Nie wierzę, Ty nie masz serca do ogrodu? Fakt, że te upały dały w kość strasznie, za to teraz jest cudownie, deszcze, chmurki, w końcu można podziałać na spokojnie w ogrodzie, pooddychać pełną piersią.
Nie widziałam tego klona w szkółkach ale będę teraz zwracac uwagę Pięny jest i oczywiście już mi się go zachciało hehe
No Ewuś, tak bywa. Przez półtora miesiąca prawie nic nie robiłam, tylko w warzywnym na bieżąco pracowałam. Zauważyłam, że lipiec to najgorszy dla mnie czas w ogrodzie, kolejny sezon. Za to dzisiaj będę sadzić nowe drzewo i chyba zabiorę się za robotę w warzywnym, która czeka od wiosny, bo najpierw za dużo pracy było, a potem susza. Może zakończę zmagania z zacienioną rabatą, na którą muszę przesadzić trochę roślin czekających w donicy.
A z chmurkami, może i są, ale moją okolicę lubią omijać. Przedwczoraj super popadało i jeszcze jeden raz w połowie lipca trochę więcej, i to by było na tyle. Moja mama jednak twierdzi, że sierpień będzie mokry. Czego wszystkim nam życzę
Powie Ci, że z moich obserwacji wynika, że chyba jednak najważniejsze jest towarzystwo w jakim dziecko się obraca. Jeśli są to dzieci, dla których tylko komórki, tablety, Xboxy się liczą to i nasze dziecko się w to wkręci ale jeśli są to dzieci z pasjami, fajnymi pomysłami, ciekawe świata poza ekaranami to już jest super
Co do trawnika, ja nie kładłam siatki, nie mam kretów na działce (tfu, tfu). Widziałam u Ciebie dylematy ale nic nie pisałam bo nie wie co doradzić, nie mam w tej kwestii doświadczenia.
Wiem, wiem, każdy z nas ma słabsze ogrodowe chwile
Ty masz na głowie jeszcze warzywnik, a wiem ile to pracy patrząc na rodziców...
Widzę, że masz sporo planów. U mnie wieje nudą, wymyślałam, że może zrobię ogród deszczowy, oprócz tego wsadzę klona palmowego, ktry stoi w donicy i jedno mikro oczko wykopię. To by było na tyle w tym roku... Chyba
U nas fest mokro i ma dzisiaj sporo padać, oby! Życze Tobie deszczu i miłej pracy w ogrodzie!
Rozumiem , jak sama nie masz siatki, to zrozumiałe. Masz extra trawniczek, więc u ciebie też skrobłam pytanie, bo nie zawsze wszystko się u każdego wyczyta
U nas ryją w całej okolicy, a trawnika nie będę miała aż tak dużo, więc bym dała siatkę.