Cześć Iwonko
Nie mam ED to się nie wypowiem ale u mnie Moorhexe sie zaczyna pokładac tak od lipca. Okazało się, że ma za dużo dobroci w glebie i też nadmierne podlewanie jej szkodzi.
ED ma Ola Leonek
A dzielisz Molinie wykopując całe kępy czy odcinasz w ziemi i część pozostawiasz nienaruszoną?
Waldku, jeden poprosi, stu nie i dalej będzie podobna sytuacja...
Myślę, że warto o tym głośno mówić, aby sprzedawcy mieli świadomość, że ogrodnicy są coraz bardziej rozeznani w temacie. Niestety, mam sygnały, że podobna sytuacja zaczyna się dziać z pewną rozplenicą...
Zmieni się jak kupując Gracillimusy poprosimy producenta lub handlowca o przedstawienie certyfikatu. A tu już pod niejednym nózki się ugną, nie mówiąc już o sprzedawcach z allegro.
Polinko a jaki szeroki planujesz ten zywopłot? Pytam bo ja swój o wys. 40cm i szer. 35cm planowałam z hilli ale Toszka mi odradziła wskazując repandensa.
I czekam na zdjęcia altanki . Juz czuję ,że chętnie bym w niej posiedziała
Dziwna sprawa z tymi moliniami... Wydaje mi sie, że wszystko zależy od odmiany chociaż też czas podziału ma znaczenie.
NA wiosnę dzieliłam Moorhexe i KF, obie wykopywałam i całe dzieliłam. Moorhexe do dzisiaj nie może sie pozbierać, natomiast KF rewelacyjnie sobie poradził.
Tak jak piszesz-trzeba ekperymentować i obserować.
Mirelko, wszystkie moje cisy i te w kostkach i te w żywopłociku mają się docelowo połączyć i utworzyć zwarty monolit
Patent na cięcie znajdziesz na tej stronie u góry Toszka szczegółowo opisała.
Takie "stare" trawy warto odmładzać i nie dopuscić do zamierania kęp. Jeszcze przed modą na trawy były duże szanse na kupno niepomylonych odmian. Dzisiaj to ruletka