Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 01:38, 17 gru 2025

Do góry
Sonka napisał(a)
Trochę lata zimą.Dobrze, że zbliżamy się do połowy ciemnicy.

No cudnie! Właśnie przeszłam terapię ogrodową
Grzebiuszka ziemna 00:38, 17 gru 2025

Do góry
Dziękuję Koleżankom Ogrodowiskowym

ewsyg napisał(a)
Jestem ciekawa nowych aniołów. Koniecznie Pokaż jak skończysz.

Ewo, już się robi podpisy były tylko na zdjęciach, nie w rzeczywistości (były, bo pierwszy raz w życiu udało mi się spieniężyć ) Są dość duże - 50 cm ok
Na gotowych, wyciętych ze sklejki wzorach, maluję na biało akrylową z wykorzystaniem technik malarskich oraz decoupage:
Anioły stylizowane:

Anioły tradycyjne:

W rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciach zginęły srebrzenia i złocistości, np ten:

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 21:39, 16 gru 2025

Do góry
Dzięki Lidia,kocham floksy, moja babcia je sadziła.
W moim małym ogródeczku II 19:45, 16 gru 2025

Do góry
Joku napisał(a)
Cuda nie pierniczki . Masz jakieś formy do wykrawania takich fikuśnych kształtów? Być może już o tym pisałaś ale moja pamięć jest ulotna .
Jolu mam tyle różnych foremek, że pewnie zawodowe piekarki tyle nie mają Mam takie, które wycinają i odciskają kształt , te są zazwyczaj plastikowe. Mam silikonowe w których trzeba wygnieść ciasto i wyjąć z foremki i układać na blasze, mam metalowe, które wycinają fikuśne kształty. Mam też bardzo dużo szablonów kulinarnych o różnej tematyce.

W moim małym ogródeczku II 19:10, 16 gru 2025

Do góry
Ulina napisał(a)

U Ciebie milutko i świątecznie
Dziękuję, lubię całą tą otoczkę związaną ze świętami. Zawsze wtedy u mnie sporo się dzieje.

W moim małym ogródeczku II 19:04, 16 gru 2025

Do góry
GorAna napisał(a)
Ależ zdolniacha z Ciebie ☺️
Dziękuję, Ty też jesteś bardzo twórczą osobą.

W moim małym ogródeczku II 18:57, 16 gru 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)

Dorotko, bardzo ciekawy wzór I lubię chabrowy kolor.
Ja też zwracam uwagę na skład włóczka. Sporo masz sweterków. Każdy ładny i twarzowy.
Ewo ja mam bardzo dużo swetrów i dalej dziergam, teraz na drutach mam miodowy kolor wełny i drugi sweter w szarym kolorze. Oczywiście nie obyło się bez prucia, mam tendencje do robienia za szerokich swetrów. Miło mi, że Ci się podobają moje sweterki.

W moim małym ogródeczku II 18:50, 16 gru 2025

Do góry
AgataM napisał(a)
Śliczne sweterki wydziergałaś Dorotko. Do twarzy Ci w nich.
Dziękuję Agatko, ubieram sweter na siebie, bo uważam, że lepiej go pokazać w realu, niż rozłożony gdzieś tam.
Teraz trochę świątecznych dekoracji.

W moim małym ogródeczku II 18:47, 16 gru 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Pomysłowe wykończenie dekoltu i piękne odcienie tego swetra szaro-turkusowego Kardigan kobaltowy też fajny, taki lekko ażurowy. Postanowiłam sobie kilka lat temu, że nie kupię swetra choćby z dodatkiem akrylu powoli wymieniam i minimalizuje szafę. Sztuczne bardziej "techniczne" materiały dopuszczam w ubraniach sportowych funkcjonalnych. Naprawdę uznanie za umiejętności dziewiarskie i jakość materiałów. Zdrowia życzę, powoli wychodzę z anginy też siedzę w domu...
Dziękuję kiedyś ubierałam gruby sweter i ciągle było mi zimno, wtedy zainteresowałam się składem wełen. Tamten był z akrylu, teraz dopuszczam dodatek akrylu , ale większość musi być naturalna.
Po zimie zostało tylko wspomnienie, ale są jeszcze zdjęcia, więc wstawiam.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:43, 16 gru 2025

Do góry
Nie ja wybierałam i decydowałam, ale szkoda by było stracić pozwolenie na budowę i całą adaptację, no i projekt. Więc w przyszłym roku pewnie będziemy szukać chętnego na zakup... albo potrzymam to 5 lat (ale to kupa czasu jest i rynek będzie wtedy już zupełnie inny)...

No ale projekt jest fajny, budowałam podobny całkiem - bez balkonu, całe 4m2 mniejszy

Chyba że Tato da się namówić na przenosiny to mu to skończę, powinno udać się zamknąć z wykończeniem w 200tys zł (ponad stan surowy) - może?

