Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką II 19:17, 01 lip 2019

Do góry
Ogród z łezką II 19:15, 01 lip 2019

Do góry
Ogród z łezką II 19:13, 01 lip 2019

Do góry

pomoc w rozpoznaniu rosliny 19:13, 01 lip 2019

Do góry
Proszę o pomoc.Kupiłam roslinę jako bylinę w bricomarche,ale nie było podanej nazwy.Nie wiem jak ją pielęgnowac.Jeżeli ktoś wie co to jest to proszę o wiadomość
Ogród z łezką II 19:11, 01 lip 2019

Do góry
Ogród z łezką II 19:09, 01 lip 2019

Do góry

Ogród z łezką II 19:07, 01 lip 2019

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 19:06, 01 lip 2019

Do góry
I na koniec

Ogród z łezką II 19:05, 01 lip 2019

Do góry
Mam zaległości w relacjonowaniu, ale zdjęcia cykam Kwitnie już hortka Wim`s Red, zaczynają floksy, lilie w pełni, róże kończą pierwsze kwitnienie, szałwie właśnie ścięliśmy. Trochę zdjęć innych niż róże, bo potem to tylko one

Ogród Cioci cz. 3 19:04, 01 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Nie wiem czy już pisalam, ale ta lawenda z różą bonica przy chodniku to strzał w dziesiatke. Właśnie bonica ten jasny delikatny róż z niebieską lawenda współgra bardzo dobrze

Kupiłam w tym roku jeszcze kilka krzaków bonici ale posadziłam ja z kocimiętka. Obwódka rabaty powstala w tym roku jeszcze nie ma takiego efektu.
Posadziłam to wszystko pod lipą a lipa złapała jakiegos robala opryskalam ja i zamiast przykryć róże to pryskalam i oblecialy mi liście na kilku różach ale już odzywają.
Część róż kwitnie,a część odzywa. Za mocny środek zrobilam lipa też obleciała z liści i też odbija.
Ogród z łezką II 19:01, 01 lip 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Piękne tropikalne widoki!
Po tych wszystkich zdjęciach Twoich róż jestem zły że nie mam ani jednej Możesz mi doradzić jakaś? Najlepiej taką dla początkującego. Bardzo mi się podoba Queen of Sweden ale nie umiem się zdecydować. Są jakieś róże które kwitną aż do jesieni? Jeśli to nie wątek dla takich pytań to zignoruj

Dla początkujących, to nie wielkokwiatowa. Zobacz sobie Larissę, ona na prawdę nie potrzebuje szczególnych względów, nawet jet samoczyszcząca. Mam 4 sztuki, u mnie nie mają słońca od rana do wieczora, więc później zaczynają kwitnąć. Ale jak już zaczną, to kwitną do mrozów. Jest jasnoróżowa, przekwita jaśniejąc. Dość drobny kwiat, ale obfity, nie pachnie. Zdrowa jak byk. Wiosną ciąć krótko. U mnie właśnie zaczęły.

To zdjęcie w ostrym słońcu, na prawdę jest bardziej różowa.

Baronessa też jest mało problemowa. Tylko nie jest samoczyszcząca, trzeba obcinać przekwitłe kwiatostany. Też nie pachnie. Ale zdrowa jak byk.

Zszywkowy ogród marzeń :) 19:00, 01 lip 2019

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 18:58, 01 lip 2019

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 18:55, 01 lip 2019

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 18:52, 01 lip 2019

Do góry
W końcu wymyśliłam z pomocą co zrobię z przedogródkiem, będzie powtórzenie roślin ale zimozielony akcent również będzie teraz tylko trzeba to posadzić, dobrze ze za kilka dni zaczynam urlop

A posadzę choine kanadyjska ’jeddeloh’ hakonechloa zielona, derenia i zastanawiam się nad hortensjami. Jesienią posadzę cebulki i wiosna będzie kolorowo

W sobotę wywiało mnie na południe i poczyniłam zakupy, na razie mają kwarantannę

W tym roku stawiam na zakup drzew, w krótce będą brzozy dorenboos, jest lipa Winter Orange klon Golden Glob a teraz dokupiłam klona Drummondi

Pamiętajcie o ogrodach 18:50, 01 lip 2019

Do góry
Ewo tal to wygląda około 2 na 2 metra sześć róż takie małe pzrycięte wiosną, to są odmiany stare pzresadzone w to miejsce rok temu obok bielunie same się wysiewają

nie wiem co jest z tymi różami po prostu bardzo szybko kwitły i po trzech dniach już po kwiatach obciąłem kwiatki teraz czekam same kzrewy zielone a raczej krzewiczki.

