Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hidcote Manor Garden Anglia 17:23, 25 cze 2019

Do góry
The Coutryard - żwirowy placyk pomiędzy budynkami.

Hidcote Manor Garden Anglia 17:12, 25 cze 2019

Do góry
Dołożę "troszkę" zdjęć z wizyty z 20 czerwca 2019 roku. Przelotny deszcz i pochmurne niebo troszkę przeszkadzały w oglądaniu, ale "coś" udało się uwiecznić. Zapraszam.

Wejście.

Ten kolor pojawiał się w wielu miejscach w ogrodzie. Prawie jak moje drzwi w domu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:56, 25 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
zaczyna trojeść bulwiasta

trojeść bardzo mi się podobała w tamtym roku jednak żadne z nasion nie wzeszło;-(
Ogród w remoncie 16:39, 25 cze 2019

Do góry
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:10, 25 cze 2019

Do góry
Tymczasem na działce.

...uDany ogród 16:02, 25 cze 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Aniu, bo to nie jest działka budowlana. Dostaliśmy pismo kilka lat temu, że w studium to tereny mieszkaniowe, zlecilismy do przekształcenia z łąk, terenów zielonych na budowlaną i tak czekam już 5 rok...

Dziękuję za życzenia

A powiedz mi czy np. nie mozna tego potraktowac jak siedlisko? wtedy WZ sa od ręki.

I najlepszego życze

Rozpoznawanie bylin 15:59, 25 cze 2019

Do góry
Mam 5 sztuk ziesta hummelo. Dwa sa zwarte i ciemniejsze, maja krotsze odstepy miedzy liscmi i kwiaty sa pelniejsze. Czy w takim razie te 3 to forma dzika? Tak wygladaja te zwarte

A tak te ktore inaczej rosna. To samo stanowisko, ta sama ziemia. Rosna obok siebie.

...uDany ogród 15:56, 25 cze 2019

Do góry
Danusiu, niech się to czekanie skróci jak najbardziej. Uściski imieninowe i różany "bukiet"
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:40, 25 cze 2019

Do góry
szałwie kończą pierwsze kwitnienie

pierwszy raz opuncja

Pięknie.
a co za tawułka, tak szeroka, dorodna ?? cala ukwiecona .I raczej wyższa ????
Ogródkowe perypetie:) 15:38, 25 cze 2019

Do góry

ależ pięknie
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:38, 25 cze 2019

Do góry
W ogrodzie tyle się dzieje, że nie nadążam wstawiać zdjęć. Wczorajszy obchód ogrodu

Trzcinnik Karl Foerster zardzewiał. Posadzony jest w dość suchym miejscu, słońce pali, a biedak nie zdążył się przyjąć..
Przerwa na kawę... 15:37, 25 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Próbowałam zrobić kilka zdjęć przerobionej różanki. Wczoraj Jola dokupiła mi ostatnią roślinkę - jeżówkę vanilla puff i na razie zamknęłam temat przeróbek tej rabaty. Wstawiam to co udało się pstryknąć na szybko telefonem. Może wieczorem lepsze wyjdą.

Widok z tarasu z ulubionego fotela

I trochę bliżej

No, no, piękny widoczek
Ogród Basi 15:30, 25 cze 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Danusiu, dziewczyny, czy wiecie co to jest na tych płatkach u moich powojników Mazurków? W ogrodzie rośnie kilka sztuk tej odmiany i wszystkie tak mają w mniejszym lub większym stopniu. Takie zielone plamy na płatkach, już w pąkach to widać.

Basiu, ja nie mam pojęcia co to jest na kwiatach tego powojnika.
Nie mam tego powojnika.I takich rzeczy na kwiatach nie miałam.
Moze wątku tematycznym o powojnikach zapytaj ??
Ogrodowo masz pięknie
Moja działka na Dębowym Lesie 15:25, 25 cze 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Te maki są piękne! One się same wysiewają? Boje się spojrzeć w kłącza (?) maków które zakupiłem miesiąc temu. Jeszcze nic z nimi nie zrobiłem

Imponująca kolekcja powojników. Te ciemne są najlepsze

Róż też dużo, szukam jakiejś na początek. Byłaby to moja pierwsza róża więc proszę o wyrozumiałość

Maczki sa śliczne.
Tak, one troch sie wysiewają.
ale bezpieczniej jest wysiać tez wiosna.
To z klacza, to masz pewnie wieloletnie maki.a czemu nie posadziłeś je ?
Wsadzaj do ziemi.
Kilkanaście powojników na pewno już mam .Bardzo lubię je.
nie masz żadnej róży ? Oj to czas to zmienić.
Ja na początku nawet kupowałam na jesieni, czy na wiosnę w marketach w kapersach.a potem już w szkółce.
Polecam Róże Elshorm, z maja przerwa kwitnie prawie cały czas.

