Proszę o pomoc co może dolegać hortensji? Posadzone tydzień temu do grunti i jednemu z krzaków zrobiły się brązowe kwiaty,a drugi dostał żółtych liści. Czy to jakiś grzyb?
Od długiego czasu nie wrzucam żadnych fotek na forum z mojego ogrodu bo żal pokazywać wysuszone rośliny.
Dziś jednak może zrobię wyjątek....pokażę co nieco ale w bliskich planach tylko bo trawnik wszystko szpeci
Mój po przesadzeniu 2 lata strajkował, w tym kilka luciferków się odrodziło.. i są ładne. Nie taka dorodna kępa jak była, ale są
Skupiam się na pozytywach, inni mają gorzej.. a inni lepiej... i lepiej być tam gdzie lepiej, ale jest jak jest.. nie narzekam, tylko mi po prostu najnormalniej w świecie żal.
ćmy nie opryskałam bo padało, potem dzieci, i 2 dni w terenie... a mama już w kilku miejscach wżery... ale nie narzekam, jak mi zeżre całym, bo innym już dawno zechlało.
Za to deszcz sprawił radość nie tylko mi i ogrodowi .. nie ogrodowo ale pokażę kałuże na parkingu.. podlało na tyle, że nie wsiąka w glinę (tu jest dobrze ponad pół metra drenażu..)
proszę nie cytować zdjęć. dziękuję
proszę nie cytować zdjęć. dziękuję, ale tę radoche muszę pokazać.