Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 25 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek detektywie

Jam Szerlok
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:04, 25 paź 2011

Do góry
Sebek detektywie
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 12:59, 25 paź 2011

Do góry
5 maja miałam zrobić urodziny chłopaków ( mam 4 byki w domu), ale njwyżej będą zrobione 1 maja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:42, 25 paź 2011

Do góry
Danusiu a Ty masz na ogrodzeniu jakieś listki? kurcze nie pamiętam, chyba polecę do Ciebie i popatrze Nie mam ocynku chociaż chciałam ale powiedzieli że musiałyby przęsła stać bez malowania kilka miesięcy... więc zezygnowaliśmy, dali za to specjalną farbę i gwarancje na 10 lat.
Co do ogrodowych rewolucji to hmm... tak mam że lubię zmiany, lubię mieć dopracowane, lubię .... A jeśli mam robić nawadnianie i poprawiać trawnik, a do tego jest zgodność w rodzinie w tej kwesti to czemu z tego nie skorzystać i nie pójść o krok dalej?
Na spotkanie się PISZĘ oczywiście.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:25, 25 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Jak się nie może zasadzić bluszczu na płocie to trzeba kombinować tylko to raczej wygląda mi na liście winogronowe (?)

Dziewczyny mnie chodziło o sam fakt wkomponowania listków w ogrodzenie. Skojarzyło mi się z ogrodowiskiem
Ot i tyle, nie wnikałam z jakiej rośliny pochodzą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:06, 25 paź 2011

Do góry
Jak się nie może zasadzić bluszczu na płocie to trzeba kombinować tylko to raczej wygląda mi na liście winogronowe (?)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:04, 25 paź 2011

Do góry
shrekol napisał(a)

Beatko ja mam wyprowadzony przewód do lampy na słupku ale to ma być jakiś tam czujnik zabezpieczający (?) muszę się dopytać o co z nim chodzi dokładnie ale wiem że być musi właśniew tym miejscu. To nic w myśl 'kropla drąży skałę' może się zdażyć że nie będzie go widać

Tak niektóre firmy robią że ~ 2-3m dają dodatkowe fotokomórki zabezpieczając przed zamknięciem się bramy, działa to na zasadzie gdy druga fotokomórka nie wychwyci samochodu brama nie zamknie się
W Twoim przypadku to faktycznie głupio będzie wyglądało z jakimś słupkiem chyba faktycznie trzeba lampę dać i na niej to montować

Fajne proste delikatne ogrodzenie

Dopytałam do czego ma być ta fotokomórka i właśnie do tego by brama się nie zmknela jak będzie stał samochód. Oczywiście nie byłabym soba gdybym nie spytala czy nie można tego zamontować bliżej ogrodzenia i usłyszałam 'zobaczymy' czyli jest nadzieja a jeśli nie to będziemy przerabiać rabatę...a co...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:52, 25 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Beatko ja mam wyprowadzony przewód do lampy na słupku ale to ma być jakiś tam czujnik zabezpieczający (?) muszę się dopytać o co z nim chodzi dokładnie ale wiem że być musi właśniew tym miejscu. To nic w myśl 'kropla drąży skałę' może się zdażyć że nie będzie go widać

Tak niektóre firmy robią że ~ 2-3m dają dodatkowe fotokomórki zabezpieczając przed zamknięciem się bramy, działa to na zasadzie gdy druga fotokomórka nie wychwyci samochodu brama nie zamknie się
W Twoim przypadku to faktycznie głupio będzie wyglądało z jakimś słupkiem chyba faktycznie trzeba lampę dać i na niej to montować

Fajne proste delikatne ogrodzenie
Ogród Sylwii od początku :) 08:46, 25 paź 2011

Do góry
Sylwia a to byłby ciekawy widok już to widzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:06, 24 paź 2011

Do góry
Dziewczyny ono nie jest jeszcze dokończone, trzeba jeszcze podomalowywać gdzieniegdzie miejsca po mocowaniu i to co się 'uszkodziło' w transporcie. Dzisiaj pomazali te miejsca podkładem, jutro będą montowali furtkę i bramę, nie wiem czy zdążą balkony. Nie mniej jednak kształt już widać i cieszę się że już jest baaaardzo !
Aniu jeśli jest tak jak piszesz to bardzo się cieszę bo taki miałam zamysł . Ma być proste, niezbyt masywne, eleganckie. Jak rysowałam ogrodzenie dla wykonawcy to mówił 'takiego prostego to nie robiliśmy, a nie chce pani kręconych szczebelek, żadnych łuków?' szalenie ciekawa jestem jeszcze barierek na balkony, bo też mają być prostę bez zaokrągleń typu 'brzuchy'. Nie widziałam ich jeszcze....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:27, 24 paź 2011

Do góry
Danusi to pojedyncze egzemplarze o ile dobrze pamiętam, ale pisała tez u kogoś że można zaoszczędzić i zrobić z kilku sztuk
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:30, 24 paź 2011

Do góry
Joaska napisał(a)
Ogrodzenie pierwsza klasa!
Dopracowane w najmniejszym szczególe.

dzięki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:29, 24 paź 2011

Do góry
o Ewo sąsiadów suka (duży mieszaniec) bardzo często skoczyła na mnie znienacka... a chłopaki mają kilka koszulek i spodenek z dziurami od pazurów. Był taki moment że bali się wychodzić na podwórko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:50, 24 paź 2011

Do góry
zaczeli montować przęsła!!! Już za minutkę już za momencik będę miała zamkniętą działkę i żaden pies nie wlezie . Nie żebym miała coś do psów, ale mam dość przeganiania psów z okolicy, które właśnie muszą oznaczyć moje roślinki... albo z radości przewrócić Franka który bawi się na podwórku

Latarenki, lampiony i ... 13:33, 24 paź 2011

Do góry
A ja dzisiaj zamówiłam dużą latarenkę na tars u św Mikołaja. Ciekawa jestem jaką mi przyniesię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:09, 24 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze nowu od wczoraj nie przychodzą mi powiadomienia o nowych wątkach i nowych PW czy to problem mojej skrzynki?

nie ja nie dostawałam powiadomień od 2 dni Dziś przyszło wszystko hurtem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:26, 24 paź 2011

Do góry
abiko napisał(a)

Takie rzeczy robiłam już
Danusiu, to zrób program, "Ogród nie do poznania" konwencja jak dom nie do poznania i już...ale byłaby oglądalność!

pomysł rewelacyjny
Ogród z Czerwonym mostkiem 09:24, 24 paź 2011

Do góry
właśnie nadrobiłam wczorajsze zaległości i jak zwykle jestem zachwycona bardzo lubię oglądać Twój ogród, a trawy powiązane wyglądają ślicznie. znając siebie pozakrywałabym tylko te sznurki jakąś jutową wstążką
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:47, 24 paź 2011

Do góry
kurcze nowu od wczoraj nie przychodzą mi powiadomienia o nowych wątkach i nowych PW czy to problem mojej skrzynki?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:00, 24 paź 2011

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies