Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 20:58, 11 wrz 2017

babka napisał(a)
Nie mogę napatrzeć się na Twój piękny ogród. Doskonały w każdym calu. Hortensji stojących bardzo zazdroszczę, u mnie leżące panny
Szałwia pięknie Ci drugi raz kwitnie, liczę że moja w przyszłym roku mnie nie zawiedzie.
A powiesz mi Reniu co za trawkę masz między kulkami w donicach przy tarasie ?

PS. piesio ślicznota

Hortki już przypudrowane mocno różem i trochę bliżej ziemi ale caly czas fajnie się układają tak kaskadowo ... ooo widzisz Olu dobrze, że przypomniałaś mi o szałwii ... miałam ją ciachnąć w week-end a teraz to nie wiem kiedy uda mi się to zrobić bo zapowiadają ciągłe opady ... a poźniej to nie wiem czy nie będzie juz za poźno?
W donicach przy tarasie z kulkami rośnie sesleria heufleriana ... lubię ją trochę wybujała mi w lecie ale ciachnęłam ją i fajnie się zagęściła

Dziękuję Olu
ren133 20:58, 11 wrz 2017

Margarete napisał(a)
Odpowiadam u ciebie na pytanie zadane u mnie
Tak, tak bardzo chętnie skorzystam z twojej propozycji co do Hakaone
Jak i co i kiedy - dogadamy telefonicznie
Buziaki Reniu i dzięki że pamiętałaś

Zaklepane
ren133 20:59, 11 wrz 2017

Monka napisał(a)
Renia zajrzyj do mnie i coś doradź

Chętnie
polinka 21:17, 11 wrz 2017

ren133 napisał(a)

Hortki już przypudrowane mocno różem i trochę bliżej ziemi ale caly czas fajnie się układają tak kaskadowo ... ooo widzisz Olu dobrze, że przypomniałaś mi o szałwii ... miałam ją ciachnąć w week-end a teraz to nie wiem kiedy uda mi się to zrobić bo zapowiadają ciągłe opady ... a poźniej to nie wiem czy nie będzie juz za poźno?
W donicach przy tarasie z kulkami rośnie sesleria heufleriana ... lubię ją trochę wybujała mi w lecie ale ciachnęłam ją i fajnie się zagęściła

Dziękuję Olu

szałwie jeszcze teraz się przycina?
ren133 21:23, 11 wrz 2017

Ale jeszcze tylko krótko relacja:
Robię drobne zmiany na rabacie grabowej: dosadziłam trzecią dodatkową kostkę bukszpanową, przesadziłam zawilce Honorine Jobert, dosadziłam Whirlwind od Agi i bergenie od Ani

a teraz czekam na graby ... już myślałam, że dzisiaj je w końcu kupię ale okazalo sie, że są marniutkie także szukam dalej ... gdyby ktoś słyszal o ladnych grabach fastigiata w przystępnej cenie byłabym wdzięczna

W związku z tymi drobnymi zmianami ... przesadziłam jednego graba wielopniowego tego przyżółconego ... teraz pewnie szybko zgubi liście ...

I stworzyłam nową rabatę w trawniku, do której wykorzystałam piękne sadzoneczki od Iwonki

Jeszcze raz serdecznie dziękuję

ren133 21:24, 11 wrz 2017

polinka napisał(a)

szałwie jeszcze teraz się przycina?

No wlasnie nie wiem poli czy nie za późno już?
AngelikaX 21:37, 11 wrz 2017

Hej Reniu no właśnie ja też ciekawa czy można jeszcze.... dziś przesadzałam je troche i tak na myśl mi przyszło czy ciachąć je może...
anna_t 21:39, 11 wrz 2017

oo pokaż nową rabatkę w którym jest miejscu?
ren133 21:41, 11 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)
Hej Reniu no właśnie ja też ciekawa czy można jeszcze.... dziś przesadzałam je troche i tak na myśl mi przyszło czy ciachąć je może...

Chyba intuicyjnie ciachnęłabym ale ... to musiałby sie jednak ktoś mądrzejszy wypowiedzieć
Margerytka40 21:44, 11 wrz 2017

Ja też w sobotę ciachnęłam szałwie,denerwowały mnie takie już prawie przekwitnięte.