Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 16 kwi 2015

Do góry
cisy nadal walczą.
jedne z trójki sie wreszcie zebrał. tu foto najlepszego i najgorszego.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 16 kwi 2015

Do góry
Plany:
zmiana placu zabaw na coś modern dla dzieci- pomysłow brak

taras do odświeżenia

elewacja do odświeżenia

zmiana rabtayki z tojeścią

donice przed wejscie nowe- robię sam bo mopj emuś goni w piętkę, idzie mi jak krew z nosa. takie długie z rur jak w domu będą ino w kolorze metalowej donicy

dzieciom kupic środki nasenne bo mnei wykończą

ZMiana klonów na nowe prawidłowe- te co rosną i sa już duże okazały sie srebrzystymi i nagrywam ginnale jak Magnolia zaprojektowała wielopniowe. niestety tylko maęł są dostępne . ryczec mi sie chce :

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:53, 16 kwi 2015

Do góry
za dobra ta Agniecha!
merci za berberyski
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:52, 16 kwi 2015

Do góry
Karolcia- ja dostałam ten patent na podgrzewanie własnie od Jagody, kiedys mi dzwoniła że ona pochyla się nad trawą swoją tylnią stroną ciała i puszcza "gorące bączki". no nie mówcie że nie znacie tej metody. u mnie idą te rozplenice jak torpeda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:50, 16 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

wg mnie jak się tnie bez żalu to jest dobrze. Moje mają czwart sezon, a mam i rok starsze i sa ok.
Pędy drewniałe są w środku, a na zewnątzr czapa z listków- jak w kulach bukszpanowych.

o to fajowo. wierzę że i umnie tak będzie a tak serio to mysle że to kwestia odmiany i cięcia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:46, 16 kwi 2015

Do góry
Anita czasem ale lecę już kuknąć. mam ostatnio mlyn zawodowy i formowy i ogrodowy i zyciowy i ... długo by wymieniać, no porpstu z leksza mnei przemieliło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:45, 16 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)

Chodziło mi o traffki Sosnę mam już dawno zanotowaną

no to tylko stipy przy lawendzie, a w drugiej części rozplenice i carex frosted curls
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:44, 16 kwi 2015

Do góry
Madzia-klikaj i nie zatanawiaj sie za wile bo szkoda czasu, zycie nie poczeka
fotek tyłów brak- jeszcze duzo do zrobienia.

Marta, karlocia,magnolia- Rozplenice podgrzewam, no pewnie i mikanty też już maja spore przyrosty tegoroczne. a wy nie podgrzewacie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:16, 16 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
O rany u Ciebie to dopiero szalenstwo od glebogryzarki po donice, co to za dechy ? Cos mnie u mskul omineło chyba cudnie sie dzieje a kulki ....... zachwyt

Noo szaleństwo... teraz się odnaleźć z tym wszystkim nie mogę ... po pracy tak mało czasu na ogrodowe rewolucje
U malkul donice wykonane są z blachy, moje są zrobione z płyty warstwowej, położona siatka i klej - teraz trzeba to wszystko wygładzić i pomalować.

Kulki podlewam codziennie ale jeszcze ich nie strzygłam
Miejsko & sielsko 10:38, 15 kwi 2015

Do góry
Witam

Pozdrawiam posiadaczke urokliwego ogródka
Na ogrodowisku znalazłam się miesiąc temu (co ja do tej pory robiłam bez niego) i na początku natknęłam się na Twój ogród. Przypadł mi do gustu - jest cudniasty i taki w moim stylu. Ja za swój ogród dopiero się zabieram (choć wstyd się przyznać ale mieszkam już w domu swoim 3lata!!! a i projekt ogrodu mam z lat pięć!!! ) No cóż niektórzy tak mają że muszą dojrzeć no i ja dojrzałam.
W swoim projekcie mam dwie donice i szczerze powiedziawszy Twoje mi się najbardziej podobają no i kokoszki Malkul (ona mnie tu przyciągnęła z forum M). Ewa możesz mi na priv wysłać przybliżony koszt takich donic.
Pozdrawiam Aśka
Ogród pod trzema dębami 19:48, 14 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Uwielbiam kwitnące Magnolie

a masz jakąś bo nie kojarzę coś ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:41, 14 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Fajnie się u Ciebie dzieje
Bardzo ciekawy pomysł z donicami, grabienia miałaś sporo. Dla mnie najgorsza praca w ogrodzie to właśnie grabienie, kopać już wolę.
Mam pytanie odnośnie jałowców: w jakiej odległości masz je posadzone, co robisz,że nie są łyse od dołu, jak je tniesz i kiedy, bardzo ładne te jałowce. Ja mam trzy 1,70 i bym chciała mieć takie ładne jak Twoje.

Pomysł z donicami podpatrzony u malkul
Kopać, grabić ale najbardziej lubię sadzić
Jeśli chodzi o jałowce, przyznam się szczerze, nie robię z nimi nic. Może się tak dzielnie trzymają bo rosną w miejscu zacisznym i słonecznym? Są posadzone 50cm od siebie.
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 13 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
100 hiacyntów 100 żonkili? oj ale będzie szał

Oby tylko tyle szukałam wolnego miejsca, a ono az kłuło po oczach
tu co najmniej jeszcze 30 żonkili i tak choć 25 hiacyntów

tutaj chociaż 10-15

tu pomiędzy hakone z 50 żonkili i 30 hiacyntów i tak po kolei, mam tych miejscówek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:03, 12 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

ps. to sosna varella

Chodziło mi o traffki Sosnę mam już dawno zanotowaną
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:02, 12 kwi 2015

Do góry
nie żałuj tak z połowe zetnij zagęści się fajnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:02, 12 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)
Tak, wczorajszy dzionek był wspaniały
Gosiu mam pytanie co masz posadzone między lawendą ? Stipę i coś zielonego, co to ? Mam pytanie do Ciebie u mnie. Zerknij proszę :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=63#post_2

lecę

ps. to sosna varella
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:10, 12 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

masz jakieś doświadzcenie w tej kwestii? to po ilu latach mam sie spodziewac paskudztwa?

Paskudztwa ńie ale już nie będzie taka owłosiona jak za młodu po 3-4 sezonach....bo pędy jej zdrewnieją
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:02, 12 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ale kupiłas tę w sześciopaku? słuchaj jak ja swoją posadziłam to byla malusia, ale Marta kazała mi ją obciąć (jeszcze mniejsza sie zrobiła-lupy trza było) i to co obcięlam to sobie w ziemię powsadząlm i do domku wzięłam na miesiąc, dbałam , pieściłam i korzeniami mi się odwdzięczyła, wtedy juz miałam własne sadzonki na dolną lawendową rabatę te co naprzeciwko donicy jest

Małgoś o ile mam przyciąć te maleństwa ?
Ogród pod trzema dębami 12:47, 12 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Uwielbiam kwitnące Magnolie

Ja też, mam jeszcze jedną przed domem i dumam gdzie dać jeszcze kolejne.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:42, 12 kwi 2015

Do góry
oj bardzo nago latalismy doslownie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies