Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:24, 24 kwi 2014

Do góry
W tamtym roku miałam proso z jedną hortką i fajnie to wyglądało. Na ''pustej '' rabacie denerwuje mnie to przewieszanie się prosa ale z limką już inaczej konweniuje
A pomiędzy kulkami carexy. Ogólnie mam mało zimozielonych i jakoś tak ponuro zimą. Myślę, że biało zielone trawki choć troszkę ożywią.
Ogród z łezką 14:58, 23 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, to się zdziwisz Kochana Odpisałam u mnie
Uciekam pracować bo stracę pracę jeszcze przez to forum

Oooo, Kochana Toś mnie zaskoczyła...już lecę zobaczyć do Ciebie
Ogród z łezką 14:55, 23 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Polinko!!!

Do limek to wiadomo, że miskant, nawet nie musisz mówić Ale co do buksików wymyśliłaś??? Powiedz...

Ha, to się zdziwisz Kochana Odpisałam u mnie
Uciekam pracować bo stracę pracę jeszcze przez to forum
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:50, 23 kwi 2014

Do góry
Będzie tak

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=88

A teraz ciekawostka. Za hortkami będzie proso Tzn. już jest posadzone W następnym tygodniu limki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:45, 23 kwi 2014

Do góry
Nie powiem bo mi wywrócicie wszystko do góry nogami A koleżanka do domu się nie wybiera? Toż to chyba koniec pracy
Ogród z łezką 14:41, 23 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Za przyjemnie by było jak byś miała wszystko poukładane Dlatego ja nawet nie wspominam co zaplanowałam do kulek i limek

Polinko!!!

Do limek to wiadomo, że miskant, nawet nie musisz mówić Ale co do buksików wymyśliłaś??? Powiedz...
Ogród z łezką 14:38, 23 kwi 2014

Do góry
Za przyjemnie by było jak byś miała wszystko poukładane Dlatego ja nawet nie wspominam co zaplanowałam do kulek i limek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:47, 23 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Widziałam Właśnie stąd mi się te stipy wzięły Z przyjemnością obejrzałam sobie po raz kolejny

Wywróciłyście mi wszystko znowu do góry nogami... Buchanani...??? Może to jest to!

Buziolek

Ha, ha Trzeba pomysły trzymać w głowie i nie ujawniać, to nie będzie rewolucji A tak jedna dziołcha z drugą mądrościami rzucają i człowiekowi cały plan upada
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:35, 23 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu a widziałaś u Any jakie ma różne połączenia kulek z trawami i żurawkami?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4156-wizytowka-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem

Widziałam Właśnie stąd mi się te stipy wzięły Z przyjemnością obejrzałam sobie po raz kolejny

Wywróciłyście mi wszystko znowu do góry nogami... Buchanani...??? Może to jest to!

Buziolek
Ogród z łezką 08:52, 23 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Carex buchanani jest śliczna i może to jest ten strzał w 10 dla Ciebie

Chyba zwariuję...całkiem mi wszystko przewróciłyście Ale ona taka bardziej ze sterczących...pasowałaby
Pieniński zakątek 07:20, 23 kwi 2014

Do góry
Oj Aga, Ty wiesz jak mnie zauroczyć Mogę godzinami siedzieć i oglądać widoki. A góry o każdej porze są wspaniałe tylko trzeba być przygotowanym. Mam za sobą jedną wyprawę zimową w śniegu po kolana, bez rakiet. Po dotarciu do schroniska całowałam podłogę z wdzięczności, że żyję. Ot, człowiek młody i głupi
Dzisiaj nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu i gór
Pozdrawiam Pieniny
Ogród z łezką 07:09, 23 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasia nie sadż prosa.. Stipa ci się rozsieje, daj jej szansę.. Lub posadź carex buchanani.

Carex buchanani jest śliczna i może to jest ten strzał w 10 dla Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:59, 23 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Polinko, idziemy prawie łeb w łeb.ja swoje kostrzewy też przesadzałam ostatnio (w wielki piątek) i gromadziłam w jednym miejscu bo miałam rozstrzelone po rabacie. Moje proso rózgowate - a mam dwa gatunki- tez jeszcze ...śpi i nawet nic sie w nim nie zieleni.
Za to twoje hosty większe od moich, u mne powolutku wystawiaja kły dopiero.
Wifdać ile pracy włożyłas w to co pokazujesz...
Ale fajny widok na tych nowoobsadzonych rabatach, ja tez żałuje że w ubiegłym roku nie wywaliłam żywopłotu z ligustra który jest lichy i nie zaczełam od obsadzenia siatki jakimś zielonym ekranem..........ze szmaragdów albo innych roslin, a ja durna rzuciłam sie na zakupy traw, hortensji i innych roslin, wzięłam sia za rosliny ozdobne a w tle za nimi widze parking z samochodami i drugi dom i mnie to wnerwia. Obsadziłam siatke bluszczami, clematisami ale wolniutko rosna, nie doczekam sie żebym miała "zieloną ściane" jak tło dla mojej rabaty........

Małgosiu proso przesadzałam w tamtym tygodniu i tylko coś nowego wychodzi w korzonkach. Jeszcze w tym roku dam mu szansę ale w następnym chyba będzie miał przeprowadzkę bo jak dla mnie to za długo śpi, po prostu leniuch
Z tą pracą włożoną w ogród to wiesz jak to jest, jak coś kochamy to nie odczuwamy zmęczenia tylko radość tworzenia i zmian Jak wszyscy tutaj nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu
U mnie z siatką podobnie, bluszcz jakoś powoli rośnie i strasznie mnie to denerwuje. Na tujki muszę czekać ok.3 lat aby utworzyły jako taki ekran. Zastanawiam się już od dłuższego czasu co z nim zrobić. W tamtym roku miałam posadzony wilec jednoroczny ale część płotu miałam w różowych kwiatkach, część w fioletowych i nie wyglądało to dobrze. Poszukuję pnącza może być jednoroczne ale najlepiej bez kwiatów??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 23 kwi 2014

Do góry
Marzenko, Martuś macham z rana i cieszę się, że zaglądacie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:46, 23 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kurcze...na zdjęciach ze szkółek takie piękniasto na bordowo przebarwione pokazują...już teraz nic nie wiem...dalej nie wiem, co tam upchnąć...
Za kulkami mam Umbraculiferę, potem (wgłąb rogu), hortusiowe vanilki z miskantem Variegatus, a pod siatką sąsiadów morning lighty...nie mogę znowu miskantów między kulki dać...posadzę przed kulkami żurawki lime marmalade i może jak sobie popatrzę na gotowo to mnie coś natchnie...

Kasiu a widziałaś u Any jakie ma różne połączenia kulek z trawami i żurawkami?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4156-wizytowka-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:43, 23 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Polinko, no nieźle się napracowałaś, kawał pracy i jakie efekty!
rozumiem, ze czekasz na różankę

Irenko dziękuję ale Ciebie to chyba nikt w tym roku nie pobije A na różankę czekam z utęsknieniem.
Pozdrawiam porannie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:32, 23 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Małgosiu przyjemnego wtorku poświątecznego życzę Ja również część Świąt spędziłam rodzinnie w ogrodzie, wspaniale, że mamy te nasze oazy spokoju i zieleni

Polinko witaj kochana, w takie dni jak był poniedziałek świąteczny u nas, ciepłe, słoneczne, z ta budzącą sie zielenia i kolorami rosln cebulowych oraz przy założeniu że ma sie wolny czas i rodzine przy sobie, spędza sie razem w ogrodzie cudowne chwile............wtedy to ja wiem,że kocham zycie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:24, 22 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen szerokiej drogi Tulipkami pozachwycałam się, poczytałam o walce z opuchlakami. Trzymam kciuki za skuteczność terapii.

Za tydzień wykopię dołki aby sprawdzić stan moich larw
Szmaragdowy Zakątek 20:38, 22 kwi 2014

Do góry
Sypnęłam sąsiadce kilkoma paragrafami (oczywiście troszeczkę naginając prawo w moją stronę) i zaproponowałam, że mogę jej ewentualnie powiesić na płocie baner reklamowy „PRODUCENT OGRODZEŃ BETONOWYCH, DUŻY WYBÓR, CENY PROMOCYJNE”(u kuzyna od dwóch lat leży nie potrzebny w komórce)…myślę, że pomogło….przynajmniej na jakiś czas.

Urszulla, Luiza, iwonaal, polinka, kasiek, Anita1978, Lucka, Kindzia – dzięki za rady…sąsiadka to stara panna (raczej nie reformowalny egzemplarz) …kocha wszystko co jest jej, a płot w połowie należy do niej, więc jest dla niej niezwykle cenny, a szmaragdy…szmaragdy są niestety tylko moje i zasłaniają jej piękne ogrodzenie, a dodatkowo „przełażąc” przez siatkę mogą ją przecież uszkodzić!!!!

Marzena2007, Margarete, popcarol, Sebek – też myślałam raczej o brzozach….bardziej śmiecą…A buka jednego mam…będę sadzić w majowy weekend…oczywiście przy wyżej wspomnianym płocie!
Ogród z łezką 17:10, 22 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Troszkę na pocieszenie oczu
http://www.pinterest.com/pin/421579215090964727/
http://www.pinterest.com/pin/421579215089700144/
http://www.pinterest.com/pin/421579215089268445/

O jakie piękne...aż się rozmarzyłam Już widzę jak za rok między moimi kulaskami takie fioletki kwitną...

Dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies