Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 01:51, 18 cze 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Aniu cala przyjemność po naszej stronie

Za drzwiami do ogrodu... 01:49, 18 cze 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 01:46, 18 cze 2019

Do góry
dominka napisał(a)
Pozdrawiam Was serdecznie, szkoda, że nie mogłam być razem z Wami.
Piękne spotkanie, piękny ogród, pogoda i tort- MEGA

Gorące buziaki!

Szkoda,szkoda...! Było świetnieA ogród i mnie zaskakuje w tym roku,róże się rozbujały!Pogoda była trochę uciążliwa,upał powyżej 30 stopni,ale daliśmy radę do wieczora
New daw po prawej i Piruette po lewej:

Louise odier:

Pastella:
Za drzwiami do ogrodu... 01:45, 18 cze 2019

Do góry

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 01:39, 18 cze 2019

Do góry
janosikseba napisał(a)
Witam Szanownych Forumowiczów !
Proszę o rozpoznanie rośliny , żona dostała tą roślinkę przy zakupie krzewu był to ukorzeniony patyk obecnie roślina ma ok 5 lat a żona zapomniała jej nazwy myślę że na tym forum jest wielu kompetentnych ogrodników którzy zechcą pomóc , ja jako amator mam wątpliwości co do gatunku i Proszę Fachowców o opinię. Z góry serdecznie dziękuje i Pozdrawiam !!!

Za drzwiami do ogrodu... 01:26, 18 cze 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 01:23, 18 cze 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 01:21, 18 cze 2019

Do góry
Aniu jesteś królową róż dziękuję za spotkanie, wspaniały ogród, wspaniałe towarzystwo, wspaniała gościna Buziaki

Trawnik - przygotowanie gleby pod trawnik, rekultywacja 00:01, 18 cze 2019

Do góry
wother napisał(a)
Czy na takim podłożu można posiac trawę, czy jest to wyrzucanie nasion w "błoto"? Po przekopaniu gleby glebogryzarka i wybraniu kamieni podłoże jest pełne małych gliniastych grudek. Czy siać na to trawę czy niezbędne jest nawiezienie jakiejs bardziej urodzajnej gleby.Zamierzam wysypac tam nasiona uniwersalne.

Niezbędne jest użyźnienie tej gleby.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:45, 17 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Stipa najbardziej wrażliwa jest na wilgoć. Nie podlewać i nie nawozić. Znaleźć jej nieco wyniesiona rabatkę. U mnie daje radę w słońcu i półcieniu. Tnę ją na początku marca na wysokość 5-7 cm. W lipcu dobrze jest ją wyczesać grubym grzebieniem, bo od ciężaru nasion robi się nieco oklapnięta. To trawa, która najlepiej rośnie wtedy, kiedy się ją zostawi bez opieki.

Zupełnie inaczej niż inne trawy, trawki i trawiszcza.

Z tą się obchodzę jak z jajkiem.

O te też dbam, bo mają trudne stanowisko.

A tu stipa w cieniu pod jabłonką. Daje radę.

Czy stipa nadawałyby się na skarpę? Słońce i sucho czyli powinno jej pasować .
Moja działka na Dębowym Lesie 23:39, 17 cze 2019

Do góry
Na dobranoc zostawiam
Róża Rosomane Janon

Oczywiście nie samymi rzami mój ogród żyje

Malutki pod lasem 23:37, 17 cze 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No więc do wszystkich zainteresowanych. Kupiłam sprzęt, bo stwierdziłam, że skoro wrzątek działa, to ta opalarka z 650 stopniami na wylocie pewnie też da radę Test przeprowadzony
W sobotę było mega gorąco, ale postanowiłam z braku czasu w inne dni wyjść i przetestować sprzęt Kapelusik na główkę i heja... Co tam sąsiedzi... i tak już na mnie dziwnie patrzą

Więc tak, mi się wydaje, że sprzęt zdał egzamin. Chodnik miałam mega zapuszczony, wstyd się aż przyznać, no ale... nie chciało mi się wyrywać, ocet i inne roundoupy też nie używałam ostatnio, bo wiało często dość mocno. I tak po 40 minutach mój chodnik odzyskał swój blask Ja jestem zadowolona, myślę, że jak nawet te chwasty gdzieś z korzenia będą odrastać, to mając tę opalarkę mogę co chwilę malutkie przelecieć i znowu będzie ok. Trzeba tylko uważać, żeby pożaru nie spowodować. Co do używania na rabatach, to na jakichś świeżo założonych rabatach z dużymi przestrzeniami może tak, na gęsto porośniętych na pewno nie, bo z boku jednak to gorąco leci.

Zdjęcia before i after

Ciekawy pomysł z tą opalarką .
U mnie sprawdza się mycie co roku kostki karcherem na wiosnę i zafugowanie jasnym piaskiem płukanym. Nic w niej nie wyrasta do końca sezonu.
Ale widzę, że są różne fajne sposoby .
Rododendronowy ogród II. 23:33, 17 cze 2019

Do góry
Serdecznie się witam po urlopowej przerwie.Wróciłam się u Ciebie do 18-go maja...matko i córko...zawsze zachwyca Twój ogród. Nie sposób wymienić co mi się podoba...i znowu coś dla siebie u Ciebie znalazłam Aż mi wstyd pisać...bo to piwonia, piękna, czerwoniasta Red Charm! Bardzo proszę o namiar gdzie mam ją kupić, wywalę mojego ochłapa i podmienię na to cudo
Mozolnie ogarniam ogród po 3-tygodniowej nieobecności i intensywnie o Tobie myślałam obrywając w piątkowy wieczór Soir de Paris, ostatnią do oberwania. Czytam, że wielkokwiatowych azalii właściwie nie obrywasz, co mnie bardzo ucieszyło, bo już niedługo nie dam rady z tym wszystkim.
I jeszcze mam prośbę o rozpoznanie. Kupowana jako Orlice. Czy nią jest?

Trochę mnie przeraziła wielkość Twojej Homebush...u mnie nie może taka urosnąć

Buziaki Bogdziu
Ogród w Klein Kottorz 23:32, 17 cze 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:29, 17 cze 2019

Do góry
Kukliki po ścięciu kwiatów sprawdzają się jako zadarniacz trudnych miejsc.

Pierwsze wystartowały białe tawułki. Inne kolory jeszcze w pączkach.

Dzisiaj podziałałam na zapłociu. Odświeżyłam kanciki wokół posadzonych tam kilkunastu drzewek, wypieliłam trawę i chwasty wokół pni, wycięłam wąsy trawy przy płocie, bo kosiarka ich nie chwyta. Czeka mnie cięcie kilkudziesięciu metrów żywopłotu bukowo- grabowego. Boki to pikuś. Gorzej będzie z wysokością. Ma już ze dwa metry.
Ogród w Klein Kottorz 23:28, 17 cze 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:21, 17 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
O rany jak piękna ta wyższa stipa u Ciebie .Taką też ma Gosia /Gosiek33.od niej dostałam .Zachwycona nią jestem .Jak z nią się obchodzić żeby było jej więcej Lecę do Gosi ją oglądać

Stipa najbardziej wrażliwa jest na wilgoć. Nie podlewać i nie nawozić. Znaleźć jej nieco wyniesiona rabatkę. U mnie daje radę w słońcu i półcieniu. Tnę ją na początku marca na wysokość 5-7 cm. W lipcu dobrze jest ją wyczesać grubym grzebieniem, bo od ciężaru nasion robi się nieco oklapnięta. To trawa, która najlepiej rośnie wtedy, kiedy się ją zostawi bez opieki.

Zupełnie inaczej niż inne trawy, trawki i trawiszcza.

Z tą się obchodzę jak z jajkiem.

O te też dbam, bo mają trudne stanowisko.

A tu stipa w cieniu pod jabłonką. Daje radę.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:17, 17 cze 2019

Do góry
Jola kupiła berberysa, nie pamiętam odmiany ale cudny jest. Tak ja zainwestowałam w trawy.
Trytoma szaleje. Teraz widać ją bardzo z odległego końca ogrodu. Robi show.

Przedogródek pod dębem 23:14, 17 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
tej nie zidentyfikowałem na liście zakupów ale ładna. Już wiem , to Chandos Beauty

Śliczna w pąku. Pachnie?
Ogród w Klein Kottorz 23:11, 17 cze 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies