosną a między nimi są małe miskanty i w dalszej części trzcinniki Karl Forester,które będą miały w następnym roku "młode".Nie dysponuje dużym budżetem dlatego liczę na własnoręczne dzielenie i rozmnażanie.Pięciorniki mogę usunąć choć lubię je bo długo kwitną,może w przyszłości znajdę im inne miejsce.
Ta rabata ma być przy krawężniku wzdłuż wjazdu do garażu,nie ma tła,mają to być raczej nasadzenia regularne.Skarpy na nowo już nie ukształtuję-to niemożliwe.Nie wiem czy Ice dance poradzi sobie na słońcu?Dziękuję za rozjaśnienie umysłu!