Moim zdaniem za mokro jest.
Zmień na co drugi dzień, tylko wieczorem, jak zobaczysz, że się pogarsza - wtedy dopiero zwiększ o dwa dni.
W zasadzie to nie można tutaj wyrokować, ale za mało nawożenia (za dużo raczej nie, chyba że w trakcie tych dwóch nawożeń nasypałeś za dużą, dawkę, albo nie rozpuściłeś nawozu i dlatego zrobiły się placki łyse.
Bo zasuszyć to raczej nie zasuszyłeś przy dwukrotnym podlewaniu, raczej trawa zgniła, lub spalona. Ale tego to to ja nie wiem, bo nie jestem duchem świętym.
Teraz zmniejsz podlewanie i zobacz co będzie w ciągu tygodnia. Skoś niżej, kup ziemię w workach, posyp trawnik lekko i rozgrab tę ziemię, żeby łądnie pomiędzy źdźbła się wgrabiła. Na razie tyle. Trawnik od razu stanie się łądniejszy dzięki ziemi.
Za tydzień nawóz i rozpuścić po rozsypaniu. Jaka powierzchnia tego trawnika jest? Oblicz i dobierz dawkę nawozu do trawników Florovit - ma drobne granulki i małe, dobrze się rozpuszczą. Dawkę oblicz ze wskazań na opakowaniu. Rozsyp równomiernie, podlej żeby się rozpuścił.
Tyle mogę doradzić. Gdybym weszła do twego ogrodu w ciągu dwóch tygodni sąsiedzi by padli z wrażenia, jaki stał się piękny...