Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 07:08, 11 wrz 2018

polinka napisał(a)
Metamorfoza przedpłocia bardzo miła dla oka
Gratulacje Beatko!

Dziękuję Polinko Wiem, że rozwiązania dość hmm klasyczne - ogrodowiskowe ale jestem bardzo zadowolona z efektu

Miałabym prośbę: podpowiesz jakie cisy pod donicę przy tarasie mogłabym posadzić?
beata_m 07:10, 11 wrz 2018

Magleska napisał(a)
Wow zdjęcia porównawcze super jest moc

I bardzo mi się podoba ta ścianka bluszczowa powiedz ,czy siatka nie niszczy się od niego tzn bluszcza ? Też chciałam puścić po siatce bluszcza ,ale jakieś pogłoski słyszałam ,że siatka się zniszczy .....hmmm......

Pzdrawiam niedzielne

dziękuję Madziu
co do bluszcza jest na mojej siatce drugi rok, siatka pewnie z 10 lat temu zakładana (także nie z tych najnowszych), powlekana. Póki co żadnych zniszczeń na niej samej nie zaobserwowałam. Sama się zastanawiam czy za chwilę nie będę narzekać na to rozwiązanie - ale póki co oprócz tego, że dużo trzeba pleść .... to nie jest źle. W przyszłym sezonie chyba raczej będę już obcinać przyrosty.
polinka 12:21, 11 wrz 2018

beata_m napisał(a)

Dziękuję Polinko Wiem, że rozwiązania dość hmm klasyczne - ogrodowiskowe ale jestem bardzo zadowolona z efektu

Miałabym prośbę: podpowiesz jakie cisy pod donicę przy tarasie mogłabym posadzić?

Beatko, w ogrodzie na niskie żywopłoty mam Hoseri i myślę, że taki niski cis byłby u Ciebie dobry bo chyba nie chcesz zasłaniać całej donicy? U mnie on będzie prowadzony na max. 50 cm. Mam jeszcze Robustę ale nie wiem czy jego można tak nisko utrzymać w ryzach. Nie wiem czy Ci podawałam gdzie kupuję cisy? JEśli nie, to pisz
beata_m 19:45, 11 wrz 2018

polinka napisał(a)

Beatko, w ogrodzie na niskie żywopłoty mam Hoseri i myślę, że taki niski cis byłby u Ciebie dobry bo chyba nie chcesz zasłaniać całej donicy? U mnie on będzie prowadzony na max. 50 cm. Mam jeszcze Robustę ale nie wiem czy jego można tak nisko utrzymać w ryzach. Nie wiem czy Ci podawałam gdzie kupuję cisy? JEśli nie, to pisz

nie chce Polinko zasłaniać całości, dokładnie tak do 50-60 cm byłby idealny, z namiary chętnie skorzystam
polinka 17:09, 25 wrz 2018

Już ne mogę sie doczekać Twojej biało-zielonej petardy
waldek727 18:38, 25 wrz 2018

Beti. Możesz być z siebie dumna. Wykonałaś kawał dobrej roboty. To chyba ogród Twoich marzeń. Ja jestem pod dużym wrażeniem. Pozdrawiam
beata_m 09:13, 26 wrz 2018

polinka napisał(a)
Już ne mogę sie doczekać Twojej biało-zielonej petardy

hihihi ja też
beata_m 09:30, 26 wrz 2018

waldek727 napisał(a)
Beti. Możesz być z siebie dumna. Wykonałaś kawał dobrej roboty. To chyba ogród Twoich marzeń. Ja jestem pod dużym wrażeniem. Pozdrawiam

Naprawdę?! Waldku ależ mi miło, bardzo Ci dziękuję nawet nie wiem co napisać ... chyba lepszego komplementu nie mogłabym sobie nawet wymarzyć

Również pozdrawiam
AngelikaX 09:58, 26 wrz 2018

O ja Cię ale pięknie pozytywnie zazdraszczam… i kulkowisko masz boskie, te Twoje donice są cudne!
Wiolka5_7 10:10, 26 wrz 2018

Ogrodzenie i przedpłocie piekne super zmiany