Hortki już przypudrowane mocno różem i trochę bliżej ziemi ale caly czas fajnie się układają tak kaskadowo ... ooo widzisz Olu dobrze, że przypomniałaś mi o szałwii ... miałam ją ciachnąć w week-end a teraz to nie wiem kiedy uda mi się to zrobić bo zapowiadają ciągłe opady ... a poźniej to nie wiem czy nie będzie juz za poźno?
W donicach przy tarasie z kulkami rośnie sesleria heufleriana ... lubię ją trochę wybujała mi w lecie ale ciachnęłam ją i fajnie się zagęściła
Znalazłam to zdjęcie dzięki ... muszę jeszcze raz zajrzeć do moich B.
A tą hakone kupowałaś w jakieś "swojej szkółce" bo ja nie mogę znaleźć własnie tej zwykłej?
Asiu
JA to do późnego wieczora ... jak zawsze jak juz się za coś wezmę to do zmroku
Także jeszcze nie robiłam zdjęć bo w niedzielę znowu towarzysko było ...
Przygotowałam miejsce na grabowej na kolejne graby ... jeszcze muszę coś zrobić z kulkami i kosodrzewiną żeby było gdzie posadzić bergenie
No i tak spontanicznie przy okazji tych porządków powstała pierwsza moja rabatka w trawniku
masz oko, nie wiem jak to rysowałam ale faktycznie za mała wyszła. Blaszak ma 5 m długości i myślałam, żeby altana też była na jego długość, a szerokość to nie wiem 4 m chyba wystarczy? stół i ławki po bokach. W sumie miejsce mam ale, wiąże się to również z kosztami
poprawiłam na tym planie i faktycznie przy rozmiarze altany 5x4 praktycznie wychodzi na końcu tarasu, pod warunkiem, ze taras będzie miał 5 metrów szerokości, tu jeszcze nic pewnego nie jest bo rozważam możliwość tarasu na całej szerokości domu, bynajmniej tak mam w projekcie, ale tu znowu koszty ...