Oprócz "normalnych prezentów" imieninowych dostałam od dzieci brakującą mi na rabacie Grandiflorę, a od rodziców nożyce
Hortka już posadzona na tej rabacie, brakowało od strony samochodów, no i myślę, czy nie dosadzić tam jeszcze piątego jarząba, który męczy się w donicy na tarasie, byłby w miejscu gdzie są wbite widły. Mam też jeszcze jedną malutką sadzonkę hakone, to chyba też dorzucę tam i jakoś przejdę płynnie w jeżówki ze stipą pod serbami
Dziękuję bardzo serdecznie dziewczyny za życzenia imieninowe
Aniu, chwasty te duże np. mniszki odrastają, ale myślę, że jak je systematycznie będę traktowała wypalarką, to w końcu padną Wolę jednak to niż rwanie paznokciami
Asiu, to fatalne wiadomości, szczególnie w kontekście tego, że dziś przytargałam cztery ogromne na żywopłot w warzywiniaku...
Oj liliowce w tym roku już większe ciut i wiece maja kwiatow i sa piękniejsze.Ale mam jeszcze taki 3 letni i kwiatu niestety nie pokazał.A ten drugi zakwitł cudnie.
a inne miały tylko pre kwiatuszków.Ale nic na drugi rok Bedzie bogaciej.Ale murze sporo poprzesadzać.
Aniu ta kruszynka to Rutewka Delavay'a .Mam ja og lata ubieglego roku.Ale w tym po raz pierwszy mi kwitnie
Pomylony feromon na ćmę wyłapał całe stado much i zrobiła się śmierdząca zupa, a do tego nie tylko u mnie u Małej Mi identyczna zupa się zrobiła, ale kantuja nawet na feromonach
Kałuża przyciąga wiele ptaków, które mają tu wodopój i kąpielisko. Mnóstwo owadów przylatuje się napić, regularnie widzę jaszczurkę, która też ma tu swój wodopój.Żabka kałużę traktuje jak własny basen. Ja co kilka dni wylewam pod kwiatki wodę z kałuży i leję świeżą, boję się żeby nie wylęgały mi się komary.
Wiesz, że mam tak samo że czasem uśmiecham się do oglądanych zdjęć tu na forum. W Twoim ogrodzie też bardzo mi się podoba i lubię zachodzące u Ciebie zmiany. Bardzo mi miło, że to co pokazuję wywołuje tak miłe reakcje.