Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:18, 13 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Obejrzałam Twoją zaawansowaną wiosnę Ale tylko kilka stronek... tego jeszcze nie było by mnie nie było na moich ulubionych wątkach

Wyjątkowo cieszy mnie ta wiosnaAniu, w życiu to brak albo czasu, albo pieniędzy albo zdrowia, gorzej jak wszystkiego na raz nie ma

mahonia po cięciu wiosennym poprzedniego roku, jest coraz piękniejsza, juz powoli odurza zapachem
JulkAd 15:22, 13 kwi 2015

Milka napisał(a)

[b]Jula
...czasami się nie da, nie zamartwiaj się tymwiosna i tak mniej zaawansowana, jak rok temu, porównywałam na fotach

już wiem, że poza tulipanami na tych fotach, wielokwiatowe z ozdobnymi liśćmi,plus botaniczne dosadzę, ale żadnych innych, zdecydowanie idę w żonkile i narcyzy i dołożę hiacynty punktowo, nie lubię liści tulipanów

No fakt kwiaty to tulipany mają śliczne, ale liście z czasem bidne są....ja posadziłam przy hostach licząc, że szybko zakryją zżółkłe liście....ale żurawki na tej fotce masz wzorcowe...moje jakby poprzerastane....chyba odświeżyć muszę...pozdrówka zostawiam
Milka 15:28, 13 kwi 2015

Ja swoje żurawki obcięłam, nie chciało mi się skubać i puściły nowe listki to szybszy sposób, choć na początku bidnie to wygląda
nie cierpię wręcz liści tulipanów poza tymi tutaj, bo jak juz kwiatów nie ma, te liście długo są ozdobą
hosty zakryją
a to moje nowinki, czekam

te żurawki super się trzymają, a sucho tu!
ale jak je przenosiłam, to w kazdej myłam korzenie, żeby bez robali i mają sie świetnie ciekawa jestem czy mi w końcu zakwitną laurowiśnie
Milka 15:32, 13 kwi 2015

malkul napisał(a)
100 hiacyntów 100 żonkili? oj ale będzie szał

Oby tylko tyle szukałam wolnego miejsca, a ono az kłuło po oczach
tu co najmniej jeszcze 30 żonkili i tak choć 25 hiacyntów

tutaj chociaż 10-15

tu pomiędzy hakone z 50 żonkili i 30 hiacyntów i tak po kolei, mam tych miejscówek
Milka 15:40, 13 kwi 2015

bdan napisał(a)

Irenko werbenę już posiać, czy dopiero w drugiej połowie maja. U mnie wiosna z opóźnieniem przyszła w porównaniu do Ciebie, wiec może bezpieczniej będzie do maja poczekać?

Danusiu, ja posiałam wczoraj, bo zapowiadali deszcz, mało co pokapało, ale i ty już posiej jeśli zrobisz później, też nie szkodzi, bo szybciej wschodzi
czeka mnie pikowanie rzodkiewek, ale tego mam!
tawuła Gold Carpet i żagwin

żurawka i żagwin

tu mam 4 hiacynty, jeszcze chce z 10 i z 10 żonkili, potem na fioletowo kwitnie kocimiętka, dzwonek Poszarskiego, a na fiołki na biało z niebieskim oczkiem, żółci dodają wilczomlecze, a potem hakone

kwitnie bukszpan

zbigniew_gazda 15:46, 13 kwi 2015

Twoja Wiosna wyprzedza moją o rok świetlny. Najbardziej mnie urzekły żonkile i hiacynty. Też planuję dosadzić w jesieni zwłaszcza hiacyntów (czerwony czy to bordowy cudny jest).
Milka 15:56, 13 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Dużo miałam nadrabiania. Piękna, słoneczna wiosna bije z Twoich zdjęć. No i piesio - przesłodki
Pozdrawiam, Irenko!

PS Dostałam ostatnie wyniki /genetyczne/. Wszystko OK

No trochę było, ale u mnie więcej fot, jak gadania, to szybciej
Marta, to najpiękniejsza wiosna w moim ogrodzie, dziękuję wyniki znakomite, bardzo!!! się cieszę
przez psinkę mam cały dom zasyfiony, trudno, trzeba wytrzymać, a potem wielkie sprzątanie będzie, najgorzej z dywanami, do tego białe

moje hortki ogrodowe szybko w liściach
Pszczelarnia 16:27, 13 kwi 2015

Milka napisał(a)

Ireno, czy to jest cis 'Brzeg'?
Ewa777 16:28, 13 kwi 2015

Śliczne masz te rabatki z żonkilami i hiacyntami
Na jesieni nakupiłam sobie tulipanów, a teraz trochę żałuję, że nie wzięło mnie na żonkile zwłaszcza te drobniutkie tete a tete
Milka 16:33, 13 kwi 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Twoja Wiosna wyprzedza moją o rok świetlny. Najbardziej mnie urzekły żonkile i hiacynty. Też planuję dosadzić w jesieni zwłaszcza hiacyntów (czerwony czy to bordowy cudny jest).

Sadź Zbysiu, z tulipanami bywa różnie, a te co rok sa w coraz większej masie to taki bordowy, przywiozłam w 2012 z Holandii, była to nowość
ja postaram się jeszcze teraz posadzić kwitnące, bo na jesień nie wcisnę chyba, ale będę próbować
ciut niewyraźne fotki, ale wszystkie powojniki w pąkach, zwłaszcza Rubens, Veronica Choice, i 3 ma taką nazwę, ze lepiej ją wkleję

i patyczak