Dwie są takie większe w zeszłym roku kupione na targu

a ta teraz kupiłem na targu ma tydzień

dlatego pisałem takie se bo wasze są okazałe piękne u mnie raczej namiastka może zrezygnować?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:48, 01 lip 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
szczesciara u mnie wszystko przeszlo bokiem
kilka kropel spadlo ale caly czas swiecilo slonce ...roslinki dalej omdlale
podziwiam jezowki

No naraszcie i do mnie dotarło trochę wody. Już nie pamiętam kiedy tak solidnie padało.
Jeżówki dziekują
Abraham Darby

Lilie

First Lady
Ogród z rzeźbą 18:47, 01 lip 2019

Do góry
April napisał(a)

Mam jeszcze firletki, podoniczkowane bo robiły miejsce dla epimediów. Zbieraj nasiona albo od razu wysiewaj. Ale wiesz że one dwuletnie, jak naparstnica. Mam sadzonki które zakwitną w przyszłym roku
Tylko przyjedź. Byłaś, nie zajrzałaś a mogłaś mieć już posadzone.
Foch z powodu żurawek? (Żartuję, wiesz przecież) Buziak

A nie wiedziałam, że one dwuletnie. To jak się wysieją w tym roku to kiedy będą kwitły? W przyszłym czy jeszcze w następnym?
Kochana, ja wpadłam do siebie jak po ogień nie wiedząc w co ręce najpierw wsadzić. Samo pielenie to tu, to tam zajęło mi ze cztery godziny. Pościnałam to i owo, popodlewałam donice, rozłożyłam korę na ruderowej (11 worków, wykupiłam wszystko co miał lokalny kuligowski sklepik a i tak zabrakło), pościnałam róże. No a przede wszystkim ściągnęłam sporo darni i zdemontowaliśmy poprzednie wejście (z płyt kamiennych) przy tarasie. Kolejny krok do zrobienia nowej ścieżki i dojścia do tarasu.
Taką mam rozróbę. Wzdłuż murku będzie ścieżka a na prawo od niej mała rabata biegnąca takim łukiem. Jeszcze kawałek darni będzie zdjęty i nadany ostateczny kształt. Najpierw musimy ułożyć tę ścieżkę, bo mi wyobraźni na ten kształt brakuje

A tu wejście przed tarasem, eM chce żeby tyło takie szerokie wejście, tak jak leżą obrzeża. Ja mam wątpliwości (bo oczywiście chciałabym więcej miejsca na roślinki), choć z drugiej strony jest to wygodne

A w niedzielę rano musiałam już wracać do W-wy. Ja nie wiem kiedy to skończę, ślag mnie jasny trafia.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:42, 01 lip 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Aaaa widziałam kiedy zajrzeć, ale widoki! Upału nic a nic nie widać.

Masz nosa Iza
Upału nie widać bo od dłuższego czasu nic nie robię tylko leję wodę. U mnie działka mocno nasłoneczniona i rośliny łatwo nie mają. Muszę im pomagać przetrwać te najgorsze upały. Mam nadzieję że wkrótce nadejdzie ochłodzenie bo jak tak dalej potrwa to będzie pustynia.

Dwa ogrody 18:33, 01 lip 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Musiałam zaglądnąć na pelargonie, czy te na talerzyku to same angielki? Takiej ciemnej nie widziałam, fantastycznie Ci kwitną. Moje sadzonki robione na szybko nie chcą rosnąć, tylko kwitną, nie wiem czy się przez to ukorzenią. Tych angielskich nie ukorzeniałam, może trudniej to zrobić ale warto spróbować.
Rabaty masz wspaniale porośnięte, bujne, aż radość patrzeć.
Mój ogród czeka na deszcz.

Laurowiśnio Rabatki dziękują
Na talerzyku same angielki. Ciemna już przekwitła, odpoczywa, czy zakwitnie po raz drugi to się okaże.
Była piękna, ale złapać jej właściwy kolor trudno, podobnie jak czekoladowej dalii, tutaj jak kwitła, jednak na talerzyku kolor najwierniejszy

tutaj drobna anielska

a to z dziś, po czyszczeniu, pod parasolem

uciekam do ogrodu, ochłodziło się, szkoda, że nie popadało...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies