Cześć Iwonko
Nie mam ED to się nie wypowiem ale u mnie Moorhexe sie zaczyna pokładac tak od lipca. Okazało się, że ma za dużo dobroci w glebie i też nadmierne podlewanie jej szkodzi.
ED ma Ola Leonek
A dzielisz Molinie wykopując całe kępy czy odcinasz w ziemi i część pozostawiasz nienaruszoną?
Waldku, jeden poprosi, stu nie i dalej będzie podobna sytuacja...
Myślę, że warto o tym głośno mówić, aby sprzedawcy mieli świadomość, że ogrodnicy są coraz bardziej rozeznani w temacie. Niestety, mam sygnały, że podobna sytuacja zaczyna się dziać z pewną rozplenicą...
Zmieni się jak kupując Gracillimusy poprosimy producenta lub handlowca o przedstawienie certyfikatu. A tu już pod niejednym nózki się ugną, nie mówiąc już o sprzedawcach z allegro.
Polinko a jaki szeroki planujesz ten zywopłot? Pytam bo ja swój o wys. 40cm i szer. 35cm planowałam z hilli ale Toszka mi odradziła wskazując repandensa.
I czekam na zdjęcia altanki . Juz czuję ,że chętnie bym w niej posiedziała
Dziwna sprawa z tymi moliniami... Wydaje mi sie, że wszystko zależy od odmiany chociaż też czas podziału ma znaczenie.
NA wiosnę dzieliłam Moorhexe i KF, obie wykopywałam i całe dzieliłam. Moorhexe do dzisiaj nie może sie pozbierać, natomiast KF rewelacyjnie sobie poradził.
Tak jak piszesz-trzeba ekperymentować i obserować.
Mirelko, wszystkie moje cisy i te w kostkach i te w żywopłociku mają się docelowo połączyć i utworzyć zwarty monolit
Patent na cięcie znajdziesz na tej stronie u góry Toszka szczegółowo opisała.
Takie "stare" trawy warto odmładzać i nie dopuscić do zamierania kęp. Jeszcze przed modą na trawy były duże szanse na kupno niepomylonych odmian. Dzisiaj to ruletka
Asiu, nie żałuj smaragdom wody. Nawet jak będziesz myślała, że pływają to one i tak będą zadowolone Za trzy lata będziesz miała już wysoką ścianę a za pięć będziesz sie modlić aby przestały rosnąć