Dzień wcześniej ja szorowałam wykładzinę z chaty, zwijajac myłam druga strone bo inaczej pierwsza od razu robiła się brudna ponownie
potem Obie starałyśmy się uporac z mułem z desek podłogowych, to była masakra bo w chacie upał, a muł w każdej szczelinie i pienił się i śmierdział, koszmarna robota...
tak wyglada ta część ogrodu gdzie zalało
tyle mi zostało z trawnika na boisku chłopaków
Miło mi, że mnie odwiedziłaś i Ci się u mnie podoba. U mnie zaczynają kwitnąć zawilce od Ciebie i pięknie się rozrastają ku uciesze moich znajomych, bo mam się czym podzielić.
Chłopaki mostek odbudowali, jeszcze trzeba ziemi dowieźć i trawkę posiać
balustradę odtworzyliśmy dzisiaj
stopnie do rowu odmulone
tu zeskrobałam trzy wiadra mułu
Dziękuję za pochwały. Odnośnie nawożenia lilii, pierwszy raz rozsypuję nawóz wczesną wiosną na wszystko.( jaki akurat mam) Później jak kwitną tulipany, albo jak przekwitają podlewam robioną, rozcieńczoną gnojówką z pokrzyw, skrzypu i skórek z banana wszystkie cebulowe i róże. Staram się nie lać po liściach, bo mi kiedyś zniszczyło liście. Dobrze jest też zasilić lilie tuż po kwitnieniu, ale żeby wyrobić się do połowy sierpnia. Mam już przygotowany kompost z kurzeńcem, który wykorzystam i wysypię na rabaty przed zimą to będzie spora dawka energii dla roślin.
Bardzo mi przykro, że długo wyczekiwany deszcz okazał się tak nieprzyjazny i szkodliwy. Ogród przed burzą wyglądał bardzo elegancko. Napisz mi proszę nazwę tej ślicznej trawki.
Jeszcze takie zestawienie zrobiłam..
Mogłam wcześniej zrobić, jak kwitło więcej liliowców.A inne jeszcze młode nie wszystkie codziennie razem kwitną.Nic , na drugi rok zrobię tez takie porównanie
To zestawienie na 23 liliowce.Parę zal mi bylo zerwać.
ale porownia i koloru i kształtu i wielkosci kwiatów jest
stoliczku nakryj sie
a potem poszły do dwóch mis.I były bukiety liliowcowe