Chudziak wylany oby nie było minusów w nocy… heh
Z dodatkiem mrozowym w8 czy cos ale zawsze strach…
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:37, 16 gru 2025

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:36, 16 gru 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Sporo było z prywatnych kolekcji.
Stwierdzam jedno mają niektórzy pieniądze. Biorąc pod uwagę ile obrazów od jednej osoby udostępnione, jakiej wielkości i jakiej zawrotnej wartości kwoty osiągają na aukcjach.... No i mają domy, które mają ściany na których te obrazy się mieszczą.....
Wdzięczna jestem, ze mogłam zobaczyć te zbiory, że udostępnili. Bo nie było by możliwości zobaczyć nigdy, jedynie zbiory muzealne.

Mam masę zdjęć, podzielę się tymi, które mnie najbardziej urzekły

na tych saniach

Konie malował mistrzowsko

Byłam kiedyś na wystawie w Wawie.
Odnośnie właścicieli prywatnych owszem mają pieniądze. Jednak nie rzadko to są obrazy które przechodzą z dziada pradziada kiedyś kiedyś kupowane. Teraz mają taką wycenę bo muszą być wycenione do ubezpieczenia.
Wystawa godna polecenia.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:32, 16 gru 2025

Do góry
Trochę lata zimą.Dobrze, że zbliżamy się do połowy ciemnicy.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 08:47, 16 gru 2025

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 07:59, 16 gru 2025

Do góry

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 21:26, 15 gru 2025

Do góry
MartaCho napisał(a)

Duuuży! Masz co robić Chyba rzadko tak z dalsza pokazywałaś
Uściski dla pomocnika!! List do Mikołaja napisany? Pierniczki dla reniferów będziecie robić?

Hej Marta to tylko tył ogrodu a jeszcze jest przód no jest co robić nie narzekam tylko czadu mało przy pomocniku

No jest napisany na fazę na strażaka sama pierniczki będziemy robić póki co była próba na babeczkach piernikowych
Ogród w malinówkach 20:33, 15 gru 2025

Do góry
Wstawiam fotki do przetestowania AI w zaprojektowaniu rabaty (dzieki uprzejmości Patrycji)

Niestety nie mam pełnego kadru ani kadru z ogrodzeniem (widok od frontu rabaty). Na ten moment takie coś:

Moje wytyczne:
- stanowisko umiarkowanie słoneczne i słoneczne
- gleba piaszczysta
- kolorystyka biel, fiolet, róż + akcenty bordowe
- 3 duże akcenty, wiśnia Royal Burgundy z lewej, w środku magnolia Susan i na prawo wiśnia Kanzan
- tło z krzewów kwitnących (bez thuji)
- rośliny do dyspozycji: hortensje Annabelle, bordowe żurawki, funkie, azalie wielkokwiatowe, hortensje piłkowane i ogrodowe, trawy (rozplenice, trawa pampasowa, turzyca, proso), byliny takie jak kocimiętki, bodziszki

Chyba za dużo danych na raz

Chyba te zdjęcia się nie nadają, na jednym drzewa jeszcze nie posadzone, a drugie zbyt krótki kadr.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 18:35, 15 gru 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Doszkalam się systematycznie z użycia różnych narządzi sztucznej inteligencji (głównie na potrzeby mojej pracy), ale czasem i wykorzystanie ogrodowe się przyda. Zobaczcie jaki realistyczny efekt można już uzyskać na darmowych narzędziach.

Proszę.

<---- tak, to zdjęcie AI.

Niesamowity efekt Chciałem się pokusić o inspirację od AI mojej ostatniej rabaty (za orzechem), ale coś nie umiem się za to zabrać
Pomidorowy Zawrót Głowy 17:33, 15 gru 2025

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
O! Babciną również planuję - widzę, że dobry wybór

A Aurija Dwarf to ulubieniec mojej mamy, już zamawia sadzonki na balkon na przyszły rok

Ja Auriję Dwarf na bank też powtórzę, bo bardzo plenna na krzaku była. Szkoda, że miałam tylko dwa krzaczki. Jedynie muszę o profilaktykę przed ZZ zadbać, bo rosła na zewnątrz tunelu i ją w końcu dopadła.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 17:06, 15 gru 2025

Do góry
Doszkalam się systematycznie z użycia różnych narządzi sztucznej inteligencji (głównie na potrzeby mojej pracy), ale czasem i wykorzystanie ogrodowe się przyda. Zobaczcie jaki realistyczny efekt można już uzyskać na darmowych narzędziach.
KatSer napisał(a)
Proszę o pomoc w zagospodarowaniu tej części ogrodu. Niestety widok za płotem nie jest najładniejszy. Chciałabym stworzyć zimozieloną ścianę, ale pomysłów brak...

Proszę.

<---- tak, to zdjęcie AI.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies