Uwaga! Rośnie mi coś takiego na rabacie bylinowej i nie wiem, czy to chwast, czy jakaś roślina ozdobna. Na razie nie kwitnie. Same liście. Wysokość około 40 cm. Co to może być?
No trochę mnie nie było.
Zbyt dużo czynników stresogennych Iza, kłopoty mnie nie opuszczają. Kiedy uporam się z jednymi problemami, pojawiają się nowe. Szkoda że zdrowia nie da się kupić.
Ale co tam, kiedyś to się musi skończyć.
Zobacz jak wyrosła fasolka z nasionek od Ciebie. Lada dzień powinna zakwitnąć.
Przez cały dzień pogoda nieogrodowa. Deszcz przychodzi i odchodzi. Do tego duszno niesamowicie. To chociaż mogę usiąść do komputera i pokazać trochę ogrodowych kolorów
Dołączę moją relację, byłam 9. czerwca na święcie piwonii (Renia była rok wcześniej - są zdjęcia). Było bardzo gorąco i bardzo, bardzo dużo ludzi. Zwiedziłam tylko część ogrodu, ominęłam m.in. rabaty bylinowe - zabrakło sił .
Na początek bardzo ładne bukiety z piwoniami w roli głównej
Byłam wczoraj w Arboretum w Wojsławicach.
Niemcza wita kwiatami i wskazuje drogę wprost do tego miejsca. Niesamowite są te pobocza obsadzone liliowcami.
Pewnie już dawno zdecydowałaś i odpowiedź teraz już spóźniona, ale napiszę.
Ja też mam spadek na ogrodzeniu, a wiśnie kupiłam na całość wszystkie tej samej wysokości, szczepione na 2,20 m i całkiem ten spadek sie gubi.
Witam serdecznie. Mamy w ogrodzie 10letnie Thuje Szmaragd. Nigdy nie były cięte nawet o 1cm. Teraz chcemy zadbać o ogród i chcemy uciąć Thuje o 1m. Obecnie mają 4.5 metra wysokości. Cięcie chcielibyśmy wykonać od razu (a nie np. co roku po 10cm). Doradźcie proszę kiedy takie cięcie wykonać (nie ukrywam że chciałbym to zrobić w Lipcu by do zimy drzewo się zregenerowało choć trochę).
Zdjęcie owych Thuji i sznurkiem zaznaczone jak chciałbym je ściąć.