Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

lawenda001 13:22, 21 wrz 2018

AngelikaX napisał(a)
Przed rozplenicami jest danicowe kulkowisko - silvery w tym roku kilkukrotnie przybrały na masie

i jeszcze o jedno jeśli mogę zapytać Ile lat mają twoje kulki danicowe i jak często je przycinasz w sezonie?
Agi2006 13:46, 21 wrz 2018

Podłączam sie pod pytanie
09:09, 22 wrz 2018
Nie no cudownie
kochana, ja tu więcej nie wchodzę bo nie mogę potem wyjść ale chyba się tak nie da, więc będę jednak odwiedzać
AngelikaX 08:26, 26 wrz 2018

Zapraszam Monika
AngelikaX 08:28, 26 wrz 2018

lawenda001 napisał(a)

i jeszcze o jedno jeśli mogę zapytać Ile lat mają twoje kulki danicowe i jak często je przycinasz w sezonie?

Agi2006 napisał(a)
Podłączam sie pod pytanie

Danici mam ok 7 lat, cięłam je dopiero drugi raz, one nie wymagają cięcia, bo same trzymają zwarty pokrój... u mnie zaczynały "stykać się" stąd cięcie
AngelikaX 08:33, 26 wrz 2018

lawenda001 napisał(a)

Chciałabym podpytać cię jeszcze o wrzosowisko...poniżej mam twoje rady, a powiedz mi jeszcze, jak gęsto je sadzić, ile od siebie? I kiedy wiosną je ścinasz? I czy przy gruncie?
Twoje wrzosy są piękne. Ja może coś spróbuje w wersji mini

U mnie są co 20-30cm - sadzone na mijankę, ścinam wczesną wiosną, tylko część przekwitłą, potem nawóz do wrzosów, oprysk przeciwgrzybowy (bo nie wiem czy wspomniałam o tym)

AngelikaX 08:34, 26 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

To ja też upitolę. Przynajmniej te wystające

Już po zabiegach?
AngelikaX 08:39, 26 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)

No to " mój " chyba jakiś inny jest u mnie dwa psy, a on tak dzielnie po trawie śmiga, psy go obszczekają na chwilę się zatrzyma i śmiga dalej też go przez jakiś czas nie widziałam, ale ostatnio w nocy się na niego natknęłam, widocznie zmienił sobie miejsce. Domek gotowy, ale chyba nie jest nim zbytnio zainteresowany

Wychodzi na to, że mój z tych bardzo nieśmiałych - w wakacje jak tylko słyszał, że ktoś się zbliża, od razu pomykał w gąszcz, bardzo trudno można było go wyhaczyć... także dla jego spokojności jak tylko dawał znaki dźwiękowe, w której części ogrodu się znajduje staraliśmy się nie zakłócać mu spokoju bądź co bądź od dłuższego czasu nigdzie w gaikach mi nie trzeszczy, kora "nie strzela" pod jego łapkami znaczy wyprowadził się chyba...

Paulina spokojnie, chłodek idzie... na pewno domkiem nie pogardzi... dotychczas nie miał takiej potrzeby widocznie
AngelikaX 08:42, 26 wrz 2018

anulajda napisał(a)

Raczej się nie trzymam ostatecznego terminu, bywało że jeszcze pużniej ciełam.Ja wiosną nie za bardzo z cięciem mam jak bo tulipany już wychodzą to większość tnę teraz a poza tym lubię zimą oglądac przez okna przystrzyżony ogród

Dzięki za info
AngelikaX 08:46, 26 wrz 2018

polinka napisał(a)

Uwielbiam Twoje idealne brzozy! Na jakiej wysokości zaczynają sie gałęzie?

Ok. 1,70-2m, ale znajdzie się i egzemplarze z gałęziami na wysokości na 1,50m