Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:17, 25 cze 2019

Do góry
Funkia potwór! Ma już metr średnicy!

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:17, 25 cze 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Och, nawet cukinie masz gotowe do zerwania, w ogrodzie błysk, no ale wiadomo, jak wypadła wizyta? wczoraj był dzień do przezycia, wiaterek i troszkę chmur pozwoliło na cięcie żywopłotu, za to dzisiaj tylko dom

Tak pogoda się udała, błysk w ogrodzie jakiego nigdy nie było i pewnie nie będzie - ale ja wypluta ehh

błysk jak błysk trochę chwastów jednak zostało

Działeczka Asi :) 22:16, 25 cze 2019

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:16, 25 cze 2019

Do góry
Dzielżan się pospieszył.

Ogród kwiatowy 22:14, 25 cze 2019

Do góry
Viola, to jest chyba ten sam przetacznik o którego pytałaś u mnie. Ja nie wiem co to za odmiana

Blaski i cienie nowego życia 22:13, 25 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Plany są, energia do działania jest to będzie się działo. Małymi kroczkami, a do celu stale
Musisz wpaść po patyki i nasiona, oraz siewki wszelakie, szałwiowych też mogę dać nawet podrośniętychPosadzisz plamą i efekt od razu lepszy będzie
Liliowców z kolei wiosna mogę dać bo teraz ciężko cokolwiek ukopać taki beton mam, a one dość głęboko po tej powodzi są.
Kibicuję Twoim poczynaniom

Mogę wpaść w lipcu albo w sierpniu. Ale chciałabym też odwiedzić inne ogrody. Nie wiem jak to zorganizować. Byle było chłodniej 20 st.

Ogarnęłam skraj rabaty z lawendą. Mam tu podręczny zielnik i rojniki. Tam gdzie misa i trociny miejsce czeka na dtzewo kolumnowe.

Mój 4 arowy azyl... 22:13, 25 cze 2019

Do góry
Upały skutecznie zatrzymują mnie w domu. Pozostają krótkie wypady. O porządnym podlewaniu nie ma mowy. Róże przekwitają w błyskawicznym pędzie, coś tam jednak
kwitnie.

Działeczka Asi :) 22:13, 25 cze 2019

Do góry
Dzisiejsze

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:13, 25 cze 2019

Do góry
Czego oni nie idą, mieliśmy wszyscy iść do góry tą śliczną łączką. Nie chcą iść to sobie posiedzę na ławeczce.
A oni dalej stoją i gadają nie wiadomo o czym.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:12, 25 cze 2019

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Miro, jak znowu tu zajrzysz, napisz jak ciąć tego jesionolistnego klona, bo też mam. Młodego, szczepionego. I czy on tak ma, że te liście ciągle śmiecą, czy tylko u mnie coś mus się nie podoba.
To pierwszy rok, że tak z doskoku w ogrodzie, a tu godzinkę, a tu dwie. Nieogarnięte i nie ma kiedy. Znowu się obkupiłam w doniczki i posadzić nie ma kiedy. Upały mnie zabijają. Liczyłam na inny czerwiec.

Już Ci napisałam, ale teraz przegladam komu winna jestem odpowiedź i muszę Ci pokazać buraki sadzone metoda Pana Diga - chyba Ty mi stronkę podsunełaś , wielki buziak - siałam w marcu i wysadzałam w kwietniu - już barszczyk mam za sobą
pycha

W samym słońcu 22:11, 25 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
i z tarasu widać to miejsce na wąska rabatę

Fajnie się robi.
Podoba mi się ten szpaler zurawkowy
Ania z Zielonego Wzgórza 22:09, 25 cze 2019

Do góry
Monarda Bee Happy
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:08, 25 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Szkoda dalii ale ten rok nie jest zachwycający , niby ok ale jakos takie gorsze kwiaty, przynajmniej u mnie.Warzywnik na pewno poprawia ci humor.

