Moja Annabellka ma sporo mniejszych kwiatów.
Liście drobne , jasne..A u innych widze duże kule kwiatowe.
Od czego to zależy ??
Czegoś jej brak ??Czy o co tu chodzi ???
A to bardzo dziwne..chyba faktycznie wina zbyt dużej wilgotności zimą (jeżówki tego nie znoszą i jeżeli nie mają drenażu,korzenie gniją)
Czasami też jest tak że pełne odmiany nie odmładzane co 3-4lata też potrafią zginąć.
Floksy z wymianki naparstnice też.
Pokazywałam Ci którąś strone wstecz co kupiłam na targach, cofnij.
Lubię taka robotę, teraz sobie też jeszcze przesadzam, bo moje floksy przed domem na rabacie rózowej źle się mają i schną, więc poszły w większości na drugą część ogrodu, koło nowej rabaty.
Tu rabata różowa, zamiast floksów będą jeżówki zwykłe wysokie.
Dziękuję bardzo , z tawułek jestem mega zadowolona bo tam mi brakowało o tej porze koloru, a rabata z różanecznikami jest w cieniu No i kalia tam wyszła, jakimś cudem przezimowały cebule w gruncie
Kochani potrzebuję pomocy. Mam do posadzenia cisy ( docelowo poduchy) i molinię. Tylko nijak mi nie pasuje.
Przymiarki (nie patrzymy na zielsko w tyle)
Plan- jedna kratka to 10 cm. Na szaro słupek. Brązowa kropka- dąb czerwony, niebieska - przetacznik, jasno zielona- hakone. Jeden z cisów pasował by mi w połowie odległości do rogu- ciemno zielona kropka. Ale gdzie pozostałe dwa i molinie?
Irenko, cudne zakątki bajzel też choć ja go nie widzę ale wiem jak to jest widzieć szczegóły masz za dużo do ogarniania. Ja na jednej rabacie siedziałam całe 3 dni i ręce mi odpadają.
A pies też swoje miejsce znalazł. Moje też mają swoje kąty
Uwielbiam Twoje donice kwitnące non stop.