Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Mirkowy ogród (początki) 12:19, 10 lut 2015

Do góry
Mirko, dzięki

Mam jeszcze pytanie: Jak rozmnożyć jeżówki i jak się zbiera nasionka? Ma może ktoś troszkę nasionek zbędnych ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:12, 10 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzięki za kartkę z kalendarza
Polinka, jak ja już na podstawie twojego ogrodu poleciłam znajomym trawkę Ice Dance, to ty ją zmieniasz

Iwonko z każdym kolejnym tygodniem w kalendarzu coraz przyjemniej

Ice Dance zostaje!!! Będzie jej dużo przy miejscu wypoczynkwoym, tylko teraz pytanie co z wrzosowiskiem??
Makowo na Kociewiu 12:09, 10 lut 2015

Do góry
Różowy kolor Vanilek chyba będzie pasował do twojego ogrodu. Zachwycają mnie u Any, tu też im byłoby dobrze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:08, 10 lut 2015

Do góry
Dzięki za kartkę z kalendarza
Polinka, jak ja już na podstawie twojego ogrodu poleciłam znajomym trawkę Ice Dance, to ty ją zmieniasz
Ogród Anety 12:02, 10 lut 2015

Do góry
aneta_swieca napisał(a)

Iwonko bardzo Ci dziękuje za cenną radę jak wkleić link w opisie do mojego ogrodu. Jak tylko przyjdzie wiosna na pewno pojawią się nowe zdjęcia obiecuję

Widzę, że podpis się udał. Cieszę się

Anetko, daj znać wiosną, wpadnę na nowe fotki tak pięknego ogrodu. Mój ogród tworzę na bazie starych nasadzeń. Nie jest to łatwe. Ale przez te 8 miesięcy na Ogrodowisku trochę się nauczyłam i staram się przestrzegać dekalogu Danusi.
Mam sporo wątków zaznaczonych, nie wszystko nadążam czytać na bieżąco, mam nadzieję zajrzeć tu wiosną. Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 11:50, 10 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko rolki to eksperyment nie da rady z nimi przesadzić bo rozmiękły i właściwie się rozłożyły wiec nie polecam.Co do tych fotek które u mnie linkowałaś to są Limki i Wanilki zrobiłam w skrzynkach w zeszłym roku jesienią przesadziłam na działkę i odchorowały przesadzanie.Poniżej są zdjecia rocznej Anabelki sadzonkowałam bezpośrednio do ziemi i tu jest większy procent ukorzenienia sie sadzonek zawsze tak robiłam i z innymi roślinami perukowiec,tawuła,pecherznica,dereń,wajgela i wiele innych.Jak już się tak rozpisałam to napiszę jeszcze że najlepszy miesiąc na robienie sadzonek z patyków to listopad Uff sorki że tyle musisz czytac:Widziałaś mojego kwiatucha wyżej fotka może wiesz co mu dolega?

Mireczko, dzięki za taką ilość informacji. A ja już wici po rodzinie puściłam, ze zbieram rolki papieru
Najpierw widziałam w angielskich pismach, potem dziewczyny odradziły, bo te rolki przemakają. Jak u ciebie zobaczyłam wsadzone w ziemię, pomyślałam, ze to dobry pomysł, jak ziemia jest z jednej i drugiej strony. A ty mi piszesz, że eksperyment nieudany. Czyli chcąc rozmnażać hortensje, najlepiej wsadzić je do ziemi w ogrodzie?
Tym razem do listopada czekać nie będę, spróbuję wiosną, jakbym od kogo dostała patyki hortensji, bo na nich mi zależy. I mam w ogrodzie jedną anabell, popróbuję rozmnożyć też przez odkłady. Dzięki za informacje.

Co do twojej roślinki - nie mam pojęcia. czasem tak u mnie się robi, jak się sparzą od gorącego grzejnika, tzn. gdy stoją na parapecie pod którym jest grzejnik. Ostatnio mi padł kroton po miesiącu, jak kupiłam go w Obi.
Ogródek Iwony 11:39, 10 lut 2015

Do góry
Kasiu, urlopuj się. Miłego wypoczynku. jakby co, to ci streszczę

Ewa, twój tekst mnie powalił. Nawet e-Mowi pokazałam, miał banana od ucha do ucha. Nie masz pojęcia, jaki miły jest taki tekst. Ale też zobowiązuje Dzięki.

Gosiu,
Dzięki, ze zaglądacie, inaczej to byłby tylko monolog

Reniu, dzięki za poranne odwiedziny. Lawenda jest cudna, warto ją mieć, ale ja się tego w zeszłym roku nauczyłam. Wcześniej zobaczyłam ją przed jakimś hipermarketem w wielkiej donicy, kwitnącą i pachnącą. Wtedy się w niej zakochałam Ale jak w szkółca cena ograniczyła ilość zakupów, to się zmartwiłam W tym roku muszę jej mieć więcej
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:08, 10 lut 2015

Do góry
Agnieszka_B - masz rację

Mala_Mi -ja profesjonalnie to tylko spieprzyć potrafię wszystko

Madzenka - moze Ci się rozsiała gdzieś,ja miałam siewki w niespodziewanych miejscach

Madziarzeszow - bedziesz kupowała nasiona,czy sadzonki? Sprawdz,może już kielkują Twoje

Iwk4 -wszystkie angielki rozróżniam bez metek,ale te wielkokwiatowe to dla mnie wyższa szkoła

Napia - Ciemne laguny z tymi powojnikami będą świetne Reszta u Ciebie
Mirkowy ogród (początki) 11:02, 10 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, bardzo mi się podoba ta sadzonki anabell. Tam miałaś też inne hortensje. Jak wyglądały latem? I czy do ziemi wsadzalaś z tymi papierowymi rolkami ?
Iwonko rolki to eksperyment nie da rady z nimi przesadzić bo rozmiękły i właściwie się rozłożyły wiec nie polecam.Co do tych fotek które u mnie linkowałaś to są Limki i Wanilki zrobiłam w skrzynkach w zeszłym roku jesienią przesadziłam na działkę i odchorowały przesadzanie.Poniżej są zdjecia rocznej Anabelki sadzonkowałam bezpośrednio do ziemi i tu jest większy procent ukorzenienia sie sadzonek zawsze tak robiłam i z innymi roślinami perukowiec,tawuła,pecherznica,dereń,wajgela i wiele innych.Jak już się tak rozpisałam to napiszę jeszcze że najlepszy miesiąc na robienie sadzonek z patyków to listopad Uff sorki że tyle musisz czytac:Widziałaś mojego kwiatucha wyżej fotka może wiesz co mu dolega?
Mirkowy ogród (początki) 10:45, 10 lut 2015

Do góry
Mirko, bardzo mi się podoba ta sadzonki anabell. Tam miałaś też inne hortensje. Jak wyglądały latem? I czy do ziemi wsadzalaś z tymi papierowymi rolkami ?
Ogród na Opak 08:47, 10 lut 2015

Do góry
Horcia, ty też nie czasowa? Zginęłaś mi z widoku. Mam nadzieję, że wszystko w porządku ?
Ogród Anety 22:21, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Anetko, przyszłam się przywitać w twoim wątku. Masz taki śliczny ogród i tak mało zdjęć. I twój link w podpisie nie działa, ciężko dotrzeć do twojego ogrodu.

Aby uaktywnić link, myszką zacytuj ten post, skopiuj adres twojego wątku Ogródek Anety, który teraz masz na zielono wyświetlony , wejdź na swój profil i wklej do podpisu zamiast tego co masz teraz. Mam nadzieję, ze zadziała. Czekam na więcej fotek. Pozdrawiam

Ogród Anety

Iwonko bardzo Ci dziękuje za cenną radę jak wkleić link w opisie do mojego ogrodu. Jak tylko przyjdzie wiosna na pewno pojawią się nowe zdjęcia obiecuję
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:58, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W formie uschlej trawki ładnie zdobi tylko wiosną, jak przemarznie, nie odrasta.

No właśnie i trzeba czekać do czerwca, aż coś będzie widać MUsi być jakieś inne rozwiązanie. Taka prosta rabata.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:50, 09 lut 2015

Do góry
W formie uschlej trawki ładnie zdobi tylko wiosną, jak przemarznie, nie odrasta.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:47, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, jakiś czas temu umieściłaś plan przodu. Nie umiałam pokazać przykładem, co mi się w nim nie podoba, wreszcie znalazłam takie zdjęcie, co będzie dobrym przykładem:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/77/779956/original.JPG
Fotka pochodzi z ogrodu w Wojsławicach, znalazłam tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=69#post_3
Podoba mi się ta ścieżka i obie strony rabaty wyglądają, jakby się przechodziło środkiem rabaty. Taki efekt po obu stronach widziałabym u ciebie. nie chodzi mi o dobór roślin, tylko o powtórzenie linii.

O takim rozwiązaniu można pomyśleć docelowo - póki są lilaki to dla lawendy będzie za ciemno, wzdłuż ścieżki marzy mi się rząd róż na pniu podsadzonych czymś i może przy tej okazji zrobić taką ścieżkę? Tylko wtedy chyba nie z lawendy, ale to zobaczymy później.

Myślę że tej ścieżce bardzo dodaje uroku to, że ona zakręca i przez to gdzieś prowadzi (nie widać jej końca). Wiesz co to jest za roślina?

Jak robisz takie linki, że wyjmujesz ze strony jedno zdjęcie?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:25, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A może tą stipę dać troszkę w tył, bo jak róże młode, to będą niskie jeszcze

No to moze jakieś rozwiązanie
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:58, 09 lut 2015

Do góry
A może tą stipę dać troszkę w tył, bo jak róże młode, to będą niskie jeszcze
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:28, 09 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też czekam na aktualną wizytówkę, bo 918 stron nie dam rady przeczytać do wiosny. Ups, trochę początków już poczytałam. Pozdrawiam

Hej , hej ... zmobilizuję siły i przeglądnę zdjęcia pozdrawiam
Ogródek Iwony 20:14, 09 lut 2015

Do góry
Toszko, zapewniam Cię, że twój sposób wykorzystam i pokażę efekty
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:01, 09 lut 2015

Do góry
Ja też czekam na aktualną wizytówkę, bo 918 stron nie dam rady przeczytać do wiosny. Ups, trochę początków już poczytałam. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies