Aniu też mi lampa wpadła na myśl, w pozostałej części chcę mieć kule w różnych rozmiarach takie jakby położone na ziemi ale tutaj może taka kula być za niska, a kula na nóżce jakoś do mnie nie przemawia...
w przyszłym tygodniu przychodzą kończyć ogrodzenie. Będą montowali przęsła i bramę. Brama będzie miała mechanizm do otwierania i jakiś tam czujnik bezpieczeństwa który ma stanąć w tym miejscu gdzie widać tę rurkę. Mój M chciał tam postawić jakiś słupek na którym będzie umiezczny ten czujnik, ale jakoś mi sie to nie widzi... kombinuję na czym ten czujnik umieścić by jak najmniej szpecił?
Rysiu również gratuluję, fajnie że organizowane są takie konkursy i proszę ile osób było na wręczeniu nagród... fajnie to znaczy że dużo było nominowanych
Witaj kochana, macie śliczną działeczkę z wielkimi perspektywami Nie wiem czy dobrze Ci poradzę ale zanim zaczniesz cokolwiek sadzić miej plan, żeby uniknąć przypadkowych roślin w przypadkowych miejscach z ktorymi później nie wiadomo co zrobić...
tamten zakątek był potraktowany trochę po macoszemu, przerośnięta linia rabata/trawa, wyznaczyłam nowy kancik, nawet zaczełam go robić ale niestety wezwali mnie do domu i nie skończyłam....
jako że miałam dzisiaj do posadzenia trawy i narcyzy ubrałam się cieplutko i poszłam do ogrodu. Najpierw przygotowałam teren pod sadzenie, zdjełam bezrękawnik. Popieliłam pomiędzy moimi brzózkami posadziłam rozplenice i turzyce, zdjełam polar. Później wsadziłam narcyzy (zgodnie z wytycznymi Przemka) na szpadel. Zobaczymy co z tego wyjdzie...Posadziłam turzyce variegatus, ale już wiem że będę je przesadzać dokupie i zamiast plamy dam chyba obwódkę po łuku ...
Danusiu a czy kolor tej agrowłókniny ma znaczenie? znalazlam różnokolorowe i spodobaly mi się zielone stożki oraz czy powinna być podwójna czy pojedyncza?