Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Miskant - Miscanthus 17:19, 28 lip 2016

Do góry
Variegatus.
Kostka granitowa 17:18, 28 lip 2016

Do góry
Nic się nie dodaje do zaprawy celem wykonania obrzeży z kostki granitowej, zwykła zaprawa piasek z cementem. Popęka to jak zrobisz niestarannie i woda wpłynie w szpary i rozsadzi. To jest przyczyna pękania - zamarzająca i rozmarzająca woda, przejście przez zero stopni.
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:18, 28 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Irenko, bredzisz, jakże to? Niemożliwe, Ty bez ogrodu???

moze Irenka juz zjadla te pieczarki hmmm
Nawożenie, zasilanie trawnika 17:11, 28 lip 2016

Do góry
krista napisał(a)
Witam
NAwóz Yara Vila do trawników N+P+K 20+6+9,5 (MgO +2)
Producent radzi żeby nawozić co 60 dni
Czy nie uważacie że można by go zaliczyc do długo działających - na forum odradzacie długodziałających
Czy zmniejszyli byście odstępy między nawozeniem ????

Druga sprawa obniżenie ph siarczanem amonu - jak wiadomo jest w nim azot i po jakim czasie po nawożeniu yara wila N+P+K 20+6+9,5 (MgO +2) byscie sypneli siarczan amonu żeby nie spalić trawnika i w jakiej proporcji na 100 m2 aby obnizyć ph u mnie jest 6,9
Pozdrawiam

Sypnij Yara co 30-45 dni, ale żeby nie spalić to trzeba go rozsypac równomiernie i podlewać, bo będzie na mnie, ja nie doradzam w sprawie dawek. Dawki masz na opakowaniu. Niektórzy nie umieją nawozić, czyli nawet rozsypywać i potem klops.
Jeśli nawet będzie padać to pod drzewami nie rozpuści się.

Siarczanem nie syp jednocześnie, siarczanem bym sypnęła na wiosnę, albo ze dwa razy na przemian.

Nie zaliczam tego nawozu Yara do długo działających.
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:07, 28 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Pracochłonny jest, zajmuje tyle czasu, może lepiej wszystko sprzedać, zainstalowac się w mieszkanku i ruszyć w świat, coraz częściej mnie korci

Irenko, bredzisz, jakże to? Niemożliwe, Ty bez ogrodu???
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:42, 28 lip 2016

Do góry
Jak dla mnie, to razi rzadki żywopłot z tui, powinien być gęstszy i wyższy. Co byś nie posadziła, to razi tło przede wszystkim
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:05, 28 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wywal tę szmatę, a uszczęśliwisz swoją hortensję i zacznie oddychać. Na razie ją mordujesz.

Dziękuję za radę ale poradą tą spowodowała Pani jeszcze większy mętlik w mojej głowie. Wszyscy dookoła mówią sciolkowac, sciolkowac i jeszcze raz sciolkowac, wiec zastosowałem agrowloknine przysypalem korą i uznałem temat za zamknięty. Teraz slysze zeby "wywalić tą szmatę". Moze wytne w takim razie otwor wokół rośliny o promieniu donicy?
Jeżówka - Echinacea 13:24, 28 lip 2016

Do góry
Jeżówki ładnie wyglądają posadzone z towarzystwem traw, innych bylin a nawet karłowych berberysów. Sadzenie ich tylko z tym samym będzie nudne, rządek jeżówek ? - nie. A więc i odległości na nic się zdadzą. Najpierw pomyśl jak i z czym będziesz je sadzić i w jakiej konfiguracji Oto moja rada
Metamorfozy ogrodowe 13:21, 28 lip 2016

Do góry
Teraz ma styl, wtedy miał niebieską folię, czyli tragedia, Teraz po prostu śmietana
Pszczelarnia 13:20, 28 lip 2016

Do góry
Niesamowicie urokliwy gąszcz. I kolorystycznie i gatunkowo. Pozdrawiam mocno
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:23, 28 lip 2016

Do góry
Wróg wysianego trawnika:

- ptaki
- ulewa
- upały
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:22, 28 lip 2016

Do góry
Moje plany na dzisiaj:

- koszenie trawnika, który wstał po sesji i podrósł, zapowiedzi pogodowe mówią o deszczu dziś po południu
- przycięcie róży 'White Cloud" która kwitnie powtórnie i sypie płatkami
- uzupełnienie grysu w miejscach przerzedzonych, gdzie grzebałam i coś dosadzałam
- przegląd doniczkowych rarytasów, które zakupione przestawiłam w miejsce odosobnione, czyli za tarasem.

Tuje żywopłotowe zostały podgolone od dołu, poczyszczone, dzięki czemu mam 70 cm miejsca pod nimi Każdy centymetr się przyda.

Ja roślin nie widzę, ale sąsiad ma ładne widoki kwitnących floksów angielskich, ostróżek, monard, krwawnic, krwawników i nie wiem czego tam jeszcze. W każdym razie z 60 donic tam stoi. Wszystkie rośliny na czas przechowania rosną w wielkich czarnych doniczkach szkółkarskich.

Wąż zakupiony do podlewania. Mus podłączyć do kranu i położyć aby ułatwić sobie podlewanie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:17, 28 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Mnie dziś do kilkunastu kabli podpieli - śmieszne uczucie

Ja przebrnęłam w znakomitej formie, natomiast Grześ - zemdlał
Nawożenie, zasilanie trawnika 09:15, 28 lip 2016

Do góry
Pokaż zdjęcie trawnika. Ile razy był koszony? Jak wygląda?

Należy zastosować nawóz jesienny, ale jeszcze za wcześnie. We wrześniu stosujemy jesienny.
Inne zabiegi - podlewanie i koszenie.
Bonsai i niwaki 09:09, 28 lip 2016

Do góry
Możesz to zrobić teraz, choć nie jest to ani normalne cięcie sosny ani termin, ale tutaj chodzi o uzyskanie konkretnego kształtu. Widziałam też sposób całkowitego wyłamywania nowych przyrostów. Radykalny.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:07, 28 lip 2016

Do góry
Nic nie będzie. Po prostu nie rób niepotrzebnych kroków, nie drepcz w miejscu a stój. Przemieszczaj się tyle ile niezbędne jest.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:06, 28 lip 2016

Do góry
Po tygodniu już będzie lepiej, ale właściwy efekt po dwóch tygodniach. trzy koszenia co 4 dni. Wyżej nieco.
Ogród na działce 300m 09:03, 28 lip 2016

Do góry
Witaj na Ogrodowisku i mam nadzieję, że przebrniesz przez pierwsze trudności techniczne. Pomogłam w czyszczeniu wątku, zapraszam do wklejania zdjęć przez nasz automat Życzę powodzenia w realizacji pięknego ogrodu
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:03, 28 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lubię zaglądać do cię
Z powodu umiłowania bylin, których ja nie mogę pomieścić teraz w żaden sposób
Preowskia tak stoi na bacznośc, że aż niemożliwe. Potargane trawy z jeżówkami - śliczne. To by było na tyle. Ogród "zangielścił się" (nowe słowo mojego pomysłu

Danuś... zangielszcza się po mojemu.... ale mój wzór niedościgniony to angielskie rabaty..... mają to co lubię.. elegancję i różnorodność. kolory.. Z racji położenia geograficznego i innych położeń.. ... jest tak ni angielsko, ni polsko..

Jako Matka Chrzestna mego tworu musisz mi wybaczyć wszystkie niedociągnięcia.. wina klimatu (sorki taki klimat) i braku czasu (pod tym się kryje..szkoda wyciepać ). Ciągle biadolę że mam za mało rabat bylinowych.. tyle ślicznot jest.

Forum nawet jak się ma swoje wizje. to jednak kształtuje.. dzięki forum ten ogród robi się taki fajny... dużo mu brakuje, ale to już wina nie ogrodu i klimatu a moja

Poleciałam zrobić wycieczkę po ogrodzie.. ale naszły chmury burzowe.. i po fotach Są ale dalej nie dodaję tego czegoś.. spotkanie powinno być w tym roku... a nie w w 2012. Pomimo wielu strat.. to teraz wygląda i tak lepiej..

Może za rok????? Co Ty na to

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 23:43, 27 lip 2016

Do góry
niki, wszystko źle zrobiłaś, ale poprawisz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies