Witam Damian u mnie. Cieszę się, że zaglądnąłeś. Lampki też mi się bardzo podobają i mam zamiar dokupić jeszcze kilka, żeby był lepszy efekt.
Taaaaa... roślinność chorwacka jest piękna, prawda? Jak to tam rośnie w tym upale i suszy u nas jakoś nie chce tak samo
Nie widziałam jeszcze czarnej maliny.
Ta brzoza to Spider Alley - bardzo mi się spodobała kiedyś w szkółce, ale uważam że ma niedobre miejsce. No ale zanim doczeka ew. przeprowadzki będę ją przycinać.
No to jeszcze trochę warzywek
Fajnie Kasiu, że zajrzałaś Ja też kocham stare drzewa i żałuję, że u nas prawie wszystkie już wycięte. No ale... tak to czasem bywa, a głownie mieliśmy owocowe więc tym bardziej.
W niedzielę siedziałam właśnie pod czereśnią, piłam kawkę i szydełkowałam Super relaks. Normalnie tak mi się tam marzy taka ławeczka wokół pnia. I myślę że to by fajnie wyglądało nawet.
Jeszcze raz wrzucam tą fotkę - tak dla przypomnienia. Bo dzisiaj sobie pomyślałam, że robię sadzonki z ogrodówek. A jakbym tam posadziła właśnie ogrodówki - nawet takie same z tych sadzonek - dwie po lewej stronie i jedną po prawej tego iglaka? ew. po jednej z każdej strony, żeby na to miejsce co nie wolno nie sadzić - chyba, że hortensje nie korzenią się głęboko??? Co sądzicie? Cień tam jest, słońca troche jest, podlać zawsze można. Blisko wejścia domu (nie głównego, ale tego którym się głównie wchodzi). Co prawda trzeba by pomyśleć nad zmianą miejscówek dla tawułek ale to dopiero jak się hortensje rozrosną. Zanim się rozrosną - na przód jednoroczne i będzie kolorowo.
Dobry pomysł? bo mnie się spodobał ale jak sie znam to zaraz wymyślę coś "przeciw"
Super pomysł, wiesz, że lubię hortensje Trzy śliczne ogrodówki idealnie wpasowałyby się w to miejsce Nie korzenią się głęboko. Trzeba im zapewnić zaciszne miejsce, wodę i półcień. Ostrzegam, że szybko rosną duże, śliczne krzaczory
No wiem, że rosną duże krzaczory, ale w razie czego można trochę podciągnąć tą rabatę do przodu i powinny się zmieścić. Kilka latek jednak byłoby fajnie - myślę (tym bardziej, że dopiero robię sadzonki ) Półcień jest, miejsce jak najbardziej zaciszne, bo z jednej strony ganek, z tyłu ściana, z przodu niedaleko budynek gospodarczy. Dzięki Kasia za odzew.
Miejsce idealne, więc nie ma co kombinować. Hortensje dają cudowny efekt, ale... trzeba być czujnym podczas późnych wiosennych przymrozków i dość długo stoją, ja to nazywam "basztrongi Podsadziłam kulkami cisowymi, żeby w okresie przejściowym w miarę to wyglądało, ale trochę są zduszone i nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam..czas pokaże