Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Cztery łapki - zwierzęta domowe 20:54, 11 gru 2025

Do góry
Mój ogrodowy pomocnik.

Nawet pomaga przy sadzeniu.
Glina i zielsko 20:42, 11 gru 2025

Do góry
Zrobiłam screen z map google. Fota niewyraźna ale widać rozmiar mojej kortowej.

Jasny szary to bruki,
Ciemny szary kwadrat w prawym rogu to rabata kamienna z koreanką czyli przedogródek,
Biało obrzeżony kwadrat to wiata na auta ,
za nią ciut niebieskiego to basenowa z basenem,
Brązowy kwadrat to Kortowa
A poniżej widać cień od drzew min platanów na trawniku.
Ożankowy ogród 20:38, 11 gru 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
Sporo prac zrobiłaś w tym sezonie, masz chyba duży ogród, szkoda że zdjęcia takie wąskie, lubię jak są szersze kadry
Altankę sama robiłaś?? Bardzo fajnie wyszła

Ogród duży, jest przedzielony tujami więc nigdy nie obejmie się go w całości. Poza ogrodem głównym druga część też bardzo podzielona, długa, dlatego zdjęcia wąskie poza tym nie wszystko do pokazania
W tym sezonie robiłam jakieś zdjęcia szersze nawet w ktorymś momencie panoramiczne ale w zmniejszeniu nic nie widać, dlatego lepiej obejrzeć fragmentami. Kto był u mnie to wie o czym piszę i potrafi umiejscowić rabatę.

Altanka to stara drewutnia, wymieniłam tylko zmurszałą podłogę z pomocą znajomych, boki zrobione z palet, nic szczególnego, pomalowałam. A cieszę się bo można usiąść na kawę w upalny czas w lekkim cieniu, a nawet się zdrzemnąć po ciężkiej pracy w ogrodzie. Chyba wystarcza mi na dzień dzisiejszy taki kącik. Ta naprawdę to w ogrodzie najczęściej pracuję
Znowu na wsi 20:14, 11 gru 2025

Do góry
Na tym zdjęciu akurat wygląda łagodnie .
Ty pracowałaś w ogrodzie, ja się leniłam. Wyszłam tylko na krótki przegląd, znalazłam coś czemu się śpieszy do wiosny a tu jeszcze zima się nie zaczęła. Bardzo polubiłam ciemierniki.

Spełnianie marzeń - ogród czas start 19:30, 11 gru 2025

Do góry
Kochane :* tu mam kilka kadrów jesiennych z okna, jeszcze nie idealnie, ale dla mnie już pięknie
Ania na Żuławach 19:27, 11 gru 2025

Do góry
Wody w tym sezonie było po kokardę.
Miałam doła ogrodowego i życiowego.
Aż dostałam od neurologa receptę na saszetki. Dla mnie magiczne saszetki. Jak to ujęła Pani doktor- jedzonko dla mózgu.
Najadł się i znów mi się chce. Oby ten stan trwał jak najdłużej

Nawet zdjęć za dużo nie mam
Kilka z października

Nowe migawki z ogrodu 13:46, 11 gru 2025

Do góry

I miejsce pod kompostownik
Nowe migawki z ogrodu 13:44, 11 gru 2025

Do góry
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 12:27, 11 gru 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Goście, goście...

Aż dziwne, że strat na rabatach nie ma, myślałam, że pożrą bodziszki sadzone jesienią, liczyły raczej, że wejdą przez bramę do śmietników... Cwane

Asia, to na twojej rabacie osiedlowej? Pierwszy raz widzę taką watachę dzików, u mnie ryją pod płotem, trawnik poryty ale mi to nie przeszkadza, wiosną się uklepie
O której godzinie robiłaś to zdjęcie? Ciekawa jestem o której godzinie wychodzą na żer?
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 09:21, 11 gru 2025

Do góry
Goście, goście...

Aż dziwne, że strat na rabatach nie ma, myślałam, że pożrą bodziszki sadzone jesienią, liczyły raczej, że wejdą przez bramę do śmietników... Cwane
Pachnący różami, malowany bylinami 22:13, 10 gru 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)

Marta, to fakt, zdjęcia powodują uśmiech na twarzy.

Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie, więc dzisiaj chcę przesadzić różę Alba Meidiland. Rośnie na rabacie, wypuszcza dość długie pędy, z których część leży na ziemi. Przesadzę ją do wysokiej donicy, powinna fajnie w niej wyglądać. Widzę, że chętnie kwitnie i jest zdrowa.

Są dwie podobne w nazwie, ale teraz nie wiem którą mam, chyba różną od Twojej Twoja ładnie kwitnie. Róże u mnie to tylko dodatek w ogrodzie, U Ciebie stanowią połowę ogrodu, liczyłaś ile ich masz?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 18:32, 10 gru 2025

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Patrycja, przepraszam, że tak wpadam bez nadrobienia całości, ale czy masz zaplanowane u siebie miejsce na plac zabaw dla dziecka? Mamy podobny układ działki, a intensywnie nad tym myślę. W wolnej chwili nadrobię wątki, ale to chyba jak pójdą dzieci do szkoły

Huśtawka wisi na tarasie, a kiedyś większa będzie przy rabacie z piwoniami i lipą. Piaskownica i domek jest blisko tarasu. Na tym zdjęciu trochę widać, a lepszego nie mam chyba.

Tutaj z góry widać je i hamak przenośny po lewo.

Mały basenik stał kiedyś na rabacie zanim posadziłam rośliny. W przyszłości mamy w planach taki duży, ale to mysi podrosnąć, ale miejsce trzymamy dla niego.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:32, 10 gru 2025

Do góry
Rozszalowane fundamenty już dzisiaj zaczęli izolację, jutro skończą

Cos powoli wystaje z ziemi w piątek mają je zasypywać
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 08:04, 10 gru 2025

Do góry
nicol21 napisał(a)
Klimaty zimowe start!
o dziwo ta czerwien mi sie podoba.

Jaki uroczy Aż zapragnęłam wymienić nasz nijaki Ciekawe swoją drogą, jak ptaszki reagują na kolory karmników?
Ranczo Edy 23:07, 09 gru 2025

Do góry
Deszczowo,mokro ....

Ożankowy ogród 19:30, 09 gru 2025

Do góry
anpi napisał(a)

Ula, ale fajny kącik Ci wyszedł Ciekawa jestem tej rabatki przy nim. Jakie trawy tam posadziłaś?

Dziękuję mam tam przysłonę z lekkich Morning Light, miałam rozrośnięte 2 sadzonki od Madzi, zrobiłam z nich 7. Poza tym wsadziłam dużo sadzonek swojego śmiałka darniowego, on jest zimozielonym zadarniaczem terenu i lubi mokry teren. Teraz się zastanawiam czy nie za bardzo zasłoniłam altankę roślinami. Wykopać zawsze można

Poznajesz pysznogłówkę
Ożankowy ogród 19:06, 09 gru 2025

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ula jak to samo, jak tyle się zmieniło.
A tak na poważnie, to widać było te zmiany w czasie naszej ostatniej wizyty. Mi w tym roku brakuje grzebania w ziemi, za dużo wyjazdów i działań pozaogrodowych.
Cóż jak się łapie dwie lub trzy sroki za ogon, to nie dziwne, że przynajmniej jedna umyka.

Gosiu wyjazdów mogę pozazdrościć,a ogród nadrobisz w nowym sezonie

Fajnie że wpadłaś bo już myślałam że będziemy pisać dopiero na wiosnę.
mnie już trochę wkurzają zmiany bo wiecznie zamiast ogrodu mam sadzonki, a nie ogród. Z nadzieją patrzę, że niektóre miejsca... może skończone będą wreszcie? Obecnie mnie rajcuje ściółkowanie rabat
Oj, grzebać w ziemi lubię ....a jeszcze bardziej lubię odkąd ściółkuję rabaty

W zeszłym sezonie bacznie mnie obserwowała sąsiadka spacerując z psem, mówiła że się przygląda uważnie postępom prac-a cały jagodnik zrobiłam od początku. Ode mnie dostała sporo sadzonek, co roku coś, zrobiła sobie swoją rabatkę. Sąsiad dla odmiany śmieje się ze mnie czy zostawiłam trawnik jeszcze..... do koszenia

Za drzwiami do ogrodu... 17:26, 09 gru 2025

Do góry
anpi napisał(a)
Tu bukiety, układane na etapie cebulek (lazaniowe)

sadziłaś warstwami do donicy? Jeśli tak to świetnie to wszystko zagrało
Jak ja sadzę tulipany do donic to one są jednak trochę słabsze niż te w gruncie, u Ciebie wszystkie kwiaty silne i kwitną w tym samym czasie?

Pozostałe twoje bukiety i dekoracje bardzo piękne, podziwiam
Pachnący różami, malowany bylinami 16:58, 09 gru 2025

Do góry
Martuś, Marcin, Mirusiu, bardzo Wam dziękuję w imieniu piesków i prosimy o więcej. Dajcie też znać znajomym.

Dla Was różyczki za empatię i dobre serducha

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:19, 09 gru 2025

Do góry
Ciasto z dynią

Śmiesznie bo nie czuć dyni wcale

Koniec pracy i ciemno…

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies