Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 08:47, 23 kwi 2014

Agania napisał(a)
Cześć witam Cię po świętach i za życzenia dziękuję, proso jest piękne, ale nie wygląda jak stipa, jak sipa może wyglądać podobnie tylko Carex Frosted Curls w kolorze jasno zielonym, wysiałam stipę do kuwet, ale mi się nie udała, będę dalej próbować, natomiast stipa wysiała mi się na bylinówce i znalazłam ją po zimie, aż sztuk 2 , ale to też jest sztuką, żeby jej nie wyplewić, jednak szybko się uczymy z pomocą ogrodowiska, żeby ją odszukać i z tym plewieniem poczekać

Ale Frosted nie jest stercząca, pokłada się...i tylko 30 cm wzrostu Prędzej się na tego brązowego rozczochrańca zdecyduję...
Stipę znalazłaś...jak się wysiała??? Toż to chyba nitki są???
Nie chcę siać stipy...
Kindzia 08:52, 23 kwi 2014

polinka napisał(a)

Carex buchanani jest śliczna i może to jest ten strzał w 10 dla Ciebie

Chyba zwariuję...całkiem mi wszystko przewróciłyście Ale ona taka bardziej ze sterczących...pasowałaby
anna_g 09:20, 23 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

I wszystko mi znowu zburzyliście...a już byłam do prosa przekonana...buchanani powiadasz...mam 3 takie brązowe trawki w ogrodzie i nie wiem co to...muszę Cię poprosić o identyfikację...może z tych bym sobie sadzonki zrobiła? Jeżeli to buchanani...

Hi hi hi - one tak już mają Te trawki co od Uli to wiem że jest bronze form one chyba bardziej się pokładają od buchananii - ale wiem że Ty jeszcze jakieś brązowe tam masz więc pewnie o te drugie Ci chodzi Pasowałaby ta buchananii
anna_g 09:22, 23 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

Trochę mnie niepokoją te buczki...bo nic kompletnie się z nimi nie dzieje...ale czekam grzecznie, co mam zrobić
Róże podlej Asahi, powinno pomóc Aniu.
Ja też się cieszę Nie wiem jak z Gosią, ma pomyśleć.
Wygooglałam sobie tą Bestwinkę...to wygląda na wielką szkółkę!!!

Wiesz jak nic się nie dzieje to lepiej niż jakby się działo coś złego no nie? Będzie dobrze, młode są to długo śpią jak to nastolatki Ashahi nie posiadam - mus kupić???
W Bestwince to ja też jeszcze nie byłam - dasz wiarę??? choć to ode mnie rzut beretem i to suchym jak mówi mój znajomy - normalnie na wrotkach bym zajechała więc tak na pewno to nie wiem ale raczej to jest dość duża szkółka.
A Gosię to idę pomolestować
Kindzia 09:38, 23 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Hi hi hi - one tak już mają Te trawki co od Uli to wiem że jest bronze form one chyba bardziej się pokładają od buchananii - ale wiem że Ty jeszcze jakieś brązowe tam masz więc pewnie o te drugie Ci chodzi Pasowałaby ta buchananii

Od Uli to bronze? Miałam nadzieję, że właśnie buchanani...mam brązowe inne, ale jedno!!! Potrzebuję miedzy 7 kulek, czyli 6 sztuk...
anna_g 09:40, 23 kwi 2014

Zapytaj jeszcze Uli - ale mnie ona mówiła że to bronze... z tym że ja miewam sklerozę... Jedno to już coś... ja miałam od Uli dwa a teraz mam 6 a jakbym się uparła to mogłoby być 8... trawa się szybko rozrasta... chyba.... przynajmniej ta u mnie...
Kindzia 09:40, 23 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Wiesz jak nic się nie dzieje to lepiej niż jakby się działo coś złego no nie? Będzie dobrze, młode są to długo śpią jak to nastolatki Ashahi nie posiadam - mus kupić???
W Bestwince to ja też jeszcze nie byłam - dasz wiarę??? choć to ode mnie rzut beretem i to suchym jak mówi mój znajomy - normalnie na wrotkach bym zajechała więc tak na pewno to nie wiem ale raczej to jest dość duża szkółka.
A Gosię to idę pomolestować

Mówisz???
Kup sobie Asahi SL, dobrze działa Nie jest drogie na dodatek

Nie byłaś tam jeszcze??? Wstyd!!! Teraz nadrobisz
Kindzia 09:43, 23 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Zapytaj jeszcze Uli - ale mnie ona mówiła że to bronze... z tym że ja miewam sklerozę... Jedno to już coś... ja miałam od Uli dwa a teraz mam 6 a jakbym się uparła to mogłoby być 8... trawa się szybko rozrasta... chyba.... przynajmniej ta u mnie...

Z tej od Uli mam zrobione dwie sadzonki, na razie czekam aż się jakoś ruszą, bo kompletnie po nich nie widać czy żyją Potem je przesadzę na docelowe miejsce, na razie tylko sobie w ziemi czekają
Pszczelarnia 10:45, 23 kwi 2014

A to się wyjaśniło z prosem. Nie do bukszpanów.
Mala_Mi 10:52, 23 kwi 2014

Lecę głównie obrazki... Madzen już sie zapytała co to za aparat, że takie foty robi Piękna wiosna i te czerwone berberysy.. żurawki cudniaste.. aaaa i wszytko..

Robię edit, bo pomieszałam kto mnie pytał o jeżówki, a to nie Ty a Małgosia....