Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

aga_szsz 15:09, 13 kwi 2015

I też Aga się pytała...
tusiawka 19:12, 13 kwi 2015

Muszę kupić kosiarkę i nie wiem co robić.
Elektryczną odsprzedaliśmy bo szło zwariować z przedłużaczem, spalinowa odpada bo nie dam rady wdychać spalin przez prawie godzinę, chciałam akumulatorową ale mało kto je używa, a ogólne opinie są raczej że to kiepski pomysł.
Mam około 300 m2 trawnika w trzech kawałkach. Czy ktoś może używa kosiarki akumulatorowej i może mi coś doradzić lub odradzić?
jazzy 01:10, 14 kwi 2015

Hello
Też jestem przed kupnem kosiarki Tak jak Ty, spalinowej na pewno nie kupie
Ale elektryczną jak najbardziej kabel jakoś ogarnę, mam wprawę, bo przez kilka lat kosiłam z kablem trawnik rodziców (ok. 500m2)
edit: akumulatorowych nie znam :-\
Pozdrówka
tusiawka 15:50, 14 kwi 2015

No ja tez jakoś ogarniałam ten kabel, ale to przekładanie przedłużaczy i ciągle wypadająca wtyczka mnie ostatecznie zniechęciły. Szukam jednak kogoś kto już akumulatorowej używał.
Jagodaa 16:03, 14 kwi 2015

Dopiero teraz widzę, że carexy mają żółty odcień. Byłam przekonana, że sa zielone . Bardzo lubię tę białą odminę magnolii.
tusiawka 17:41, 14 kwi 2015

Bo one są zielone z białymi paseczkami, ale po zimie robią się żółte. Jak w środek kępy zajrzałbym to jednak te paski białe nawet teraz. Dziwne bo one lepiej w lutym wyglądały niż teraz przed cięciem.
Obecnie wszystkie już obcięte.
katiaxx 19:46, 14 kwi 2015

tusiawka napisał(a)
Muszę kupić kosiarkę i nie wiem co robić.
Elektryczną odsprzedaliśmy bo szło zwariować z przedłużaczem, spalinowa odpada bo nie dam rady wdychać spalin przez prawie godzinę, chciałam akumulatorową ale mało kto je używa, a ogólne opinie są raczej że to kiepski pomysł.
Mam około 300 m2 trawnika w trzech kawałkach. Czy ktoś może używa kosiarki akumulatorowej i może mi coś doradzić lub odradzić?

ja mam i zawsze miałam spalinową, kiedyś bez napędu - do małego ogrodu to porażka, więcej się męczyłam przy skręcaniu niż przy koszeniu, teraz mamy z napędem, nie zauważyłam żeby spaliny śmierdziały za to kosi szybko i w zasadzie to kosiarka ciągnie Em bo ja jeszcze nią nie kosiłam tylko przed nią chodził i lekko podnosiłam trawę żeby perz złapały noże.
katiaxx 19:48, 14 kwi 2015

malkul napisał(a)
Uwielbiam kwitnące Magnolie

a masz jakąś bo nie kojarzę coś ...
kasiek 20:08, 14 kwi 2015

O - piekna ta Twoja gwiazdka - duzo wieksza od mojej (ja kupiłam ją w zeszłym roku). I widzę że ślicznie wyględa z cebulowymi, musze jej dosadzić
tusiawka 20:15, 14 kwi 2015

Mam zdjęcia już wklejałam.

Ja w zasadzie koszę sama i mam jakieś wyczulone powinienie, do tego spalinowe okropnie hałasują, no i to nalewanie paliwa i oleju, nie znam się na tym i chyba nie chcę poznać. Wystarczy mi "przyjemność" tankowania samochodu.