Danusiu a Ty masz na ogrodzeniu jakieś listki? kurcze nie pamiętam, chyba polecę do Ciebie i popatrze Nie mam ocynku chociaż chciałam ale powiedzieli że musiałyby przęsła stać bez malowania kilka miesięcy... więc zezygnowaliśmy, dali za to specjalną farbę i gwarancje na 10 lat.
Co do ogrodowych rewolucji to hmm... tak mam że lubię zmiany, lubię mieć dopracowane, lubię .... A jeśli mam robić nawadnianie i poprawiać trawnik, a do tego jest zgodność w rodzinie w tej kwesti to czemu z tego nie skorzystać i nie pójść o krok dalej?
Na spotkanie się PISZĘ oczywiście.
Dziewczyny mnie chodziło o sam fakt wkomponowania listków w ogrodzenie. Skojarzyło mi się z ogrodowiskiem
Ot i tyle, nie wnikałam z jakiej rośliny pochodzą
Dopytałam do czego ma być ta fotokomórka i właśnie do tego by brama się nie zmknela jak będzie stał samochód. Oczywiście nie byłabym soba gdybym nie spytala czy nie można tego zamontować bliżej ogrodzenia i usłyszałam 'zobaczymy' czyli jest nadzieja a jeśli nie to będziemy przerabiać rabatę...a co...
Beatko ja mam wyprowadzony przewód do lampy na słupku ale to ma być jakiś tam czujnik zabezpieczający (?) muszę się dopytać o co z nim chodzi dokładnie ale wiem że być musi właśniew tym miejscu. To nic w myśl 'kropla drąży skałę' może się zdażyć że nie będzie go widać
Tak niektóre firmy robią że ~ 2-3m dają dodatkowe fotokomórki zabezpieczając przed zamknięciem się bramy, działa to na zasadzie gdy druga fotokomórka nie wychwyci samochodu brama nie zamknie się
W Twoim przypadku to faktycznie głupio będzie wyglądało z jakimś słupkiem chyba faktycznie trzeba lampę dać i na niej to montować
Dziewczyny ono nie jest jeszcze dokończone, trzeba jeszcze podomalowywać gdzieniegdzie miejsca po mocowaniu i to co się 'uszkodziło' w transporcie. Dzisiaj pomazali te miejsca podkładem, jutro będą montowali furtkę i bramę, nie wiem czy zdążą balkony. Nie mniej jednak kształt już widać i cieszę się że już jest baaaardzo !
Aniu jeśli jest tak jak piszesz to bardzo się cieszę bo taki miałam zamysł . Ma być proste, niezbyt masywne, eleganckie. Jak rysowałam ogrodzenie dla wykonawcy to mówił 'takiego prostego to nie robiliśmy, a nie chce pani kręconych szczebelek, żadnych łuków?' szalenie ciekawa jestem jeszcze barierek na balkony, bo też mają być prostę bez zaokrągleń typu 'brzuchy'. Nie widziałam ich jeszcze....
o Ewo sąsiadów suka (duży mieszaniec) bardzo często skoczyła na mnie znienacka... a chłopaki mają kilka koszulek i spodenek z dziurami od pazurów. Był taki moment że bali się wychodzić na podwórko
zaczeli montować przęsła!!! Już za minutkę już za momencik będę miała zamkniętą działkę i żaden pies nie wlezie . Nie żebym miała coś do psów, ale mam dość przeganiania psów z okolicy, które właśnie muszą oznaczyć moje roślinki... albo z radości przewrócić Franka który bawi się na podwórku
właśnie nadrobiłam wczorajsze zaległości i jak zwykle jestem zachwycona bardzo lubię oglądać Twój ogród, a trawy powiązane wyglądają ślicznie. znając siebie pozakrywałabym tylko te sznurki jakąś jutową wstążką
Beatko ja mam wyprowadzony przewód do lampy na słupku ale to ma być jakiś tam czujnik zabezpieczający (?) muszę się dopytać o co z nim chodzi dokładnie ale wiem że być musi właśniew tym miejscu. To nic w myśl 'kropla drąży skałę' może się zdażyć że nie będzie go widać