Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z czereśnią

Ogród z czereśnią

anna_g 23:32, 22 lip 2019

Kindzia napisał(a)
Powiem Ci...czuję Twoje szczęście

Może te jednoroczne to nie jest zły pomysł?

Kasiu bardzo mi miło, pięknie to napisałaś cieszę się, bo o to w sumie chodzi.

Te jednoroczne to jest dobry pomysł. Nawet jeśli nie na zawsze to warto myślę byłoby od tego zacząć zanim się coś fajnego tam wyklaruje.

anna_g 23:38, 22 lip 2019

paradas napisał(a)
Super te zdjęcia wieczorową porą z lampkami
A co do Chorwacji to mam tak samo, świeżo po pobycie
Nie wiem czy bym się tak cieszył z tego wyjazdu gdyby nie zainteresowanie ogrodem.
Dobrze że czytam wątek, gospodyni miała Lantanę w doniczce ale nie znała nazwy rośliny. Dzięki
Narobiłaś mi smaka tymi zdjęciami warzyw i owoców. U mnie czarna malina zdominowała inne i nici z innych smaków
Brzoza super wygląda, inaczej. Jakaś odmiana od tych prostych roślin na pniu

Witam Damian u mnie. Cieszę się, że zaglądnąłeś. Lampki też mi się bardzo podobają i mam zamiar dokupić jeszcze kilka, żeby był lepszy efekt.
Taaaaa... roślinność chorwacka jest piękna, prawda? Jak to tam rośnie w tym upale i suszy u nas jakoś nie chce tak samo
Nie widziałam jeszcze czarnej maliny.
Ta brzoza to Spider Alley - bardzo mi się spodobała kiedyś w szkółce, ale uważam że ma niedobre miejsce. No ale zanim doczeka ew. przeprowadzki będę ją przycinać.
No to jeszcze trochę warzywek
Kasik 14:15, 23 lip 2019

Piękne te stare drzewa. Pomimo ze pracy jesiennej przy nich sporo, to cień który zapewniają w te upalne dni zapewne rekompensuje wszystko.

Usiąść pod czereśnią i pić chłodny czereśniowy kompocik i poczytać książkę. - to jest bezcenne.
KasiaLangier 18:07, 23 lip 2019

Aniu, przyjrzałam się jeszcze raz dokładnie dereniowi Milky Way i jednak był prowadzony w szkółce. Przesyłam Ci dokładniejsze zdjęcia:

Jeżeli zdjęcia Ci się nie przydadzą to usuń, żeby nie zaśmiecały Twojego wątku
pozdrawiam
anna_g 21:44, 23 lip 2019

Kasik napisał(a)
Piękne te stare drzewa. Pomimo ze pracy jesiennej przy nich sporo, to cień który zapewniają w te upalne dni zapewne rekompensuje wszystko.

Usiąść pod czereśnią i pić chłodny czereśniowy kompocik i poczytać książkę. - to jest bezcenne.

Fajnie Kasiu, że zajrzałaś Ja też kocham stare drzewa i żałuję, że u nas prawie wszystkie już wycięte. No ale... tak to czasem bywa, a głownie mieliśmy owocowe więc tym bardziej.

W niedzielę siedziałam właśnie pod czereśnią, piłam kawkę i szydełkowałam Super relaks. Normalnie tak mi się tam marzy taka ławeczka wokół pnia. I myślę że to by fajnie wyglądało nawet.

Zaglądaj - pozdrawiam

anna_g 21:45, 23 lip 2019

Kasiu - dzięki za zdjęcia derenia. Zostawiam, bo się będę przyglądała.
anna_g 21:51, 23 lip 2019

Jeszcze raz wrzucam tą fotkę - tak dla przypomnienia. Bo dzisiaj sobie pomyślałam, że robię sadzonki z ogrodówek. A jakbym tam posadziła właśnie ogrodówki - nawet takie same z tych sadzonek - dwie po lewej stronie i jedną po prawej tego iglaka? ew. po jednej z każdej strony, żeby na to miejsce co nie wolno nie sadzić - chyba, że hortensje nie korzenią się głęboko??? Co sądzicie? Cień tam jest, słońca troche jest, podlać zawsze można. Blisko wejścia domu (nie głównego, ale tego którym się głównie wchodzi). Co prawda trzeba by pomyśleć nad zmianą miejscówek dla tawułek ale to dopiero jak się hortensje rozrosną. Zanim się rozrosną - na przód jednoroczne i będzie kolorowo.
Dobry pomysł? bo mnie się spodobał ale jak sie znam to zaraz wymyślę coś "przeciw"
KasiaLangier 22:19, 23 lip 2019

Super pomysł, wiesz, że lubię hortensje Trzy śliczne ogrodówki idealnie wpasowałyby się w to miejsce Nie korzenią się głęboko. Trzeba im zapewnić zaciszne miejsce, wodę i półcień. Ostrzegam, że szybko rosną duże, śliczne krzaczory
anna_g 22:27, 23 lip 2019

KasiaLangier napisał(a)
Super pomysł, wiesz, że lubię hortensje Trzy śliczne ogrodówki idealnie wpasowałyby się w to miejsce Nie korzenią się głęboko. Trzeba im zapewnić zaciszne miejsce, wodę i półcień. Ostrzegam, że szybko rosną duże, śliczne krzaczory

No wiem, że rosną duże krzaczory, ale w razie czego można trochę podciągnąć tą rabatę do przodu i powinny się zmieścić. Kilka latek jednak byłoby fajnie - myślę (tym bardziej, że dopiero robię sadzonki ) Półcień jest, miejsce jak najbardziej zaciszne, bo z jednej strony ganek, z tyłu ściana, z przodu niedaleko budynek gospodarczy. Dzięki Kasia za odzew.

KasiaLangier 22:48, 23 lip 2019

Miejsce idealne, więc nie ma co kombinować. Hortensje dają cudowny efekt, ale... trzeba być czujnym podczas późnych wiosennych przymrozków i dość długo stoją, ja to nazywam "basztrongi Podsadziłam kulkami cisowymi, żeby w okresie przejściowym w miarę to wyglądało, ale trochę są zduszone i nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam..czas pokaże