Daglezji miałam posadzonych 10 jedna tylko się przyjęła.Szyszek jeszcze nie miała.
Ja lenia ogrodowego nie mam za to mam urlop i wnuki przyjechały.Odpoczynek przymusowy od działki
Dziś pada cały dzień,bardzo mnie to cieszy
Hortensje zaczynają kwitnąć.
Przez dwa dni padało, nie zaglądałam do sadzonek, dzisiaj się okazało, że wszystko zielone obżarły ślimaki... ponad 10 różnych odmian... nawet nie jestem chyba zła,raczej zrezygnowana, zaniosłam do warzywnika obgryzione patyki i wysadziłam już bezpośrednio w grunt, może odbiją...
I chociaż obiecałam sobie, że nie kupię nic, póki nie wysadzę z donic większości hortensji, tak jednak pękłam i w przypływie żalu postanowiłam uratować Sweet Fantasy ze sklepu...
Anulek na pamiątkę z Twoich odwiedzin wklejam zdjęcia. Wpadaj jak najczęściej.Paprocie i krasnale już na posterunkach . U mnie leje, mam nadzieję, że u Ciebie też. Zlało nas na rowerach, ale dzieciaki miały ubaw, a my z Nimi . Wywaliłam dziś zdechłą jodłę i posadziłam dorastającą do 1m białą budleję .
ten mały kos wlazł mi dziś do piwnicy. Złapałam go, wypuściłam, a ten darcia narobił i prawie po łbie od taty kosa dostałam .
strach do ogródka wychodzić bo tak nas musztruje . Mały dalej się tam plącze, a ten tylko patrzy z której strony przyfansolić
zdjęcie dla Miry. Mirciu pytałaś gdzie wetknęłam tego kwiatucha, więc zrobiłam zdjęcie z większej perspektywy
po mojej bajce biegają prawdziwe księżniczki
takiego dzięciołka przywiozłam jeszcze z Sandomieza, ale jeszcze nie przymocowany. W każdym razie będzie siedział na gruszy
okej Bożenka teraz przegląd z umbrami dla Ciebie
kwiecień kwitnienie
dzisiaj (trochę kiepsko, bo nie mam dla nich kontrastowego tła - wszędzie zielono, więc słabo widać ich kształt - ale jest daleki od ideału kulki )
nie zniechęcaj się do nich, większość osób bardzo je sobie chwali. Mi osobiście naprawdę się podobają, jak kwitną (choc króciutko) są piękne, w zimie też mają dużo uroku. Mi się po prostu trochę zniekształciły, ale chyba jestem takim odosobnionym przypadkiem