Bogdzia takie chyba już sezony będą - pogoda nieprzewidywalna, to leje to wieje to skwar - trzeba to przyjąć za standard -
u mnie większa bujność w tym roku po majowych deszczach

sezon różany szybciutko przeleciał
porosły wielkie, pięknie i zdrowo zakwitły i już jest po głównym kwitnieniu choć stale jeszcze kwitną - wielkokwiatowe i okrywowe

Leonardo nie jest na patelni to sobie daje radę

jakaś w daliowym zakątku

wielkokwiatowe

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:07, 25 cze 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przede wszystkim to masz tak wylizane, że w depresję wpadam...nie mogę się ogarnąć w ogrodzie po urlopie...
Piwonie też bardzo lubię, miejsca trochę potrzebują, więc bylinową mam...jedną. I na dodatek do wymiany. Noszę się z tym zamiarem już ze 3 lata, bo ta moja byle jaka. Sara mi się bardzo podoba i tak koło niej chodzę, ale ona różowa i nie bardzo mi na wymianę pasuje...żeby taka pełna w czerwieni była, to swoją bym zaraz wykopała
Rozchodniki teraz dla mnie najpiękniejsze, jak są takimi kuleczkami. Pięknie wyglądają u Ciebie.

Pozdrówka

Kasieńko, oj wylizane to nie mam, wierz mi, dużo brakuje do takiego stanu
buziaczki, a Ty to już na pewno już masz wycacane
łączka u mnie na dziś... maki skończyły...

Ania z Zielonego Wzgórza 22:06, 25 cze 2019

Do góry
Dzisiaj zaczęły mdleć jeżówki Walcząc z komarami podlewałam je resztką wody z kalfasa. Niestety brakuje wody w studni, podlewanie ograniczyliśmy tylko do szklarni. Czekamy na deszcz
Kilka fotek ☺
Kwitnie ciągle jeden orlik☺

Zakwitła w tym roku tojeść amerykańska☺

Katalpa cała w kwiatach ☺
Blaski i cienie nowego życia 22:06, 25 cze 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Ja w tym roku dostałam patyczki Pinky Winky i Vanilki od Danusi Sz. i z tego co widzę ok. 5 szt chyba już się ukorzeniło co mnie bardzo cieszy
Pietruszka całkiem zdechła u mnie w tym roku a koperek nie wiedzieć czemu nigdy nie chce urosnąć
Bardzo ciekawa ta dziewanna - u mnie rozsiewa się taka "podstawowa" i zawsze gdzieś w ogrodzie rośnie - czyli tam gdzie sobie chce
Pozdrawiam Ula.
Trzymaj się w te nadchodzące upały (chyba coraz mniej lubię lato )

Aniu, co tak rzadko wpadasz. Ja w Twoim rejonie krążyłam non stop. Patyczki jak masz ukorzenione to do 2 lat będą piękne horensje

Pietruszka naciowa wreszcie wschodzi koperek 3 raz wysiany też codziennie podlewam. Wreszcie się wzięłam za warzywnik ale do innych na O. Mam jak z domu nad Bałtyk.
W upały ciężko. Odpoczywam.

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:05, 25 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Monia dawno nie bylam. Zajrzę wieczorem bo telefon to nie ogladanie. Piękne peonie.

Pozdrawiam

Buziaczki i pozdrawiam...
malwy zaczynają...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:04, 25 cze 2019

Do góry
Dziś złapałam natchnienie na wrzucanie zdjęć z pobytu u Sylwii i Wojtka w ich cudownym ogrodzie. Sylwia robi tak śliczne zdjęcia z ogrodu, że postanowiłam wrzucić trochę z ogrodnikami goszczącymi w tym prześlicznym ogrodzie.
Najpierw oczywiście powitania i spacer z małego do dużego ogrodu. Jest już gotowe nowe przejście przez rów, którego w ubiegłym roku nie było. Dodam, że miałam przyjemność drugi raz gościć w tym ogrodzie.

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:03, 25 cze 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Te trawy wzdłuż ścieżki są obłędne. Czym Ty je karmisz, tym samym co rozchodniki? Bo chyba u nikogo takich wielkoludów nie widziałam

I musisz dokupić piwonii.. robią taką robotę, krótko, ale ładnie to wygląda. Gadam tak bo lubię piwonie tylko miejsca nie mam

Aguś nic nie dostają, tak chyba im służy a piwonię to już choruję na taką jak u Ciebie

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:02, 25 cze 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Miro pytalas o pieprznice. U mnie drugi rok, wiec chyba wieloletnia

Muszę jej zrobić zdjęcie bo chyba kwitnie - podgladam Cię i trzymam kciuki i kibicuję - oby pogoda się udała - u nas znów straszliwe upały

za to wczoraj był dzień do wytrzymania - w końcu lato

cynie posadziłam/wpierw wysiałam/ duże - stale szukam tej idealnej

i maciupkie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies