Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

sierika 21:58, 25 cze 2019

Och, nawet cukinie masz gotowe do zerwania, w ogrodzie błysk, no ale wiadomo, jak wypadła wizyta? wczoraj był dzień do przezycia, wiaterek i troszkę chmur pozwoliło na cięcie żywopłotu, za to dzisiaj tylko dom
mira 21:59, 25 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)

poprawiłam, choć coś dziwnego się działo, w tym poście jakiś błąd się zapisał i to nie tylko przez to - nie powinno być [/imag] tylko [/img]

Chciałam to napisać w cytowanym poście ale się nie daje

za to warzywniak imponujący

Gosiu dziękuję że czuwasz nad moim technicznym gapiostwem - warzywnik jest dla mnie wielka przyjemnością choć tyle pracy zajmuje - będzie jej mniej bo stworzenie grządek i wymiesznie tej ziemi to ogrom pracy - a samo sianie i pielęgnowanie to już pikuś

cukinie posadziłam na takim wale podwyższeniu i są imponujące jeszcze takich nigdy nie miałam

mira 22:02, 25 cze 2019

Basilikum napisał(a)
Miro pytalas o pieprznice. U mnie drugi rok, wiec chyba wieloletnia

Muszę jej zrobić zdjęcie bo chyba kwitnie - podgladam Cię i trzymam kciuki i kibicuję - oby pogoda się udała - u nas znów straszliwe upały

za to wczoraj był dzień do wytrzymania - w końcu lato

cynie posadziłam/wpierw wysiałam/ duże - stale szukam tej idealnej

i maciupkie
tulucy 22:08, 25 cze 2019

Komary uprzykrzają bardzo - nic się nie daje zrobić bez odstraszaczy
mira 22:08, 25 cze 2019

Bogdzia napisał(a)
Szkoda dalii ale ten rok nie jest zachwycający , niby ok ale jakos takie gorsze kwiaty, przynajmniej u mnie.Warzywnik na pewno poprawia ci humor.

Bogdzia takie chyba już sezony będą - pogoda nieprzewidywalna, to leje to wieje to skwar - trzeba to przyjąć za standard -
u mnie większa bujność w tym roku po majowych deszczach

sezon różany szybciutko przeleciał
porosły wielkie, pięknie i zdrowo zakwitły i już jest po głównym kwitnieniu choć stale jeszcze kwitną - wielkokwiatowe i okrywowe

Leonardo nie jest na patelni to sobie daje radę

jakaś w daliowym zakątku

wielkokwiatowe

mira 22:12, 25 cze 2019

Wendy79 napisał(a)
Miro, jak znowu tu zajrzysz, napisz jak ciąć tego jesionolistnego klona, bo też mam. Młodego, szczepionego. I czy on tak ma, że te liście ciągle śmiecą, czy tylko u mnie coś mus się nie podoba.
To pierwszy rok, że tak z doskoku w ogrodzie, a tu godzinkę, a tu dwie. Nieogarnięte i nie ma kiedy. Znowu się obkupiłam w doniczki i posadzić nie ma kiedy. Upały mnie zabijają. Liczyłam na inny czerwiec.

Już Ci napisałam, ale teraz przegladam komu winna jestem odpowiedź i muszę Ci pokazać buraki sadzone metoda Pana Diga - chyba Ty mi stronkę podsunełaś , wielki buziak - siałam w marcu i wysadzałam w kwietniu - już barszczyk mam za sobą
pycha

mira 22:17, 25 cze 2019

sierika napisał(a)
Och, nawet cukinie masz gotowe do zerwania, w ogrodzie błysk, no ale wiadomo, jak wypadła wizyta? wczoraj był dzień do przezycia, wiaterek i troszkę chmur pozwoliło na cięcie żywopłotu, za to dzisiaj tylko dom

Tak pogoda się udała, błysk w ogrodzie jakiego nigdy nie było i pewnie nie będzie - ale ja wypluta ehh

błysk jak błysk trochę chwastów jednak zostało

mira 22:19, 25 cze 2019

tulucy napisał(a)
Komary uprzykrzają bardzo - nic się nie daje zrobić bez odstraszaczy

teraz jeszcze jakieś bzyki doszły - najlepsze są jednak te sprężynki dymiące - posiedzieć w ciepły wieczór do nocy na tarasie w końcu muszę -
dni coraz krótsze!

dalie startują

sierika 22:21, 25 cze 2019

Za to u mnie chwastów moc, na szczęście jeszcze dzień i będę mogła zacząć walkę z nimi, i tak wczesnymi rankami zrujnowałam pół skalniaka
mira 22:33, 25 cze 2019

Kochani!

Wczoraj w ogrodzie miałam bardzo sympatycznych gości.

Wcześnie rano w świetnym humorze poleciałam do ogrodu porobić zdjęcia. Teraz ogród zmienia się każdego dnia - dosłownie coś przekwita coś zakwita
a pracy stale moc - sezon cięcia powinnam rozpocząć

no to relacja z porannej sesji ogrodu - wybaczcie zdjęć gości prawie nie mam
mam zdjęcia ogrodu

5.30
już słońce grzeje mocno

szybka wymiana zawartości donic z bratków na inne mocno mnie w te upały zmęczyła, zmęczyła też nagle bratki które się długo trzymały

na okienku utrzymały się bo tu sporo cienia

szukam begonii dla mnie i mojego ogrodu - to ta

ta jest cudna ale przypomina mi barok a to inne klimaty