Z lewej na dole Róża Leonarda da Vinci

Eden Rose

Na pergoli Flamentanz i sympathia
Moja działka na Dębowym Lesie 15:15, 25 cze 2019

Do góry
iwona_d napisał(a)
Aniu dziękuję za informacje o powojnikach, róża elmshorn przepiekna. Czy ona się pokłada i wymaga podpór?

Iwonko , proszę bardzo.
Troszkę te pędy jak sa większe zwisają.W pierwszych latach miałam pal wbity i ja podwiązywałam.A od ubieglego roku poszła na pergole- dzwon.I wyżej ja przycinam.Możesz ja przy ogrodzeniu tez posadzić i prowadzić jak pnąca .Albo podwiązywać.

Róża Charlotte na tle powojnika Etoile Violette

Moja działka na Dębowym Lesie 15:09, 25 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, dzięki za informacje, różę Elmshorn na 100% kupię i posadzę przy białej kratce w romantycznym kąciku.
Rosnąca tam czerwona różą kwitnie krótko i nie powtarza kwitnienia.
Jak dam drugą różę, będą cały czas kwiaty.

Polecam, polecam Elshorm .
Przy białej kratce będzie wyglądała cudnie

Moja działka na Dębowym Lesie 15:06, 25 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Jej, takiego szafirowego motylka jeszcze nigdy nie widziałam! Ciekawa jestem, co on lubi jeść i czy występuje także w centralnej Polsce, może udało by mi się przywabić do ogrodu
U Ciebie lato jakoś tak bardziej widoczne - moje liliowce jeszcze wcale nie zamierzają kwitnąć, dopiero małe pączki mają.
Ach, te maczki ...

Dorotko , ja tez tego motyla pierwszy raz widzialam.
Dlatego szybciutko zrobiłam mu zdjęcie.

Mieniak tęczowiec nie żywi się pyłkiem kwiatowym.Dlatego w ogrodach ich raczej nie ma.
To wyczytałam ¨"...Spijają sok wyciekający ze zranionych drzew, spadź mszyc i płyny z gnijących substancji organicznych, odchodów czy wilgotnej gleby. Wabi je także pot ludzki.Na ziemi pojawiają się głównie samce, niekiedy gromadnie. Samice przebywają głównie w koronach drzew.

Motyle te dorosłe są bardzo płochliwe i trudne w obserwacji. W słoneczne popołudnia latają wysoko w koronach drzew. Mieniaki można spotkać na skrajach lasów liściastych lub leśnych drogach, gdzie chętnie siadają na wilgotnej ziemi, padlinie ..
W Polsce spotykany na całym obszarze kraju z wyłączeniem obszarów bezleśnych i silnie przekształconych lasów gospodarczych.
Ten pewnie przyleciał z mojego lasku

Liliowce już mi kwitną.Oczywiscie nie wszystkie.
Maczki tez kwitną .

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:53, 25 cze 2019

Do góry
vita napisał(a)
Hej Poppy Tam zaraz przepiękny, no może wzdłuż ścieżki tylko.
Napisałaś: podczytuje. A ja ograniczam pisaninę, bo wydaje mi się, że większość woli obrazki oglądać. Dzięki

Pismo obrazkowe podczytuje. Podgladanie jakos glupio sie kojarzy
I wystarczy, ze wzdluz sciezki.
Martagony masz jak z bajki

vita napisał(a)

I przy okazji zacytowania kawalka wzdluz sciezki, ktory to z zelazniakow Ci sie tam fioleci? Za mna chodzi i fioletowy, i zwykly zolty, zolty jest jeden, ale fioletow kilka, i nie wiem, ktory wybrac. Ten TWoj wysoki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies