Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Joku 21:26, 30 cze 2026

Zrobiło się jakby przestronniej, ale ma to swoje minusy czyli brak osłony, intymności. Najważniejsze że masz mniej pracy. Ja też już myślę jak sobie pracy nie dodawać. Póki co z marnym skutkiem.
Trzymam kciuki za was. Domyślam się problemów zdrowotnych jak to w naszym przedziale wiekowym bywa. .
hankaandrus_44 10:22, 09 lip 2026

Teraz Zbyszka już trzeba wywoływać do rozmowy. Zajęty.
Zbyszku mimo tego, ogród masz piękny i tak musi być. Życie toczy się niezmiennie, a potem albo zostaje , tak jak u mnie, albo zmienia poprzednich właścicieli. Widzę to po naszych działkowych ogródkach. Koło mnie już wszyscy wiekowi odeszli, albo z choroby, albo z niebytu.

Pozdrawiam Was i życzę zdrowia. I cierpliwości.

Czy hibiskusy już kwitną? Moje długo się ociągały. I chyba jedna strona bardziej podmarzła.
zbigniew_gazda 11:19, 11 lip 2026

Jolu zrobiło się więcej miejsca i się odsłoniło to fakt. Kupiłem taką taśmę i w miejscach najbardziej newralgicznych częściowo zasłonię. Ale mnie to specjalnie nie przeszkadza. Zaraz za płotem jest duży parking z centrum handlowo usługowym . Przyjeżdżają tu głównie młodzi ludzie którzy już tak nie zwracają uwagi co się za płotem dzieje - inne pokolenie.
Dziękuję bardzo i mam moc zajęć opiekuńczo zdrowotnych.

Haniu i to jest to przemijanie o którym nie myślimy tak do 80 tki he he he .
Robię też remanent np ogrodzenie , bo kto to by obcinał w przyszłości. Mam moc roboty bo trzeba było zrobić kawałek chodnika ze względu na inne wejście do domu , posiać trawkę , posprzątać po wykonawcach ogrodzenia - ziemia która pozostała po wykopach na fundamenty słupków usunęliśmy z córcią .
Hibiskusy nie kwitną jeszcze - faktycznie w tym roku duże opóźnienie a tę większą mocno przyciąłem bo zasłoniła okno.

zbigniew_gazda 11:22, 11 lip 2026

Kawałek nowego chodnika

hankaandrus_44 17:42, 11 lip 2026

Zbyszku, róże w pięknych sukienkach, ale jukka bije wszystkich na głowę! Chyba jest dobry rok dla jukk.

Mam jedną od 10lat, i kwitła dotąd jeden raz. A w tym roku wypuściła trzy pędy kwiatowe. Ale jest w półcieniu, więc rozkwitają nie jednocześnie, a stopniowo. Mam spektakl kiedy jestem w ogrodzie. A to z uwagi na podpowiedź: wiosną jej trzeba usunąć wszystkie stare liście . Wtedy kwiat murowany. U mnie się sprawdziła się wzmianka o podcinaniu.

Trzymaj się ciepło, wiatry nieraz są złośliwe.
zbigniew_gazda 20:01, 11 lip 2026

Tak Haniu usuwam stare przekwitnięte odłogi z liśćmi. Mam też jukkę domową którą należy podlewać raz w miesiącu i pewnie to dotyczy również ogrodowej. Nawzajem Haniu.
Joku 21:17, 11 lip 2026

Z tego co piszesz masz sporo sił. Ja jestem nieco młodsza ale już się martwię co to będzie jak nie dam rady. Życzę zdrówka.
zbigniew_gazda 12:46, 13 lip 2026

Dzięki Jolu. Bogu dziękować jeszcze na 4 nogach nie chodzę ale nie wiadomo co dalej będzie. Zdrowie to największy skarb na tym padole to wiemy wszyscy ale ma to do siebie że się psuje. Zdrówka i sił życzę do Twojego pięknego ogrodu.