Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:03, 01 sie 2019

Wendy79 napisał(a)
Ewa, dzięki, że zajrzałaś do mnie, ale ja jakoś tak serca do ogrodu nie miałam przy tej suszy i pisać nie ma o czym. Żyję bardziej planami na przyszłość. Mam do Ciebie prośbę, rzuć okiem czy w którejś ze szkółek, w jakich bywasz nie mają klona Esk Sunset. Tak przy okazji. Szukam do posadzenia na jesień. Dzięki

Nie wierzę, Ty nie masz serca do ogrodu? Fakt, że te upały dały w kość strasznie, za to teraz jest cudownie, deszcze, chmurki, w końcu można podziałać na spokojnie w ogrodzie, pooddychać pełną piersią.
Nie widziałam tego klona w szkółkach ale będę teraz zwracac uwagę Pięny jest i oczywiście już mi się go zachciało hehe
Zakrecona 09:26, 01 sie 2019

Ewa, ale dziewczynki zaszalały Miło, że dzieci interesują się czymś innym niż komputer i telefon

Sama staram się swoje czymś innym zainteresować, bo strach pomyśleć jakie kiedyś będą relacje w społeczeństwie

Ty kładłaś siatkę pod trawnik?
Wendy79 09:28, 01 sie 2019

No Ewuś, tak bywa. Przez półtora miesiąca prawie nic nie robiłam, tylko w warzywnym na bieżąco pracowałam. Zauważyłam, że lipiec to najgorszy dla mnie czas w ogrodzie, kolejny sezon. Za to dzisiaj będę sadzić nowe drzewo i chyba zabiorę się za robotę w warzywnym, która czeka od wiosny, bo najpierw za dużo pracy było, a potem susza. Może zakończę zmagania z zacienioną rabatą, na którą muszę przesadzić trochę roślin czekających w donicy.
A z chmurkami, może i są, ale moją okolicę lubią omijać. Przedwczoraj super popadało i jeszcze jeden raz w połowie lipca trochę więcej, i to by było na tyle. Moja mama jednak twierdzi, że sierpień będzie mokry. Czego wszystkim nam życzę
eVka 09:53, 01 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
Ewa, ale dziewczynki zaszalały Miło, że dzieci interesują się czymś innym niż komputer i telefon

Sama staram się swoje czymś innym zainteresować, bo strach pomyśleć jakie kiedyś będą relacje w społeczeństwie

Ty kładłaś siatkę pod trawnik?

Słodkie są, dzisiaj o 8.30 miałam juz telefon: "Mamooo a te roślinki, które kupiłyśmy to jak mamy posadzić, jak głęboko i dużo podlać wodą???" Takie dylematy
Ciekawa jestem co wymyślą

Powie Ci, że z moich obserwacji wynika, że chyba jednak najważniejsze jest towarzystwo w jakim dziecko się obraca. Jeśli są to dzieci, dla których tylko komórki, tablety, Xboxy się liczą to i nasze dziecko się w to wkręci ale jeśli są to dzieci z pasjami, fajnymi pomysłami, ciekawe świata poza ekaranami to już jest super

Co do trawnika, ja nie kładłam siatki, nie mam kretów na działce (tfu, tfu). Widziałam u Ciebie dylematy ale nic nie pisałam bo nie wie co doradzić, nie mam w tej kwestii doświadczenia.
eVka 09:57, 01 sie 2019

Wendy79 napisał(a)
No Ewuś, tak bywa. Przez półtora miesiąca prawie nic nie robiłam, tylko w warzywnym na bieżąco pracowałam. Zauważyłam, że lipiec to najgorszy dla mnie czas w ogrodzie, kolejny sezon. Za to dzisiaj będę sadzić nowe drzewo i chyba zabiorę się za robotę w warzywnym, która czeka od wiosny, bo najpierw za dużo pracy było, a potem susza. Może zakończę zmagania z zacienioną rabatą, na którą muszę przesadzić trochę roślin czekających w donicy.
A z chmurkami, może i są, ale moją okolicę lubią omijać. Przedwczoraj super popadało i jeszcze jeden raz w połowie lipca trochę więcej, i to by było na tyle. Moja mama jednak twierdzi, że sierpień będzie mokry. Czego wszystkim nam życzę

Wiem, wiem, każdy z nas ma słabsze ogrodowe chwile
Ty masz na głowie jeszcze warzywnik, a wiem ile to pracy patrząc na rodziców...
Widzę, że masz sporo planów. U mnie wieje nudą, wymyślałam, że może zrobię ogród deszczowy, oprócz tego wsadzę klona palmowego, ktry stoi w donicy i jedno mikro oczko wykopię. To by było na tyle w tym roku... Chyba
U nas fest mokro i ma dzisiaj sporo padać, oby! Życze Tobie deszczu i miłej pracy w ogrodzie!
Zakrecona 09:59, 01 sie 2019

Dobrze kombinują dziewczyny

Rozumiem , jak sama nie masz siatki, to zrozumiałe. Masz extra trawniczek, więc u ciebie też skrobłam pytanie, bo nie zawsze wszystko się u każdego wyczyta

U nas ryją w całej okolicy, a trawnika nie będę miała aż tak dużo, więc bym dała siatkę.
eVka 10:09, 01 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
Dobrze kombinują dziewczyny

Rozumiem , jak sama nie masz siatki, to zrozumiałe. Masz extra trawniczek, więc u ciebie też skrobłam pytanie, bo nie zawsze wszystko się u każdego wyczyta

U nas ryją w całej okolicy, a trawnika nie będę miała aż tak dużo, więc bym dała siatkę.

Kombinują, kombinują

Skoro tak dużo kretów to warto dac siatkę. Musisz poczytać na jakiej ma być głębokości, żeby można było spokojnie wertykulować.
eVka 11:00, 01 sie 2019

Myślicie, że będę załować wyskubując siewki z kostki? Muszę takie cudo u siebie zrobić! I mam taką balię!
https://pl.pinterest.com/pin/502081058458495152/

Zakrecona 11:06, 01 sie 2019

Ale czad , jak znudzi Ci się wyskubywanie, to zlikwidujesz
eVka 11:07, 01 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
Ale czad , jak znudzi Ci się wyskubywanie, to zlikwidujesz

Hehe albo założe szkółke werbenową Ponoć rzadko się trafia w sklepach