Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:35, 31 lip 2014

Do góry
Dla wielbicieli werbeny patagońskiej... Początki kwitnienia

Chyba wersja werbena + zawilce japońskie bedzie mi się podobać.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 31 lip 2014

Do góry
Munstead wood to róża polecana przez Danusię, jest zachwycająca. LIczę, źe za rok pędy podrosną i bedzie obficie kwitnąć.

I świeżo sadzone jeżówki vintage wine

W oczekiwaniu na burgundy ice

Mam nadzieję na purpurowy ogrod
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:27, 31 lip 2014

Do góry
Nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie wpisy. Zatem nie gniewajcie się pozdrawiam grupowo aczkoliwiek nie mniej serdecznie niż indywidualnie
W ramach podziekowania za odwiedziny pozostawiam moją mdlejąca na słońcu królewnę - munstead wood. Ah jak się nią zachwyca, trzeba dokupić jeszcze
Deszcz jej służy

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:21, 31 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)

Marzenko mi Praire Fire nie wymarzła zeszłej zimy i nawet zakwitła póżną wiosną . Chyba że to coś innego, ale kupowana jako Praire.

Nieprawdopodobne! Przybiegnę zobaczyć fotki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:20, 31 lip 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Madżen...a gdzie kupowałaś te pow wow?!

U Finki oczywiście Jesienią Marta szykuje jeżówkowe niespodzianki oj będzie szał, oj będzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 31 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Patrzę i patrzę i nadziwić się nie mogę....niby wszystko skończone w tym ogrodzie masz, a jak coś przesadzisz to jeszcze piękniej się robi....jak Ty to robisz?...tego siem nauczyć można?...buziole Madżen

Julka przeca ciągle mi się cos nie podoba ale dzieki forum wiem, źe tak wszyscy ogrodnicy mają. Skoro szefowa swój idelany ogród wciąż poprawia i upiększa to cóż my malutcy mamy począć, trzeba rabaty rewolucjonizować
kocham forum za inspiracje, to tu popatrzę, tam wpadnę. Niby nic nie widzę a w głowie kiełkują pomysły. Potem zwoje mózgowe przetwarzają w trakcie obserwacji rabat. Najgorzej na urlopach i zimą. Mam tyle pomysłów, że aż starch się bać

I zwykle w ogóle sie nie przejmuję, że coś mi nie wyszło i sie nie podoba, ot będzie pretekst do zmian Mam zespół ruchomych rąk, usiedzieć w jednym miejscu nie mogę , muszę działać, bo inaczej się uduszę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:13, 31 lip 2014

Do góry
Magdalena25 napisał(a)
To mi powiedzie, co to za tajemniczy sklep to ZC, czy to jakieś lokalne centrum ogrodnicze?

Magdo to nasze wrocławskie wypasione centrum ogrodnicze, taka galeria ogrodnicza. Przyjemna dla oczu, gorzej z kieszenia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 31 lip 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Tak,kuleczki są zdecydowanie potrzebne.
Nadają naszym ogrodom harmonii.

Zdecydowanie tak ! Basiu kulki dosadzam nieprzerwanie za sprawą Danusi. Dzięki nim ogród nabiera geometrii a zimą cieszy oczy. Polecam wszystkim zimozielone rosliny i trawy aby ogród był ozdobą również poza sezonem. Dlatego posadziłam pod brzozami kule, gdyż widzę je z salonu przez cały rok. A przecież na froncie domu nie mam ścian , mam tylko szkło, więc widok musi byc zielony przez 365 dni w roku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:09, 31 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Madżen patrze na to zdjęcie z psiną i myślę że te Twoje żurawki na zdjęciach wyglądają na bordowe... być może masz inny odbiór u mnie bo u mnie jest plama nie rządek

Ana one w ciągu ostatnich kilku dni wyladnialy, urosly swieże liście i dzieki temu nabrały koloru. Pada od kilku dni naprzeminnie z pieknym słońcem, to służy roślinom.
Od wczorajszego wieczoru pada z przerwami do teraz trudno się przyzwyczaić do temp po pracy 21 stopni... Zamiast 31.... Ogród i ja odpoczywamy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:13, 31 lip 2014

Do góry
Reszta odpowiedzi wieczorkiem, macham po nocnym deszczu, ogród podlany i dobrze, bo wczorajsze nawadnianie liniami kroplującymi rano nic nie dalo...skwar straszny. Caly wieczór latałam z konewkami aby podlać świeżo sadzone rosliny a po godzinie deszcz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:12, 31 lip 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

Ja posadziłam Ascot w słońcu i chyba muszę przenieść w bardziej zacienione miejsce, bo miała poprzypalane płatki.
Czy jakaś róża w takim kolorze może rosnąć w słóńcu? czy wiesz coś?

Podobno jest szansa że wytrzyma Heidi Klum. Widzę jednak, ze wszystkie ciemne orzypala lub padają kwiaty w 1-2 dni. Jasne wytrzymują palące słońce zdecydowanie lepiej.

Ale pełną opinię mogę wyrazić za rok bo wszystkie purpurowe sadziłam wiosną i latem i trudno mówić o kwitnieniu i obserwacji ich zachowań.....
Leonardo jest dużo jasniejszy i wytrzymuje bez problemu, ciekawa jestem rose the rechst bo podobno nie lubi palącego słońca a ja ją posadziłam na "patelni"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:08, 31 lip 2014

Do góry
DZiewczyny ja piszę o sadzeniu traw, że teraz to optymalny temin. Żebyśmy nie wiem co robiły i jak dobrze posadziły to rubrum, vertigo i praire fire nie przeżyją zimy, nawet tak łagodnej jak poprzednia. Im wystarczy -1 i są death, to trawy ciepłych klimatów, gdzie przymrozków nie ma. A u nas nawet najłagodniejsza zima miewa temp. -10-15 stopni, nawet gdyby to była jedna noc. W przechowywanie w garażu też sie nie bawię, już to robiłam dla vertigo, nie mam na to czasu, miejsca i chęci. Wydam za rok znów 50 zł aby kupić świeżą rubrum i aby cieszyła moje oczy. Praire fire już nie będę kupować bo marnie w tym roku wygląda.

Natomiast z czystym sumieniem polecam sadzenie teraz miskantów, rozplenic (zielonych) , carexów i wszelkich innych trawe. Podelwać, dbać i zdążą sie ukorzenic do zimy i mają wiekszą szansę na przezimowanie
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:02, 31 lip 2014

Do góry
Aniu dasz radę. Ja bym wszytsko co można odwołała ale Ty podołasz.
A potem luz....
Uściski dla Kazka i życzę zdrowia
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:29, 30 lip 2014

Do góry
Oj ogród cioci dzieci uwielbiają !
Zapach ziemi 23:27, 30 lip 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Red fairy u mnie ma dziwny kolor . Nie jest ani czysto czerwona , ani biskupia. Coś pomiędzy. Do tego w zależności od słońca kolor ten zmienia się. W pąkach jest znacznie ciemniejsza.

To zachowuje się jak red Leonardo da vinci
Moja "przyziemna" :) pasja 23:04, 30 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Trawiaste trawy moje

Zachwycająca!!! Trzeba kopiowac!!! Ta siwa trawa to amazon mist? Nie wiedzialam ze się tak na szaro wybarwia.
Chyba bedę frosted curls przy ksotrzewie wymieniać bi mi ten srebrzysty kolor by konweniował.

Twoje rozplenice mają już kotki???
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:58, 30 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

rozwaliło mnie to zdjęcie: w kalapkach na koturnie biegi po murach na wysokościach; szok!

E kochana co to za wyczyn dla Anki, to nawet rozgrzewka nie była
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:55, 30 lip 2014

Do góry
Ewo posadż pod anabell rozplenicę, widziałam na zdjęciach zachwycająco to wygląda!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:54, 30 lip 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
i jeszcze to i owo ...

Ożesz cudo!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:52, 30 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
a melony będą z prosciutto di Parma? ale to chyba nie ta pomarańczowa w środku odmiana? Z Ciebie to naprawdę miszcz .

Mniam i z. Chianti
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies