Powiedzmy, że udało mi się przekonać eM, że trzeba zmienić rabaty
Bardzo mi się podoba ten plan, ale amanogawa nie może być tam przesunięta, bo rośnie tam "żywopłot" z grabów. Amanogawę mogłabym posadzić w górnym narożniku - czyli na zdjęciu mniej więcej tam (pomiędzy ML a narożnikiem z cisów)
Jeszcze Mariolko chciałam zapytać o agapanty, jak z nimi postępować? Margarete przywiozła mi agapanta w tegorocznych swoich wojaży. Na razie rośnie sobie w doniczke i ma tylko liście. Na zime musze schować. Jakieś odżywki on potrzebuje ?
Chętnie przyjmę Aniu
Chętnie też się czymś podzielę. Host mam sporo - nie tyle gatunkowo, co ilościowo. Do cienia mam też epimedium. Ładnie się rozrasta. Ula ma w związku z nią mieszane uczucia- ja polecam. Dla Was i dla mnie wystarczy
Rudbekię błyskotliwą muszą znowu dzielić - kwitnie do mrozów.
Dziękuję za info o dębie. Zdjęcia Twojego lasku cudne, masz tam sosny chyba, mają korzeń palowy więc pod nimi może coś rosnąć, ja mam brzozy ,modrzewie i świerki, jedno i drugie płytko się korzeni, ale też obsadzam i podlewam
Mariolko pozdrawiam i przesyłam kwiatuszka z powodu 7 seteczki...troszke sie spózniłam ale wybaczysz...
A wiesz co to za maczek? Z twoich nasionek. Pieknie kwitnie. Dziękuje kochana kobieto !!!!
też mam to proso, i go uwielbiam. Barwi się już za chwilkę pojedynczymi maźnięciami czerwieni, tak jak u Ciebie. Niektóre kępy wypuszczają mi bardzo wysokie kwiatostany, tak z 180 cm!
1) Nie rezygnować z rabaty
2) Poszerzyć i pogrubić. Podoba mi się pomysł Zany, aby ją pociągnąć po całości. Tylko przejście musiałoby być wygodne i szerokie
Coś w tym stylu. Chciałaś drzewo przy tarasie, prawda?
Skończyłam dziś na 90%. Jeszcze tylko ziemię dowieżć na tyły muszę ale to godzinka pracy a nie jak dziś 8godz. Zagrzebałam się do kompostownika w poszukiwaniu srebra i kilka dobrych taczek przywiozłam, zmieszałam z trocinami. Są dodatkowe 2cm dodane na rabatę. Rok temu trochę taczek też poszło i nie wiem gdzie to się podziało Mam nadzieję że dzisiejsza praca przyniesie wreszcie efekty i roślinki się zagęszczą.