Mirello, teraz jest zima. Mało widać. Wiosną się zazieleni.
KONIECZNIE obejrzyj film Maja w Ogrodzie, do którego dałam ci link
To Rododendronowy Ogród. Tam jest dużo porad na temat rododendronów !!!
Wrzosy i wrzośce sadzi się razem. Kolorami, takimi plamami. Pamiętaj, że musisz kupić kwaśny torf. Z każdego koloru musisz sobie kupić 5-15 roślinek. Zależy, ile chcesz posadzić, na jakiej powierzchni.
Zobacz:
To jest realizacja Danusi. Kilka wrzosów tego samego koloru posadzona obok siebie. To jest jesień. Widać też zielone - to są wrzośćce, które będą kwitły wiosną.
Z tyłu widać trawy: rozplenice. i jeszcze dalej brzozy, które mają w nogach berberysy.
Ja jeszcze werbeny nie mam, więc muszę najpierw posiać. Jesienią widziałam w szkółce po 4 zł. Gdybym wiedziała wtedy, to na sadzonki bym kupiła. Nawet M ją zauważył i chciał kupić, bo mu się spodobała, a ja mu, ze mam nasionka, a ona jednoroczna i nie kupiliśmy
Reniu, szukałam i znalazłam
Basia z Ogrodu Ogrodniczki zrobiła dla Kasi z Działki obok Lubczyka piekne inspiracje przedogródka. U ciebie bedzie krócej, ale pomysł mógłby być ten sam. Wklejam ci link do strony, bo tam jest więcej tych wersji. Mi najbardziej podoba się bez obwódki
Cofnij się parę stron, jakby co, bo tam też była taka debata, jak u ciebie
Pozdrawiam
Wklejam i lecę nadrabiać zaległości: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2777-dzialka-wkolo-lubczyka?page=451
Ja też wskoczyłam do ogrodu z pokojami, ale tam na dłużej chyba zostanę
A co do róż, to chyba od razu trzeba płacić jak się zamawia, więc też muszę sprawdzić stan konta
Ja bym wytyczyła prostokątną rabatkę. Mogą tuje zostać. Potem bym dała kulki z Ice Dance, a dla koloru żurawki. I koniec. Aby nie przedobrzyć. równa linia trawnika