Witaj Kasiu. Przyszłam do Ciebie z wątku o jeżówkach. Masz ładne zestawienia roślin i bardzo gustowną biżuterię ogrodową.
Zaintrygowała mnie ta roślina, czy to jest szałwia ?
Budleja dopiero od wczoraj sie otworzyla i pewnie dopiero za kilka dni calkiem sie otworzy.Ale juz teraz pachnie nieziemsko
Ostrogowce kwitly biale caly czas. Czerwone scielam w maju, dzieki temu sa gesciejsze i kwitna pozniej
Wczoraj wieczorem zaczęłam ciąć rośliny żeby przy tej suszy się nie męczyły. Oczywiście w cieniu robiłam a przy okazji odnalazłam kłącze aralii sercowatej do odratowania bo mi coś ją zjada. Wsadziłam do donicy z ziemią kwiatową....zobaczę czy puści liście bo mała cząstka była zielona czyli wnioskuję że nie umarła.
Po cięciu robią się pustostany. Widać ile ziemi trzeba dosypać na rabatę. A tu nawet skoszonej trawy nie ma bo nie rośnie
Tak wczoraj robiłam rewoltę w warzywniku a raczej go ogarniałam
po bobie wysiałam buraczki i fasolkę - było powietrze sierpniowe, chłodny wiatr i liście leciały z drzew
lubię samosiejki
agapanty są w jagodniku - jakoś takie warzywne mi się wydały choć moga zdobić i zamkowe tarasy
Basiu! Zaczęłam dzisiaj cięcie swoich bukszpanów, korzystając z lekkiego ochłodzenia. Niestety fotek nie zrobiłam. Ale jak skończę cięcie to ftki na pewno zrobię
A tu takie naprędce zrobione ale jakoś tak mi się spodobały
Na trawnik nie patrzymy - nie koszony ostatnio bo na tych upałach już zaczął żółknąć. Ziemia sucha, spękana od żaru
Wczoraj wykorzystując piękną pogodę oczyscilam większość róż, ścięłam kocimietke i krzaki forsycje trochę późno, ale upały. Smieci kilka taczek.
Ale mam to z głowy.
W sobotę posadzę dęby błotne. Mam pracę w oczku i koło oczka trzeba zrobić porządek z roślinami niektóre przekwitly