Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z widokiem na jezioro 08:55, 20 cze 2019

Do góry
Anabelka już w pełni pięknie wygląda, ale do pierwszej burzy

Rośnie przy drodze. Wielu przechodzących pyta o nazwę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:40, 20 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oprysk wrotyczowy trzeba traktować jak tymolowy- chodzi zapewne o działanie owadobójcze. O ile pamiętam Mazan zalecał 3 dni przerwy po oprysku PW.
W przypadku odwrotnej kolejności mogło być dzień po dniu. (pewnie chodzi o ten krochmal, który osiada na liściach).

Dla równowagi pokażę najtrudniejsze miejsce w ogrodzie. Trawa tam usychała już w maju. Wycięłam ją i eksperymentuję. Wystawa wschodnia, pod okapem.

Zwróć uwagę na wysokość firletki omszonej. W innych częściach ogrodu ma prawie metr.

Tjaaaa - chciałabym, żeby moje trudne miejsca tak wyglądały...

Wrotycz - tak, planuję na owady, PW robiłam we wtorek, to może mi się uda w sobotę wieczorem prysnąć wrotyczem.
Ptasi gaj 08:37, 20 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To nie chwasty w żwirze to smagliszka

Ślicznie
Ogród z widokiem na jezioro 08:29, 20 cze 2019

Do góry
Sąsiad podlewa, ogród się załapał 4 m od płotu, dobre i to. Jak armatka odjedzie pójdę zobaczyć z jakim skutkiem

Ptasi gaj 08:11, 20 cze 2019

Do góry

Ptasi gaj 07:56, 20 cze 2019

Do góry

Ptasi gaj 07:51, 20 cze 2019

Do góry

To nie chwasty w żwirze to smagliszka

Bawarka 07:42, 20 cze 2019

Do góry

Kolejne...Roza LO, pieknie pachnie ale szybko lapie plamistosc...Na liscie do wyrzucenia...Szkoda, w sumie ja lubie, piekna jest, ale, co roku mocno choruje i potem stoi taka szaro bura w ogrodzie. Zapach za to...Oszalamiajacy

Kasiu trzeba wczesna wiosna jak tylko pojawią się paczki na róży opryskać róże miedzianem. Później po 2-3 tygodniach znowu.
Dobrze jest też obsypać róże sypkim cynamonem jest antybakt i i przeciw wirusom. Możesz te zabiegi zrobić po okwitnieciu. Ściąć ja dosyć radykalnie i spryskaj też koło róży a za tydzień cynamon.

Powodzenia
To tu- to tam- łopatkę mam ! 06:34, 20 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dla równowagi pokażę najtrudniejsze miejsce w ogrodzie. Trawa tam usychała już w maju. Wycięłam ją i eksperymentuję. Wystawa wschodnia, pod okapem.

Na takim samym miejscu (i rzmiar i strona) nic nie chce mi rosnąć poza pranią syberyjską. Wytrzymuje i piach i suszę i mało słońca. Jednak po latac tworzy bardz gęsty kożuch i zaczyna się rozłazić. Lawenda tu kwitnie to wielki sukces!
Małymi krokami-Ogród Wioli 05:47, 20 cze 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Przyszły seslerie jesienne... fajne sadzonki i super zapakowane

W końcu rabata skończona,jestem zadowolona właśnie limonki mi tam brakowało
Jeszcze szałwię muszę ściąć...

Dobrej nocki

Sadzonki piękne
A to już się tnie szałwie? Jak szybko znów odbija?
W ogródku emerytki 00:57, 20 cze 2019

Do góry
Sylwio, udała się i to jak, chętnie pobyłabym tam dłużej i zrobiła więcej zdjęć roślinom.
Bo moi czasem mnie popędzali, bo wejścia były na czas, a chodziliśmy pieszo.
I pechowo zamknięty był ogród kaktusów i ogród botaniczny
Może to i lepiej, pewnie nie chciałabym stamtąd wyjść
Ale zdjęcia, niestety tylko dwa i przez ogrodzenie, mam

A tu w miasteczku Colonia Guell / za Barceloną / kaktusy w ogródku i sukulenty na ścianie.

Za drzwiami do ogrodu... 00:48, 20 cze 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Ogródeczek jak cukiereczek jest co podziwiać gratuluję wyczucia smaku, pomysłów i ich realizacji.
Dzięki dziewczynom widzę, że to w zasadzie nie ogródeczek, a spory ogród (wręcz hektary) wymagający dużo pracy. Kiedy to wszystko jesteś w stanie obrobić?
Czemu ja się dziwię? Jak się jest młodym, to energia rozpiera
Aniu - życzę Ci, aby wór z pomysłami nie miał dna, a czas na ich realizację nigdy się nie kończył.

A tak w ogóle - masz czas na beztroskie leniuchowanie?

Adelo,ogólnie to ja nie lubię beztrosko leniuchować Chyba że tak nazwę spacery po ogrodzie i patrzenie co gdzie przesadzić ,co zmienić ,co nowego zrobić lub bieganie z aparatemA wszelkie zajęcia w ogrodzie są dla mnie wypoczynkiem od pracy i od codziennych obowiązków domowych.Oczywiście są czynnym wypoczynkiem i czasami bardzo męczącym fizycznie ale uszczęśliwiają efekty tej pracy.Przez ostatni czas właściwie tworzyłam ogród i włożyłam w niego naprawdę dużo pracy i czasu.Czasami kosztem domowych obowiązków,snu i kręgosłupa.Ale teraz gdy gęsto rośnie i efekt mnie na razie zadowala,to myślę że tej pracy będzie mniej.Oczywiście mam jeszcze pomysły do zrealizowania,ale to na spokojnie
Część działki z warzywniakiem jest w większości ugorem i tak raczej pozostanie.Więcej nie dałabym rady utrzymać w należytym porządku.Po za tym nie dałabym rady podlewać.A przy takich upałach przy moim piachu to konieczność.W rabatach mam kropelkowe nawadnianie i większą część trawnika też nawadnianie wszystko założone przez mojego zdolnego ema.A warzywniak,zielnik i rabaty bukietowe muszę podlewać wężem.
Tam też przeważnie chwasty czekają na mój wolny czas
Za drzwiami do ogrodu... 00:12, 20 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
ogród niezwykle fotogeniczny

Sylwia,ależ sesję urządziłaś mojemu ogrodowi!!! Jestem Ci bardzo wdzięczna, za wszystko...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:04, 20 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
uuu Gosia ale foty zapodałaś!
od razu chce się żyć szczególnie dzisiaj!

piękne rośliny a giełda kwiatowa cudna tyle kolorów!!!

Kamila! Teraz kolorów już i u nas dostatek Choć trwający prawie miesiąc deszcz a potem od razu przeskok w upały ponad 30 stopni nie sprzyjały długiemu cieszeniu się tulipanami, hiacyntami, czosnkami, piwoniami....

A to moje ostatnie kwitnące tulipany - kwitły jeszcze początkiem czerwca

Tulipany botaniczne Little Beauty

i delikatnie kremowe (a może to ecru?) - niestety chyba zapodziała mi się etykieta
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 00:02, 20 cze 2019

Do góry
Człowiek spuścił Mężą na jeden dzień z oka, a tu taka rewolucja się zadziała!
Darń pod placyk przy tarasie zdarta, ani się obejrzę, a kostkę położy

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:52, 19 cze 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Nie, jest dobrze. W słońcu jest bardzo duża, rosła już tam w ubiegłym roku a były dosyć duże upały. Więcej napisałam Ci u mnie.
Basiu czytałam o żurawce u Ciebie
Długo mnie nie było na swoim wątku ale czasem udawało mi się w tym moim niedoczasie zerknąć do ulubionych ogrodów na O.
A to moje jedne z bardziej ulubionych żurawek

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:49, 19 cze 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Elu odpozdrawiam goraco hihi ufff

znacie ten kwiatek?? u nas nazywa sie Spiegeleiblume - kwiat jako sadzone. Niestety jednoroczny wiec musze koniecznie zamowic nasionka na przyszly rok.
Ciekawa jestem czy sie rozsiewa hmmm

Fajny, troche szkoda, że jednoroczny, ale może się sam wysiewa
Za drzwiami do ogrodu... 23:46, 19 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Obiecane zdjęcia
Z takimi atrakcjami jechałyśmy do Ani, strajk, ale jaki....

Taki transparent to i koło nas by się przydał,bo droga jaka jest każdy widział i czuł...
Ptasi gaj 23:45, 19 cze 2019

Do góry
To jest 37 letnia kapalta przepiękna. Fotke robiłam wieczorem

A tooja obecnie bugenwilla

Za drzwiami do ogrodu... 23:40, 19 cze 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Wow!!!! ( tu głębokie wzdychanie ) Cudnie!!!!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies