Piękne ujęcie fruczaka .
Aniu, Gosiu, Wojtku, u mnie też okrutna susza, ograniczam się do podlewania nowo posadzonych drzewek, bo jeszcze potrzebują wodnego wsparcia. Sucholuby dają radę, ale wiele bylin po prostu schnie. Nie jestem w stanie podlać całości. Aniu Ogrodniczko, dawno Cię u mnie nie było, witaj. Jeśli chodzi o irysy, to piękne są gdy kwitną, ale przekwitają szybko i brzydko, zwiędłe kwiatostany nie opadają, lecz pozostają na łodygach i szczerze mówiąc na tym etapie bardziej szpecą niż zdobią. Moje źle zniosły dotychczasową suszę i połowa liści uschła, tak więc chyba się rozstaniemy. Posadzę tam coś mniej wymagającego, co lepiej zniesie moją patelnię bez nawodnienia. Relaks w ogrodzie.
cudne. Co to za róża ?? Wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Wstawiam zaległe zdjęcia. Nazbierało się ich trochę.
Nasze zakupy. Jola kupiła to co jej się spodobało a ja miałam listę, której kurczowo się trzymałam Moje zakupy. Miskant Grosse Fontane, cztery sztuki hakonek zielonych green hills, sadziec Lucky Melody sztuk dwie. Rośliny do donic, bo czas na zmianę letnią. Bakopę różową, jasną fioletową, białą surfinię o drobnych kwiatach oraz petunię.