Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Kasya 21:55, 09 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Powiem Ci Asiu ,że zmęczenie fizyczne to pikuś. Psychicznie to ja się dziś dopiero umęczyłam . To miejsce przy ruchliwej ulicy,dziś sobota,piękna pogoda,ludzie sobie spacerują,jeżdżą rowerami. I wszyscy interesują się co robimy. I ciągle słyszeliśmy tylko "o nie szkoda takich dużych krzewów"," ojej takie ładne zielone wycinacie". Jak po raz 50 chyba usłyszałam "i po co takie śliczne jałowce wywalacie" miałam ochotę powiedzieć-po to żeby posadzić żywopłot i nie odpowiadać na głupie pytania.

Jak ja się cieszę,że ten żywopłot tam powstanie. Nienawidzę tam czegokolwiek robić właśnie przez to. Zdarzały się też miłe uwagi,nie powiem ale ogólnie raczej krytyka. Nie żebym to sobie brała do serca,mam to gdzieś ale nie lubię jak ktoś wsadza nos w nie swoje sprawy.

oj tak, ja tez sie staralam zaslonic ogrod od ulicy i od sasiadow
JoannaDe 21:58, 09 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Powiem Ci Asiu ,że zmęczenie fizyczne to pikuś. Psychicznie to ja się dziś dopiero umęczyłam . To miejsce przy ruchliwej ulicy,dziś sobota,piękna pogoda,ludzie sobie spacerują,jeżdżą rowerami. I wszyscy interesują się co robimy. I ciągle słyszeliśmy tylko "o nie szkoda takich dużych krzewów"," ojej takie ładne zielone wycinacie". Jak po raz 50 chyba usłyszałam "i po co takie śliczne jałowce wywalacie" miałam ochotę powiedzieć-po to żeby posadzić żywopłot i nie odpowiadać na głupie pytania.

Jak ja się cieszę,że ten żywopłot tam powstanie. Nienawidzę tam czegokolwiek robić właśnie przez to. Zdarzały się też miłe uwagi,nie powiem ale ogólnie raczej krytyka. Nie żebym to sobie brała do serca,mam to gdzieś ale nie lubię jak ktoś wsadza nos w nie swoje sprawy.

Jezu, jak ja nie cierpię tak na widoku pracować. Rozumiem doskonale co czułaś.

Ale z tego :

''Jak po raz 50 chyba usłyszałam "i po co takie śliczne jałowce wywalacie" miałam ochotę powiedzieć-po to żeby posadzić żywopłot i nie odpowiadać na głupie pytania.''

To się uśmiałam

Wiem wiem, Tobie nie było do śmiechu. Pomyśl ze jeszcze trochę i będziesz osłonięta.
Margerytka40 22:00, 09 wrz 2017

Nawet powiem Wam ,że miałam dziś takie myśli ,żeby tam jednak ścianę z tuj na 3 metry wysoką wsadzić.
JoannaDe 22:14, 09 wrz 2017

Ja to sie wlasnie zastanawiałam ze chcesz tam derenie posadzic zamiast szczelnego żywopłotu. Dlaczego tak?
ren133 22:16, 09 wrz 2017

No to się dzisiaj napracowaliście ... chociaż ja też nie próżnowałam ... pozdrawiam
Margerytka40 22:26, 09 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Ja to sie wlasnie zastanawiałam ze chcesz tam derenie posadzic zamiast szczelnego żywopłotu. Dlaczego tak?

Chciałam tam jakiś mniej pospolity żywopłot i stanęło właśnie na dereniach. On nie będzie tak super formowany w kosteczkę,bardziej swobodnie. Tam gdzie ten cypelek na planie mają być przed nim doorenbosy. Podoba mi się to zestawienie,zwłaszcza zimą. Czerwone gałązki dereni i białe pnie brzóz.
Margerytka40 22:27, 09 wrz 2017

ren133 napisał(a)
No to się dzisiaj napracowaliście ... chociaż ja też nie próżnowałam ... pozdrawiam

Hej Reniu ,a co robiłaś,pokażesz u siebie?
anabuko1 22:34, 09 wrz 2017

A to miałąś muzykę nastrojową przy pracy.tż, te uwagi.

Ot, pomoc nastrojowa .Ludzie,, ech ludzie
,Nic się nie przejmuj jutro niedziela, ładna pogoda i czas na relaks.
A ty rób swoje
Margerytka40 22:44, 09 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)
A to miałąś muzykę nastrojową przy pracy.tż, te uwagi.

Ot, pomoc nastrojowa .Ludzie,, ech ludzie
,Nic się nie przejmuj jutro niedziela, ładna pogoda i czas na relaks.
A ty rób swoje

Nie przejmuję się ale wkurza to gadanie. Jutro niestety pracuję,mam taką pracę,że czasem i w niedzielę muszę,ot i relaks,za to poniedziałek mam wolny i wtorek
Mirka 22:58, 09 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Chciałam tam jakiś mniej pospolity żywopłot i stanęło właśnie na dereniach. On nie będzie tak super formowany w kosteczkę,bardziej swobodnie. Tam gdzie ten cypelek na planie mają być przed nim doorenbosy. Podoba mi się to zestawienie,zwłaszcza zimą. Czerwone gałązki dereni i białe pnie brzóz.
Piszesz że swobodnie dereń będzie rósł. .Ile mu miejsca zostawisz?Wiesz że dereń nie cięty to potwór rośnie.