Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:22, 13 lip 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:20, 13 lip 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 23:19, 13 lip 2019

Do góry
Dzisiaj przycinaliśmy forsycje, pęcherznice i tawuły,strasznie poszły w górę.Dzień przekropny i słońce i deszcz. Budleje kwitną, pojawiły się pąki zawilców, jeżówki, rudbekie w pełnej krasie. Trawy też nieźle się prezentują. Clematisy różnie, jedne przekwitły, inne kwitną.W lawendach rządzą bąki.Wszędzie słychać bzyczenie.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:18, 13 lip 2019

Do góry
Lipcowe uspokojone widoczki

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:15, 13 lip 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:13, 13 lip 2019

Do góry

Ogród z czereśnią 23:13, 13 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
I fotki z dzisiaj:

Aniu, ale Twój wątek nabrał tempa! Trudno nadążyć
Brunerę obejrzałam - ładna
Zaciekawiła mnie również ta krzewinka na zdjęciu, bo nie znam jej a ładnie się prezentuje.
Deszcz u Ciebie popadał? U mnie też
Spokojnej nocy
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:12, 13 lip 2019

Do góry

choinka ubrana w trzmielinę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:11, 13 lip 2019

Do góry
Chociaż parę późnych róż jeszcze gdzie nigdzie można spotkać:

Playful Rokoko na poczochranej Kolistej

Larissa

Wellenspiel

Purple Eden

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:10, 13 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, Twój ogród jest piękny Widać to na Twoich zdjęciach i zdjęciach gości
Dzięki obrazkom z Sandomierza przypomniałam sobie mój ubiegłoroczny wyjazd wakacyjny Piękne miejsca I Twój ogród na żywo

Róże masz przepiękne - zawsze je podziwiam. Mam tylko ten sam problem z różami i hortensjami - chciałabym ich więcej, a nie mam już miejsca
Miło mi, że do mnie zaglądnęłaś i to przywołało miłe wakacyjne wspomnienia. Za pochwałę ogrodu ślicznie dziękuję, ale o ile było by fajniej gdyby trawnik zawsze był zielony.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:10, 13 lip 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:08, 13 lip 2019

Do góry
Cieszę się, że podobają się zdjęcia bo zaskoczę Cię? Mam jeszcze
Twój ogródeczek jest pełen niesamowitych smaczków i zakątków, więc niech się Inni inspirują Nie jest przeładowany o nie, a jakby co to zawsze można sezonowo dekoracje zmieniać

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:02, 13 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Uczta dla oczu a zdjęć jak z kilku ogrodów. Każde inne. Jak ja lubię takie energetyczne kolory.
Ja bardzo lubię dużo mocnych kolorów, jak przystąpiłam tu na forum królowały:biel, fiolet i granat. Też sobie urządziłam ogródek w podobnych tonacjach, ale to nie było to co lubię i szybko pozmieniałam nasadzenia. U mnie nie ma dyskryminacji żadnego koloru, czerwony też wbrew wszystkiemu bardzo lubię, choć niektórzy pisali, że be. Cieszy mnie to, że i Tobie podoba się u mnie.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:01, 13 lip 2019

Do góry
Róże prawie wszystkie skończyły pierwsze tłoczenie, teraz nadchodzi czas jeżówek i hortensji...

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:54, 13 lip 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Dziękuję za fotki tego mi było trzeba. Wydaje mi się że nie jest źle myślę że one potrzebują czasu żeby nabrać kształtu

Też mam w planach posadzić 3szt ,tylko pierwsze chciałabym dać żywopłot z cisa i zastanawiam się ile od tego żywopłotu je posadzić ?
A ile Ty masz sadzone od płotu ?

mam może z 1m od płotu - musiałabym zmierzyć, odległości pomiędzy drzewami ok. 3m. Korony są minimalnie nad płotem, ale w zasadzie za płotem mam jeszcze swoją działkę - tylko, że taki parking dla gości zrobiony na trzy samochody, więc nie przeszkadza mi jeśli docelowo korony wyjdą poza płot. Musisz pamiętać o docelowych rozmiarach tych drzewek - kiedyś wstawiałam chyba zdjęcia z Wojsławic - tam są o wiele starsze umbry i wyglądają tak:

PS. Ktoś na wątku ma takie piękne umbry równiutkie, okrąglutkie - cały szpaler, nie pamiętam gdzie widziałam, bardzo mi się podobały. No i Pani Danusia pokazywała zdjęcia przed swoim płotem wzdłuż chodnika - też pięknie się prezentują.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:53, 13 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Świetnie te banieczki wyglądają
Aniu banieczki były kupowane na zimową dekorację, ale na Ogrodowisku już była podobna dekoracja. Nie chciałam, żeby ktoś pomyślał, że kopiuję. Teraz je wykorzystałam, a wnuk powiedział, że wyglądają jak zawieszone bańki mydlane.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:45, 13 lip 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Pogoda dla ogrodu dziś wyśmienita
Pada sobie deszczyk słychać jak roślinki kwiczą z radości

Zostawiam moje dzisiejsze borówkowe szaleństwo życząc wspaniałego weekendu

och, mniami
Moja ostoja 22:45, 13 lip 2019

Do góry
Aniu - dziękuję.
Cieszę się, że podobają się Tobie. Też jestem pod ich urokiem. Tylko ciągle mam mało, bo dużo wolnego miejsca między nimi.

Aniu - zerknę zaraz. Każda brunera mi się podoba

Grażynko - rudbekia mocno się rozrosła. Już parę razy zmniejszałam kępy. Jest niezawodna. A lawenda - nie wiem co to za odmiana. Klasyczna. W tym roku podsypałam ją trochę zmielonymi skorupkami od jaj. Ona lubi glebę wapienną.

Pozdrawiam i spokojnej nocy

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:44, 13 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Roślinki zdrowe, dorodne, miło patrzeć ☺ Pole lilii bajkowe ☺
Dorotko, jak się sprawuje woda w Twoim oczku?
Wodę często wymieniam, jak dodałam chemii nie przylatywały ptaki, nie piły, nie kąpały się. Mnie zależy na tym, żeby obserwować żyjątka podczas wypoczynku w altanie. Mam dużo jaszczurek, jedna z nich nic sobie nie robi z naszej obecności w altanie i ostrożnie przechodzi obok naszych nóg i idzie napić się wody, później znika w gąszczu hortensjowym Ptaki nawołują się, piją wodę, dokazują i kąpią się. Mam też żabkę, która ma tu swój prywatny basen i zawsze czekające na niąkoleżanki.

Róże łapią plamistość, niektóre roślinki podsychają, ale staram się o ich przetrwanie. Lilijek w przyszłym roku będzie jeszcze więcej, już mam przygotowane dołki z dobrą ziemią i cebulkami szafirków. Jak tylko kurier przywiezie będzie szybkie sadzenie. Cebulki szafirków mają za zadanie zaznaczyć, że tam rośnie lilia.

Ogród pod akacjami 22:42, 13 lip 2019

Do góry
MariaJ napisał(a)

Oczarował mnie ten klimacik...zachwycające...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies