Producent nie wyjawia składu mieszanki, ale spory procent to wiechlina łąkowa zapewne, bo wiąże darń. Plus inne, niezbędne gatunki.
Niczym byłby ten skład ani ten trawnik, gdyby nie praca Witka i mojej ekipy nad pielęgnacją tego trawnika, gdyby był zachwaszczony, nie podlany i nie nawożony oraz nie koszony ostrym nożem kosiarki, - wyglądałby tak samo jak większość problemów na tej stronie.
Znajdź producenta trawników który ci powie jakiego składu używa
Sukces wyglądu trawnika leży w pielęgnacji.
Tak zakładaliśmy ten trawnik w II części ogrodu z lustrem, a przechodził także zalanie i inne wypadki.
Witam, widzę, że jesteś dziś na forum więc z ciekawości przeglądam wątek i ze smutkiem muszę stwierdzić to, że nie dostosowałeś się do sposobu wklejania zdjęć przez nasz automat i z uporem, pomimo zamontowania naszego automatu do wklejania zdjęć, nadal wklejałeś swoim własnym sposobem, czyli przez hosting, przez co wątek ciekawy - jest prawie zupełnie pusty - czyli bez zdjęć. Jednym słowem cała praca i czas włożony w wątek - poszły na marne, a szkoda. To było takie proste, wybierz plik i kliknij na miniaturkę
Dopiero od niedawna są zdjęcia, ale cały wątek pusty
"Pani chce sprzedać świerka kopanego" - kiedy świerk był kopany, czy będzie kopany? Jeśli były kopane i są w doniczkach od kwietnia to tak, a jeśli teraz pani chce wykopać -to nie kupuj.
Pani Danusiu, gdzie mozna kupić takie graby? Ja poszukuję od dłuższego czasu i nic. W sprzedaży zarówno w mojej okolicy, jak i internetowej grab pospolity jest w formie "na żywopłot" czyli zwykle małe sadzonki z gołym korzeniem. Chciałabym kupić takie 150-200 cm, z już ładnie wyprowadzonym pniem, w donicach. Znajduję tylko Fastigiata, w cenach 60-80 zł. Cena super, ale skoro Pani pisze, że Fasigiata nie - proszę podpowiedzieć, gdzie można zakupić pospolity? W dobie kurierów i samochodów miejsce nie stanowi wielkiego problemu dla mnie
Z góry dziekuję!
Jak żyję nie miałam pojęcia o takich nożycach. Szkoda, że ich już nie produkują. A może jakieś inne firmy mają w ofercie takowe? Z każdym sezonem będzie mi zapewne przybywać kancików a ergonomia w ogrodzie mi siadła. Czas zacząć dbać nie tylko o ogród, ale i trochę o swoje plecy.
Pozdrawiam serdecznie.